Quantcast

Dvi Kauno rajono įstaigos – tarp geriausių šalyje

  • Teksto dydis:

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija (ŠMSM) paskelbė: tarp 2022 m. mokyklų edukacinių erdvių konkurso nugalėtojų – net dvi Kauno rajono įstaigos: Garliavos Jonučių progimnazija ir Raudondvario lopšelis-darželis „Vyturėlis“.

Konkursas vyko dviem etapais – savivaldybių ir nacionaliniu lygmeniu. Savivaldybių komisijos atrinko ir nacionaliniam konkurso etapui pristatė 115 mokyklų. Nacionalinė komisija įvertino mokyklas vietose ir įteikė Aplinkos ministerijos (AM) prizus – po naują „Lietuvos raudonąją knygą“.

Kauno rajono meras Valerijus Makūnas abi bendruomenes pasveikino su laimėjimu nacionaliniame konkurse, padėkojo už dar vieną pasiekimą, o Garliavos Jonučių progimnazijos direktorei Audrai Galvanauskienei įteikė Kauno rajono ženklą.

Jonučių progimnazija yra didžiausia Kauno rajone ir viena didžiausių šalyje – čia mokosi maždaug 1 300 moksleivių ir dirba daugiau kaip 100 mokytojų. „Tokiai didelei bendruomenei labai svarbi jauki, saugi aplinka ir geri tarpusavio ryšiai“, – pabrėžė A.Galvanauskienė.

Aplinką padeda kurti ne tik Kauno rajono savivaldybė, kurios pastangomis atnaujintas stadionas ir vyksta mokyklos renovacija, bet ir pati bendruomenė.

Emocija: direktorės A.Galvanauskienės nuomone, didelei progimnazijos bendruomenei labai svarbi jauki, saugi aplinka ir geri tarpusavio ryšiai.

Kauno rajone tikriausiai nėra kitos ugdymo įstaigos, kurioje būtų įgyvendinta tiek projektų, tarp jų – net keletas tarptautinių. Dėl šių projektų įrengtas dendrologinis takas, net dvi gamtos mokslų laboratorijos, muzikos laboratorija, pagražėjo biblioteka, atsirado patalpos individualiam mokymuisi, atnaujinamas dailės kabinetas.

Mokykloje daug neformaliojo švietimo, ypač daug dėmesio skiriama meniniam ugdymui, kūrybai, debatams, stiprios sporto tradicijos.

A.Galvanauskienė tvirtino, kad į ugdymo procesą aktyviai įsitraukia ir tėvai, kai kurie jų veda pamokas, kviečia vaikus į savo darbovietes. „Esame inovatyvūs. Beveik trečdalis mūsų pamokų vyksta gamtoje, kelionėse, muziejuose, parodose“, – pabrėžė direktorė.

Raudondvario lopšelis-darželis „Vyturėlis“ yra pirmoji Kauno rajono ikimokyklinio ugdymo įstaiga, kuriai energiją gamina saulė. Tačiau ne tik šis faktas nulėmė darželio pergalę ŠMSM surengtame edukacinių erdvių konkurse.

Prieš keletą metų investavusi į „Vyturėlio“ rekonstrukciją, Kauno rajono savivaldybė sukūrė mažiesiems raudondvariškiams patrauklią erdvę su gerai išplanuotomis vidaus patalpomis, šiuolaikiniais baldais, žaidimų aikštelėmis, mažuoju amfiteatru.

Daug pastangų kuriant jaukumą ir gražinant aplinką deda ir darželio bendruomenė. Pavasarį vaikai su tėvais kelia į medžius inkilus, formuoja lysves, sodina vaismedžius. Darželyje daug dėmesio skiriama meniniam ugdymui, sportui. „Vyturėlyje“ dažnai taikomas STEAM metodas: vaikai mokomi būti stebėtojai, smalsauti, tyrinėti įvairius reiškinius, gamtą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių