Quantcast

Dėmesio: judrioje Kauno sankryžoje keičiasi eismo tvarka

Muravos sankryžoje vairuotojų kelias dienas laukia išbandymai. Čia keičiama eismo tvarka, todėl reikia atidžiai stebėti naujai atsiradusius kelio ženklus.

Prieš kelias dienas „Kauno dienos“ redakciją pasiekė kauniečių užfiksuoti klaidinantys kelio ženklai. Judrioje Savanorių, Pramonės ir Šiaurės prospektų sankryžoje vieni ženklai nurodė, kad atvažiavus nuo Karmėlavos, iš trečios eismo juostos galima sukti tik į kairę, tačiau šalia pastatyti kiti ženklai, leidžiantys ne tik atlikti kairįjį posūkį, bet ir važiuoti teisiai.

„Kuriais ženklais vadovautis? Ar tais, kurie kabo virš vairuotojų galvų, ar tais, kurie pastatyti kairėje pusėje?“, – klausė skaitytojas Alius.

„Kauno dienos“ skaitytojo nuotr.

„Kauno diena“ pasidomėjo, ką tokioje situacijoje eismo specialistai pataria vairuotojams. Kauno miesto savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras patikino, kad dvigubi kelio ženklai buvo labai trumpą laiką. Dabar vadinamojoje Muravos sankryžoje keičiasi eismo tvarka, todėl darbininkai nespėjo nukabinti senųjų kelio ženklų. Tačiau dabar klaidinančių ženklų nebėra.

Laimio Steponavičiaus nuotr.

„Šiuo metu bendrovė „Kauno tiltai“ atlieka minėtos sankryžos rekonstrukciją. Keičiant kelių eismo ženklus, bendrovei nepakankamai operatyviai pašalinus senuosius, trumpam galėjo susidaryti klaidinanti situacija vairuotojams. Šiuo metu sankryžoje įrengti tik naujieji kelių eismo ženklai, todėl vairuotojams keblumų kilti neturėtų“, – sakė eismo specialistas.

P.Keras paragino vairuotojus minėtoje sankryžoje artimiausiu metu neprarasti budrumo ir stebėti naujai atsiradusius kelio ženklus bei eismo juostas. Nuo kitos savaitės vairuotojams teks pakeisti važiavimo įpročius ir judrioje sankryžoje vadovautis naująją eismo tvarka.

Laimio Steponavičiaus nuotr.

„Ateinančios savaitės pradžioje šioje sankryžoje bus atliekamas horizontalusis ženklinimas, kurį užbaigus, bus įjungti naujieji šviesoforai, todėl vairuotojus prašome sekti pasikeitimus. Rekonstruotoje sankryžoje atsiras papildoma eismo juosta kairiajam posūkiui iš Savanorių prospekto į Šiaurės prospektą, taip pat sankryžos viduryje nebeliks „Stop“ linijų bei šviesoforų,. Tokie dvigubi šviesoforai anksčiau klaidindavo vairuotojus“, – apie pasikeitimus komentavo Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žilvinas Ručys

Žilvinas Ručys  portretas
Visą laiką suko dvi juostos į kairę ir abi tiesiai, be tų tokių valstybės išlaikytinių kaip keras. Ten tik tik kažkodėl tik dabar dašuto kad reik kažką keist Gal tam valstybės dykaduoniui dar pasiūlyt pakeitimų, pačiam juk nieko nedašunta

vieningajai rusijai ir kerui

vieningajai rusijai ir kerui portretas
primargino, primalavojo kaip vaiku darzely.. svarbu savo isgalvotu rombu nepamirso nupaisyt... gal spreskit rytinio ir vakarinio piko problemas visame mieste, kai laikas pravaziuoti norima atstuma padvigubeja nei iprastai. Ar tiek galvos nenesa?

aha

aha portretas
išsikėlėt uz miesto į sodus dar į visokias nesamones, pristatėt visokiu LEZ-ų, žvakių fabrikėlių aplink kauną o dabar dūstat kai reikia ivažiuot/išvažiuot iš miesto
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių