Quantcast

Dieną be automobilio – nemokamas viešasis transportas Kaune

  • Teksto dydis:

Rugsėjo 22-ąją dieną minima diena be automobilio, todėl Kaunas vėl kviečia visą dieną nemokamai važinėti autobusais ir troleibusais. Tokios tradicijos mieste laikomasi jau eilę metų.

„Europos darnaus judumo savaitę užbaigs Tarptautinė diena be automobilio.

Rugsėjo 22-ąją kviečiame kauniečius kelionėms rinktis dviračius, paspirtukus, eiti pėsčiomis ar pasinaudoti miesto viešuoju transportu. Jis veš nemokamai“, – informavo Kauno miesto savivaldybė.

Įprastai dieną be automobilio įlipus miesto autobusą ar troleibusą net nereikia žymėti bilietėlio, komposteriai tą dieną jokio mokesčio už kelionę neskaičiuoja. Todėl tai puiki proga į darbą atvykti viešuoju transportu ir taip prisidėti prie švaresnės aplinkos, gaivesnio oro, mat skaičiuojama, jog jei bent dešimt proc. kauniečių savo nuosavus automobilius iškeistų į viešąjį transportą, išmetamų CO2 emisijų kiekis mieste pastebimai sumažėtų.

Visi galime prisidėti prie to, kad mūsų aplinka taptų švaresnė.

„Visi galime prisidėti prie to, kad mūsų aplinka taptų švaresnė. Skaičiuojama, kad persėdus iš lengvojo automobilio į autobusą ar troleibusą, kiekvienas keleivis gali sumažinti taršą apie 620 kg CO2 per metus“, – pažymėjo specialistai.

„Ieškokime susisiekimo būdų, kurie būtų draugiški gamtai ir pačių sveikatai“, – paragino miesto atstovai.

Kaune nemokamas viešasis transportas keleivius veža valstybinių švenčių metu: Vasario 16-ąją, Kovo 11-ąją, Liepos 6-ąją. Išmainyti kelionę automobiliu į troleibusą ar autobusą miestiečiai ir Kauno svečiai raginami ir rugsėjo 22-ąją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

H

H portretas
Tuščias ramsas ta akcija . Sugriovė visuomeninį transportą po to pliurpia . Klausimas , ar žinote, kad iš Laisvės alėjos iki Žaliakalnio prie Klinikos namuosna grįžti per gerą val. Iš Mastaičių tik retkarčiais ir ribotą laiką gali Kaunan .... Nori to ar nenori tik nuosavu auto gali patekti ten kur tau reikia

to

to portretas
automobilis siais laikais reikalingas nes autobusais neprivazinesi bet ir laiko taupimas

Tegul meras darbais įrodo skambias deklaracijas

Tegul meras darbais įrodo skambias deklaracijas   portretas
Labai A juostos Jurbarko gatvėje važiuojant link Vileišio tilto. Ten visi važiuojantys troleibusais ir autobusais sugaišta mažiausiai 10 min. ryte. Tai ne tik didesnė transporto savikaina, tai ir tūkstančių keleivių laikas. Po skambių kalbų laukiame veiksmo.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių