Quantcast

Dovanų muziejuje – ypatingas gėlių gyvenimas

  • Teksto dydis:

Manote, tik dainose svajokliai apsodina kalnus gėlėmis, kad žvaigždei būtų smagiau žiūrėti? Dėl savo širdies damų šių dienų įsimylėjėliai pasiryžę dar ir kokiems stebuklams! Žinoma, padedami profesionalų. „Smagiausia mūsų darbe, kai tenka išpildyti drąsiausias fantazijas“, – tikina vienas iš salono „Tarp gėlių“ įkūrėjų, įmonės komercijos direktorius Aidas Gaidys.

Stiprybė – kūrybiškumas

Jau beveik tris dešimtmečius gyvuojančio verslo A. Gaidys nelinkęs vadinti gėlių salonu. „Mes esame tarsi dovanų muziejus, kuris nebijo eksperimentuoti, – poetiškai apibūdina per veiklos metus išgrynintą modelį ir patikslina verslo kalba: – Mažųjų įmonių stiprybė yra originalūs sprendimai ir gebėjimas greitai keistis.“

Originalių sprendimų pavyzdžių gausa pribloškia pravėrus salono „Tarp gėlių“, esančio Savanorių prospekte, duris. Skintos ir vazoninės gėlės čia užima tik nedidelę ploto dalį. Visa kita, išdėstyta dviejuose aukštuose, – išties dovanų muziejus, kurio eksponatai ne dūlėja, bet iškeliauja pas tuos, kuriuos norisi ypač pagerbti.

Visko turinčiam šių dienų žmogui reikia ne daiktų ar didžiulę materialinę vertę turinčių dovanų, o nuoširdaus dėmesio. „Tarp gėlių“ padeda išspręsti galvosūkį, kuris kankina daugelį, kai prireikia ką nors pasveikinti.

Mylimąją? Vien čia galima nusilaužti galvą... Jei abejojate, ar pakaks puokštės, pasidalykite šiomis dvejonėmis su salono darbuotojais. Nuo sentimentalių iki kvapą atimančių – čia parengta visokių dovanų. Nors meilė matuojama ne pinigais, bet pinigų mylimosioms negailima. Kad ir rožių puokštei iš 300 žiedų arba dvimetriniam meškiui, kainuojančiam 300 eurų.

Norite pasveikinti viršininką? Paprastam žmogui net fantazijos neužtektų, kiek visko galima prigalvoti! Boso lakierkos – linksmų plaučių vadovui, o štai pinigų burėmis gyvenimo bangas skrodžiantis laivas arba pagauta auksinė žuvelė – kiekvienam patiksiantis sėkmės palinkėjimas.

Naujakurius itin džiugina piniginės dovanos, tačiau pamirškite vokelius! Salone galima rasti paauksuotą plytą, į kurios skylutes pridėsite kiek tik norite susuktų bloknotų. O gal tiks paauksuota pasaga namų sėkmei?

Visko turinčiam šių dienų žmogui reikia ne daiktų ar didžiulę materialinę vertę turinčių dovanų, o nuoširdaus dėmesio.

Salone „Tarp gėlių“ tarsi burtažodį tereikia pasakyti progą, kuria ieškote dovanos. Meilė ir romantika, gimimo ar vardo diena, santuoka, vaiko gimimas, Mamos, Tėvo, Mokytojų, Boso, Valentino diena, Kovo 8-oji, išleistuvės, įkurtuvės, sveikatos palinkėjimas, netektis...

„Žmogus gimsta ir išeina, patiria ypatingų gyvenimo įvykių, džiaugiasi ir liūdi – mes esame tam, kad visada būtume šalia. Mums gera prisiliesti prie švenčių – gimtadienių, jubiliejų, vestuvių, krikštynų – ir matyti laimingus žmones. Mums nepakanka, kad klientai balsuotų savo pinigine – dar reikia, kad jie išeitų šypsodamiesi“, – ir iš A. Gaidžio veido nedingsta šypsena.

Žinia: nors ir egzistuoja gėlių kalba, visada galima pridėti kažką savo. Linkėjimai užrašomi ne tik ant vazos ar kito indo, bet ir ant gėlių lapų ir žiedų. Justinos Lasauskaitės nuotr.

Žingsniu priekyje

Pašnekovas užburia savo aistra augalams, todėl kirba klausimas – tėvų įdiegta meilė ar profesija, iš kur tai? „Ir aš, ir Sigitas Mankus, su kuriuo įkūrėme saloną „Tarp gėlių“, esame baigę radioelektroniką“, – nustebina atsakymu.

„Labai artima, – kvatojasi pats A. Gaidys ir akimirksniu surimtėja. – Kai baigėme mokslus, mums tiesiai šviesiai pasakė: neturime ko pasiūlyti, darykite, ką norite, pinigus užsidirbkite patys. Pabandėme įsivaizduoti, ką galima padaryti. Norėjosi kažko gražaus! Gėlės puikiausiai tiko, nes jos sukuria vertę ir tam, kas perka, ir tam, kas jas gauna. Pradėjome kurti savo verslo filosofiją, fantazavome, kreizinome, klupome, kėlėmės.“

Tuometė nuojauta, kad gėlė yra daugiau nei prekė, pasiteisino. A. Gaidys dažnai keliauja po pasaulį ieškodamas naujovių ir nuolat sulaukia patvirtinimo, kad einama teisingu keliu.

„Olandai gėlių parduotuves vadina socialiniais traukos taškais. Juk čia ateinantis žmogus ne tik prekę renkasi – ir pasikalba, ir pasiguodžia. Gėlės skatina nuoširdumą. Pastaruoju metu užsienyje prie gėlių salonų, gėlynų, šiltnamių kuriami socializacijos, terapijos centrai“, – supažindina su naujove pašnekovas.

Gėlių terapija – ne pramanas. Augalų ir žiedų supamas žmogus jaučiasi emociškai pakylėtas, geresnės nuotaikos. Šią tiesą jau gerokai anksčiau perpratę salono „Tarp gėlių“ kūrėjai ėjo ne pramintu gėlių prekybos keliu, o nusprendė investuoti į gėlių prekybos kūrybingumą – ieškoti naujų gėlių pritaikymo būdų.

„Ieškojome naujovių, dirbome su žmonėmis, kurie nebijo fantazuoti ir sunkiai dirbti. Tai nestandartiniai sprendimai. Juos reikia išdiskutuoti, dėl jų pakovoti. Lenkiu galvą prieš mūsų darbuotojus – tai atominiai žmonės. Jie ne dirba, bet kuria šventę kitiems, – negaili gerų žodžių kolektyvui A. Gaidys. – Klientai vis reiklesni – nori kažko įdomaus, nematyto, nenukopijuoto. Jie laukia originalių sprendimų, o jei dirbsi valdiškai, tokių negims.“

Taip gimė teminės dovanos, gėles įteikiančio husaro, muzikinio sveikinimo paslauga. Sustoti neketinama. Jau dabar galvose bręsta drąsūs planai drauge su gėlėmis praskaidrinti vienišų žmonių kasdienybę.

Ilgaamžės: stabilizuotos gyvos rožės, vadinamos miegančiomis, – prabangi, skoninga ir ilgaamžė dovana. Justinos Lasauskaitės nuotr.

Tenka ir taikyti, ir guosti

Pašnekovas tikina, kad tai jų salono darbuotojams nebūtų naujiena – ir dabar kartais tenka atlikti psichologo vaidmenį.

„Bepigu įteikti dovaną laimingai sužadėtinei ar svečių apsuptam jubiliatui, tačiau mūsų kurjeriai patenka ir į keblias situacijas. Tarkime, prasikaltęs vaikinas siunčia atsiprašymo puokštę savo merginai, o toji aikštijasi – nenoriu, neimsiu! Kiek emocijų būna, kai užsienyje gyvenantys vaikai sveikina savo mamas. Gėles atnešęs mūsų darbuotojas joms – tarsi tas savas vaikas, apsikabina ir lieja džiaugsmo ašaras“, – atveria neįprasto darbo užkulisius A. Gaidys.

Puikiai žmogiškąją natūrą perpratęs vadovas kviečia padirbėti husarais tuos asmenis, kuriuos... kamuoja kompleksai.

„Ką reiškia vilkint husaro kostiumą pereiti visą Laisvės alėją arba atsistoti prieš šimtą pokylio svečių? – retoriškai klausia A. Gaidys, įsitikinęs, kad šis darbas – puiki pasitikėjimo savimi ir drąsos ugdymo mokykla. – Mūsų husaro apranga daro stebuklus! Išdrįskite ją apsivilkti ir pamatysite, koks gražus pasaulis, koks svarbus jame esate jūs.“

Itin populiaru drauge su gėlėmis įteikti ir muzikinę dovaną. „Pradedant „Balandėle“ baigiant Aleksandro Rybako eurovizine daina – kūrinį leidžiame pasirinkti iš labai plataus sąrašo. Jei ir jame nėra pageidaujamo muzikinio kūrinio, prašome atlikėjų jį išmokti“, – paaiškina A. Gaidys, kaip gimsta muzikiniai sveikinimai smuiku, saksofonu ar kitu instrumentu.

Su meile: salono darbuotojai kuria daugybę puokščių ir dovanų artėjančios Valentino dienos proga, tad pasirinkti bus iš ko. Štai tokia širdis viską pasakys apie jūsų jausmus. Justinos Lasauskaitės nuotr.

Paslaugų pionieriai

Šiandien įprasta apsipirkti interneto parduotuvėse, tačiau prieš 20 metų, kai salonas „Tarp gėlių“ pradėjo šią paslaugą, tai buvo nauja ir drąsu.

„Visi žiūrėjo įtariai – kam to reikia?! Šiandien jau niekam nekyla tokių klausimų. Paslaugą „Pasiimsiu pats“ pradėjome teikti prieš dešimt metų, o šiandien jau visos didžiosios interneto parduotuvės kviečia pasiimti prekes iš paskirstymo punktų“, – pasakoja apie verslo inovacijas komercijos direktorius.

Pagerbia: salono „Tarp gėlių“ floristų sukurtos puokštės jau daug metų džiugina Metų kaunietės rinkimų finalininkes. „Kauno dienos“ archyvo nuotr.

Interneto parduotuvė http://www.tarpgeliu.lt atvėrė didžiules galimybes. „Labai patogu užsakyti gėlių puokštę ar dovaną internetu. Ši paslauga vilioja tuos, kurie neturi laiko pasveikinti artimųjų, bičiulių, giminaičių, bendradarbių, ypač gyvenančių kitame mieste ar užsienyje. Vienu klavišo paspaudimu užsakyti gėlių ar dovaną užtrunka kelias minutes  – nesvarbu, ar Kaune, ar Niujorke. Mes stengiamės, kad šios dovanos pasiektų žmogų bet kur Lietuvoje, įskaitant ir kaimo vietoves“, – sako A. Gaidys.

Salono „Tarp gėlių“ komercijos direktorius pastebi dar vieną tendenciją – dažnai į saloną užsukama ieškant ko nors sau. „Tad, jei Valentino dieną nesulauksite dėmesio iš savo antros pusės, sau patinkančių gėlių galite pasidovanoti pačios“, – gundo galimybe praskaidrinti nuotaiką meilės dieną.

Linksmai: tegul neklaidina užrašas „Visiškos nesąmonės“ – šiose lentynose rasite originalių dovanų. Justinos Lasauskaitės nuotr.

Mylintiems kambarinius augalus

Augalų verslo atstovą itin džiugina tai, kad lietuviai mėgsta ne vien skintas gėles. „Moderniuose interjeruose skiriama dėmesio ir augalams, – pasidžiaugia pastarojo meto tendencija A. Gaidys. – Augalų oazės sukuria papildomos vertės, jaukumo, atsipalaidavimo.“

Tam skiriama daug dėmesio ir salone „Tarp gėlių“  – čia galima rasti ne tik kambarinių augalų, bet ir modernių vazonų, pakabinamų, pastatomų, lengvai iš vienos į kitą vietą transformuojamų konstrukcijų. Taip pat čia galima pasisemti kūrybiškų apželdinimo idėjų, gauti vertingų patarimų iš profesionalų.

Pašnekovas prisipažįsta dabar turintis itin didelį galvosūkį. „Su klientais sprendžiame rebusą, kaip atgal į biurus sugrąžinti darbuotojus, – A. Gaidys kalba apie pandeminių metų realybę. – Mūsų pareiga sugalvoti, kad biuras būtų jaukus, kad jame būtų smagu dirbti, kad visi jame esantys gerai jaustųsi. Tai darome naudodami augalus, tarp jų ir gėles.“

Tuoj pat pakviečia į Vilnių – įsitikinti, kiek daug jau padaryta. Tačiau kodėl į sostinę? „Kaunas stiprus dėl savo verslumo, o Vilnius – dėl vakarietiško požiūrio į darbuotojus. Šia prasme sostinė yra vienu žingsniu priekyje. Kaip smagu, kai sutelkiami į darnią komandą architektai, dizaineriai, apželdinimo specialistai ir leidžiama fantazuoti kuriant tokią aplinką, kurioje darbuotojui būtų gera. Tuomet gimsta tokių rezultatų, kad žandikaulis gali atvipti pamačius!“ – juokiasi A. Gaidys ir sutinka – apie tai papasakosime kitą kartą.

Duetas: gėlių karalienės rožės ir subtili skulptūra – itin pirkėjų mėgstama kompozicija. Justinos Lasauskaitės nuotr.


„Tarp Gėlių“

www.tarpgeliu.lt

Savanorių per. 319 A, Kaunas.

Tel. 8 (37) 312233

Mob. tel. +370 370 699 33 833.

Grožio paslaugos:

Salonas „Mistika“,

mob. tel. +370 655 33 637.


Šiame straipsnyje: tarp gėliųgėlėsšventė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
gerai kad jie yra per ta salona galim gauti sveikinimus is vaiku kurie uzsienyje nes per muitininkus negalim gauti siuntinuku ir laisku

Nuomonė

Nuomonė portretas
Jų tinklalapyje apie Muilo gėlių kompoziciją nurodoma, kad „Gėlių žiedai pagaminti iš muilo“, nors tai nėra tiesa! Išpakavus matyti, kad žiedai yra iš kažkokios medžiagos ir turbūt prisotinti kažkokio muilo tirpalo. Visiška nesąmonė!

Komentaras

Komentaras portretas
Taip, yra gėlių pigiau, ir tos pygiau , seniai bankrutavo, ir turgus pygiau, ir apskritai gali viską gauti pygiau. Esmė tame , kad “ tarp gėlių” turi imunitetą.Galimai verslas nebuvo pagrįstas vien pelnu, galimai metai iš metų buvo eita į minusą,bet pasiekta žymaus rezultato,nesustojus po pirmo ar antro nusivylimo. Taip, ten kainos “ kamdžiojasi” , bet galimai pristatymas, kokybė , daugelio nenuvylia. Esmė, visur profesionalumas, disciplina, kantrybė,ir tik pinigai, turėtu visų pradedančių verslininkų kredo.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių