Quantcast

Dėmesio: dėl kelio rekonstrukcijos prie „Megos“ – eismo pakeitimai

  • Teksto dydis:

Lietuvos kelių direkcija praneša, kad magistraliniame kelyje Vilnius-Kaunas-Klaipėda keičiasi eismo organizavimo tvarka.

Kaip skelbiama, eismo ribojimai prasidės nuo rugpjūčio 5 d. ir tęsis iki rugpjūčio 22 d. Daugiau nei dvi savaites bus uždaryta nuovaža iš/į Lapes, esanti A1 kelyje, iškart už A. Meškinio tilto Kaune.

Direkcijos atstovų teigimu, automobilių eismas iš Panerių g. bus nukreipiamas į A1 kelią tiltu per Nerį ir per sankryžą su Jonavos gatve.

Iš A1 į Šetą eismas vyks per nuovažą į „Megą“.

Portalas kauno.diena.lt primena, kad šiuo metu vykdoma grandiozinė rekonstrukcija Kauno pašonėje, greta prekybos centro „Mega“.

Per tris mėnesius atlikta jau trečdalis, daugiau nei 17 mln. eurų vertės projekto darbų. Šilainių pakraštyje nusidriekusiame transporto mazge susikerta „Via Baltica“ greitkelis ir pagrindinė šalies magistralė A1. Atkarpoje ties prekybos centru „Mega“ kelias bus praplatintas įrengiant papildomas keturias eismo juostas – po dvi Vilniaus ir Klaipėdos kryptimis.

Dvi eismo juostos bus skirtos tiems, kurie norės važiuoti į Vytėnus ir Šilainius. Kiek vėliau bus sutvarkytas Sargėnų viadukas, kad atvykstantiems nuo Marijampolės būtų galima važiuoti dvejomis eismo juostomis, o ne viena, kaip yra šiuo metu.

Planuojama, jog rugpjūčio mėnesio viduryje visoje dešinėje A1 kelio pusėje bus įrengti apatiniai asfalto sluoksniai. Tuomet eismas bus perkeltas į dešinę pusę ir prasidės kairės pusės kelio dangų remontas.

Lietuvos automobilių kelių direkcijos atstovo Aivaro Vilkelio teigimu, šiuos darbus numatoma užbaigti iki šių metų pabaigos: „Tai tik vienas iš rekonstrukcijos etapų. Kelio remonto darbai bus vykdomi įvairiose kelio A1 vietose nuo pat Savanorių prospekto iki Giraitės.“

Kelių direkcija jau pasirašė sutartį su bendrove „Autokausta“ dėl Sargėnų viaduko statybos. Šį mėnesį taip pat turėtų paaiškėti, kas statys naują tiltą vietoje 1964 metais pastatyto Kleboniškio tilto. Tuo tarpu 1981 metais statytas pietinis dviejų eismo juostų tiltas, kuriuo dabar vyksta eismas iš Klaipėdos į Vilnių, bus remontuojamas. Preliminari 5 metų trukmės Islandijos plento projekto vertė siekia 100 mln. eurų, iš jų beveik 60 mln. eurų numatyti tiltų ir viadukų statybai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

As

As portretas
And tik greiciau ir nevogtu.

...

... portretas
Ir vėl asfaltą taupys?.. cementą?..
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių