Quantcast

Dovana miestui - įspūdingi trofėjai

Komandos nebėra, bet legenda gyvuos dar ilgai. Tuo įsitikinę Kauno futbolo ir beisbolo klubo (FBK) vadovai. Pažymėdami šiomis dienomis sukankantį klubo veiklos pradžios 20-metį, garsiausios miesto futbolo ekipos nutarė pateikti dovaną Kauno miestui. Jie FBK „Kaunas“ iškovotus trofėjus padovanojo Sporto muziejui.

Auklėtiniai – ir dabartinėje rinktinėje

„Per visą laikotarpį laimėjome gausybę taurių, medalių ir kitų trofėjų. Pamaniau: negi visas šis turtas dulkės garaže? Sporto muziejuje kaip tik trūko futbolo tematikos eksponatų, todėl labai greitai radome bendrą kalbą“, - pasakojo buvęs FBK „Kaunas“ klubo direktorius Romualdas Kontrimas.
Iškilmingame renginyje Sporto muziejuje dalyvavo ne vienas buvęs žinomas FBK futbolininkas – Ignas Dedura, Audrius Kšanavičius, Andrius Velička, Naglis Miknevičius. Pastariesiems Kauno futbolo istorijos kūrėjams buvo įteikti LFF ir LTOK diplomai.

„Prisiminėme auksinius Kauno futbolo laikus, pažiūrėjome įsimintiniausių rungtynių – su „Liverpool“, „Glasgow Rangers“ ekipomis ir kitų, ištraukas. Atvirai sakant, ne vienam ir ašaros sužibo“, - kalbėjo R.Kontrimas.

Buvusio FBK „Kauno“ vadovo žodžiais, klubas paliko gilų pėdsaką šalies futbolo istorijoje ir šis pėdsakas matyti iki šiol.

„Net dabartinėje Lietuvos futbolo rinktinėje žaidžia 8 futbolininkai, išugdyti arba rungtyniavę mūsų klube. Dabartinis rinktinės treneris Igoris Pankratjevas bei asistentas Vitalijus Stankevičius taip pat stovėjo prie mūsų ekipos vairo“, - dėstė R.Kontrimas.

Istorija - įspūdinga

Per savo ne pačią ilgiausią, tačiau itin turiningą istoriją FBK „Kaunas“ klubas laimėjo visus įmanomus trofėjus savo regione bei pasižymėjo tarptautinėje arenoje.

Kauniečiai 8 kartus tapo Lietuvos čempionais, 4 kartus laimėjo LFF taurę, tapo Supertaurės ir Baltijos lygos laimėtojais. Prieš keletą metų pasitraukę iš A lygos, jie triumfavo LFF 2-ojoje, o netrukus ir 1-ojoje lygose.

Tarptautinių pasirodymų maratoną FBK „Kaunas“ pradėjo 1996-aisiais, kai debiutavo tuometiniame „Intertoto“ turnyre. Pirmąjį sezoną tarp kauniečių varžovų buvo garsus Prancūzijos klubas „Nantes“, Olandijos ekipa „Heerenveen“. Nors tąsyk pralaimėta, tačiau vertingos pamokos nenuėjo veltui. Jau kitais metais tose pat varžybose rimtai pasipriešinta garsiajam „Hamburg“ (Vokietija) klubui, atimta taškų iš Islandijos ir Danijos ekipų.

1996-aisiais „Kauno“ futbolininkai pasižymėjo ir šalies rinktinėje. FBK auklėtinis Orestas Buitkus įmušė įspūdingą įvartį į Brazilijos rinktinės vartus, o gynėjui N.Miknevičiui teko prižiūrėti geriausią pasaulio puolėją Ronaldo.

Vėliau kauniečiai tęsė pasirodymus UEFA taurės ir Čempionų lygos varžybose. Jų kulminacija tapo du įspūdingi mačai Kauno S.Dariaus ir S.Girėno stadione. 2005-ųjų liepą Lietuvos čempionai metė iššūkį tuomečiams Čempionų lygos nugalėtojams „Liverpool“ futbolininkams. Po Giedriaus Barevičiaus įvarčio jie net pirmavo, tačiau vėliau buvo priversti pripažinti favoritų pranašumą 1:3.

2008-ųjų rugpjūtį kauniečiai savo aikštėje 2:1 patiesė legendinį Škotijos klubą „Glasgow Rangers“ ir, susumavus dviejų mačų rezultatus, žengė į trečiąjį Čempionų lygos atrankos etapą.

2009-aisiais, po konflikto su LFF, FBK „Kaunas“ pasitraukė į žemesnę lygą, o po poros metų grįžęs į elitinį divizioną, 2011-aisiais galutinai baigė egzistavimą.

„Klubo istorija ir pasiekimai mane įpareigojo pasirūpinti, kad FBK neišsitrintų iš sporto gerbėjų atminties, kaip, kad nutiko su Vilniaus „Vėtros“ ar „Vilniaus“ klubais. Tikiuosi, kad Sporto muziejuje mūsų trofėjai ne vienam atgaivins malonius prisiminimus“, - vylėsi R.Kontrimas.

Paklaustas, ar tikisi, kad Kaunas greitai turės tokio pat lygio klubą, R. Kontrimas atsakė: "Labai to norėčiau, bet esu realistas. Duok Dieve, kad toks klubas atsirastų per 20 metų".



NAUJAUSI KOMENTARAI

keistuolis

keistuolis portretas
Prie ko cia Kupcinskas supuvelis ir R. Kontrimas?!! Gal kam stogas vaziuoja?!! Kad Kupcinskui nusispjaut tai jau matosi, bet Gerb. Kontrimas visada kovojo uz savo komanda! Ir tai buvo akivaizdu!

Pagarba

Pagarba portretas
Saunuolis, gerb. Kontrimas tiek atidaves saves siam FBK klubui! TIk jo deka tapome garsus musu salyje. Be, gerb. Kontrimo pastangu, ideju ir inicityvis butume NIEKAS!!! Pagarba FBK klubo Direktoriui!

anonimas

anonimas portretas
tosi is nugaros t. y plikes vyrų, labai norejosi bendra matyti nuotrauka visu susirinkusiu atstovu , kurie dalyvavo istoriniame momene t.y dovanodami miestui savo trifejus
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių