Quantcast

Demaskavo: „neįgaliojo“ sukčiaus vargai baigėsi patraukus link baro (vaizdo įrašas)

  • Teksto dydis:

Matyti pinigų prašančius užsieniečius tiek miesto centre, tiek kitose miesto vietose jau tapo įprasta – tik jie labiau suaktyvėja atšilus orams. Tai įrodo kauniečio Arno atsiųstas vaizdo įrašas, kuriame jis demaskuoja vieną tokių asmenų ir įrodo – šie žmonės tik apsimetinėja.

„Štai kas vyksta Kaune. Gudruoliai pinigus renka apsimesdami neįgaliaisiais, o paskui keliauja juos išleisti į barą. Ne kartą ir pats esu girdėjęs apie tokius sukčius, tačiau pasitaikius progai nusprendžiau užfiksuoti vieną tokį atveji ir dar kartą priminti žmonėms, kad jais netikėtų“, – portalui kauno.diena.lt teigia vaizdo įrašo autorius.

Arno nufilmuoto vaizdo įrašo veiksmas vyksta netoli Kauno autobusų stoties. Ne paslaptis, kad čia neretai galima sutikti asmenis, kurie siūlo įsigyti įvairias prekes pigiau, nors jos esą tikrai originalios. Nemažai tautiečių jau atsikando tokių pasiūlymų ir į juos nereaguoja, tačiau, akivaizdu, jų vietoje dabar nusprendė pasidarbuoti ir kitokių tikslų vedami užsieniečiai.

Gudruoliai pinigus renka apsimesdami neįgaliaisiais, o paskui keliauja juos išleisti į barą.

Nufilmuotas asmuo įtikinamai vaidina neįgalųjį – negalintį normaliai vaikščioti. Praeivių jis prašo pinigų. Nors vaizdo įraše nesigirdi, kokiu tekstu jis bando pelnyti žmonių palankumą, tačiau akivaizdžiai matoma, kaip kelios moterys jam kažką paduoda. Galima manyti, kad gailestingosios praeivės su juo pasidalija būtent pinigais.

Tuomet tas pats asmuo, vis dar apsimesdamas sunkiai vaikštančiu, krypuoja link Vytauto prospekte esančios požeminės perėjos ir čia susitinka kelis draugus. Visi jie žengia į požeminę perėją.

Kaunietis Arnas nusprendė savo misiją atlikti iki galo ir nusekė šiuo vyrus toliau. Portalo skaitytojo nuostabai, apsimetėlis, kylant laiptais jau kitoje požeminės perėjos pusėje, apie savo neįgalumą pamiršo. 

„Laiptais jis kopė kaip sveikas žmogus ir visiškai nesistengė vaidinti, nes, kaip suprantu, jau buvo atitolęs nuo žmonių, kurie galėjo jį matyti vaidinantį. Tada su draugais jis nuėjo į netoli Geležinkelio stoties esantį barą. Apmaudžiausia, kad vis dar atsiranda patiklių žmonių, kurie tokiems asmenims duoda pinigų“, – ragina ant sukčių kabliuko nepasimauti Arnas.

 

 

Portalui kauno.diena.lt susisiekus su Kauno policijos atstove Justina Kazragyte ir papasakojus, kad vienas toks asmuo yra demaskuotas skaitytojo, ji teigė, kad tikrai pranešimų apie tokius asmenis vis pasitaiko, tačiau šiuo atveju vaizdo įrašas nubausti pažeidėjo nepadės.

„Jei žmogus mato tokį atvejį ir įtaria, kad toks pinigų prašytojas tik apsimetinėja, reikia nedelsiant skambinti pareigūnams, kurie atvyksta į įvykio vietą. Tuomet vietoje galima užfiksuoti faktą, kad asmuo įžūliai prašo pinigų ir taikyti atitinkamas sankcijas“, – apie tai, ką daryti pamačius galimai sukčiaujančius, pasakoja policijos atstovė.

J. Kazragytė primena neseniai parodoje „Ką pasėsi.. 2019“ užfiksuotą įvykį. Buvo gautas pranešimas, kad parodos metu keletas asmenų įtartinai elgiasi, vaikštinėja, įkyriai prašo lankytojų juos paremti, reikalauja pinigų.

Į parodą nedelsiant atvykę pareigūnai pirmiausia bandė sudrausminti asmenis ir paprašė jų išeiti iš renginio. Į pastabą nesureagavę užsieniečiai buvo vėl pastebėti policijos pareigūnų įžūliai prašantys lankytojų pinigų bei įtartinai besielgiantys. Šįkart pastebėję pareigūnus asmenys nedelsiant pasišalino, tačiau vienam iš jų surašytas administracinių nusižengimų protokolas dėl viešosios tvarkos pažeidimo. Už tai gresia bauda iki 600 eurų.

Į kiekvieną tokį pranešimą pareigūnai reaguoja iškart, todėl, pasak policijos atstovės, reikia ne tik nepasitikėti tokiais prašytojais, bet ir pastebėjus galimą sukčiavimą nedelsiant informuoti policiją. Dar geriau, spėti iki tol, kol asmuo nepasišalino iš įvykio vietos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nijolė

Nijolė portretas
Tie patys ubagauja Taline, Rygoje, mačiau ir Klaipėdoje. Dar yra ir mergina su jais.

samas

samas portretas
Stebėjausi, per Vėlines Romainių kapinėse, vaidino įvairius invalidus visa grupė Rumunijos čigonų. Gerai pasiruošę, naivuolius lengvai įtikina.

minde

minde portretas
neduokit ir viskas kas noroi duoda labai norejot laisves kapitalizmo gavot o vaikus pkjaus jusu musulmonai po desimt metu sudie bus europa.
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių