Quantcast

Dėl viruso Kauno viešajame transporte atsisakoma grynųjų, keičiasi įlipimo tvarka

Koronavirusas ne juokais išgąsdino visuomenę. Imamasi visų įmanomų prevencijos priemonių, siekiant, kad virusas toliau neplistų, Kauno viešajame transporte atsisakoma grynųjų pinigų, keleiviai galės įlipti ir išlipti pro visas duris.

Atsiskaitymo galimybės

Šiuo metu atsiskaityti už kelionę miesto autobusais ar troleibusais galima keliais būdais: elektroniniu bilietu, mobiliąja programėle „Žiogas“ bei perkant bilietą pas vairuotoją. Tačiau pastarojo mokėjimo būdo atsisakyta.

Miesto atstovai ketvirtadienio ryte tikino, kad planuojama atsisakyti galimybės keleiviams iš vairuotojo pirkti bilietą už grynuosius pinigus, taip sumažinant grynųjų pinigų vartojimą ir per pinigus galimai platinamus virusus. Jei toks sprendimas bus priimtas, keleiviai galės atsiskaityti tik elektroniniu bilietu arba „Žiogu“.

Taip pat buvo svarstoma leisti keleiviams įlipti ir išlipti iš Kauno viešojo transporto pro visas duris. Iki šiol galiojo tvarka, kuomet keleiviai įlipa tik pro priekines duris, o išlipa – pro kitas likusias. Kai keleiviai gali įlipti ir išlipti pro bet kurias duris, jiems nereikia grūstis priekyje ir taip didinti kontaktą su kitais žmonėmis.

„Dėl keleivių laipinimo pro visas duris buvo mūsų pageidavimas, tačiau dar nėra galutinio sprendimo. Manau, kad atsiradus koronaviruso židiniams Kaune, reikėtų imtis papildomų saugumo priemonių.

Tokioje situacijoje reikia atitolinti žmones nuo grynųjų pinigų bei sumažinti vairuotojų kontaktą su keleiviais.

Jei bus patvirtinta, kad pas vairuotoją negalima už grynuosius įsigyti bilieto, tada keleiviai galės naudotis elektroniniais bilietais arba „Žiogo“ programėle. Manau, kad tokioje situacijoje reikia atitolinti žmones nuo grynųjų pinigų bei sumažinti vairuotojų kontaktą su keleiviais“, – ketvirtadienio ryte teigė bendrovės „Kauno autobusai“ vadovas Mindaugas Grigelis.

Po pietų Kauno mero patarėjas Tomas Jarusevičius patvirtino, kad abiems siūlymams pritarta, tad keleiviai turės keisti keliavimo įpročius.

„Jau nuo ketvirtadienio įvedami pokyčiai viešajame transporte. Keleiviai galės įlipti į autobusus bei troleibusus pro visas duris. Tai prisidės prie geresnės oro cirkuliacijos transporto priemonėse bei tolygesnio keleivių srautų pasiskirstymo“, – teigė jis.

„Taipogi nuo penktadienio „Kauno autobusai“ stabdo prekybą bilietais, įsigyjant juos pas vairuotojus. Raginame keleivius aktyviau naudotis išmaniąja programėle „Žiogas“ arba pasirūpinti elektroninio bilieto kortelėmis ir jas papildyti. Grynųjų pinigų atsisakymas prisidės prie papildomos prevencijos apsaugant viešojo transporto vairuotojus nuo kontakto su keleiviais ir padedant išvengti galimų viruso grėsmių“, – pažymėjo T.Jarusevičius.

Pasak jo, keleivių kontrolė, vykdydama bilietų tikrinimą, iki pirmadienio (kovo 16 d.) atsižvelgs į aplinkybes, kai keleiviai negali įsigyti bilietų, nes vyksta iš vietų, kur nėra jų platinimo vietų ar šių nedarbo metu.

Dėmesys dezinfekcijai

Kauno viešasis transportas jau kurį laiką papildomai dezinfekuojamas. Specialiomis priemonėmis nuvalomi turėklai, laikikliai ir kitos vietos, kur galėjo liestis keleiviai.

Tačiau dezinfekcija vykdoma tik darbo dienos pabaigoje, kai autobusai ar troleibusai grįžta po reiso į depą. M.Grigelis portalui kauno.diena.lt sakė, kad dezinfekuoti viešojo transporto kiekvieno maršruto galutinėje stotelėje nėra galimybės dėl intensyvaus grafiko bei keleivių srauto, kuris keičiasi beveik kiekvienoje stotelėje.

„Kiekvieną vakarą vykdoma transporto priemonės dezinfekcija, vairuotojo darbo vietos valymas. Dezinfekcinėmis priemonėmis valomi visi turėklai. Jei Kauno miesto savivaldybė pasakys, jog reikia dezinfekuoti viską kiekvieno maršruto pabaigoje, tai ir padarysime. Kol kas nebuvo tokio poreikio, tad autobusus ir troleibusus dezinfekuojame, kai jie grįžta į parką“, – komentavo pašnekovas.

„Kauno autobusų“ vadovas pridūrė, kad kol kas nepastebima, jog dėl virusų keleivių srautai būtų sumažėję.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Paaiškinimas

Paaiškinimas portretas
tiems, kurie įsitikinę, kad transporto elektroninis bilietas - mėnesinis. Nieko panašaus. Jis gali galioti ir kelis metus. Reikia pasižiūrėti galiojimo datą, kuri įspausta ant bilieto. O jis papildomas naudotojo pinigėliais ar tai spaudos kioskuose, ar prekybos centruose. Kiek pasipildai, tiek ir turi. Ir susimokant transporte, automatiškai parodoma, kiek sumokėta ir kiek dar liko pinigų. Labai patogu ir paprasta. Vieno bilieto kaina - 70 ct, neįgaliems - 35 ct. Prieš pildant pardavėjui reikia pasakyti, kokio bilieto pageidauji. Štai ir visa gudrybė. Laimingo važiavimo visuomeniniu transportu!

ONUTĖ

ONUTĖ  portretas
Dažnai kontrolė elgesi nekulturingai mačiau kaip senukas nesugebėjo nuskanuoti nes neperskaitė kas buvo parašyta ilipus kontrolierė koneveikė senoli buvo gėda klausyti išbarė senuka kad reik nešioti akinius kad per tokiu važinėtojus nuostoliai ir taip mes dirbantis turim jums uždirbti pensijas kontrolierė gan jaunatiesiog tyčiojosi iš senolio nors jis pasakė kad išdirbo 43 metus kad savo pensija užsidirbo kažin kada mes tapsime kulturingesni pasieksim europos lygi turbut po 50 metu

kauniete

kauniete portretas
GERBEMAS MERE KADA BAIGSIT TYČIOTIS IŠ SENU ŽMONIU JEIGU ŽMOGUI SENAM NESUGEBAT PRAVAŽIAVIMA PADARYTI NEMOKAMA TAI NORS KIEK KULTURINGIAU ELKITĖS SU SENOLIU O NE PROTOKOLUS RAŠINĖKIT NES DAUGUMAS SENELIUNESUGEBA ISKAITYTI TUOS SKANERIUS TAI JEIGU APSIRIKO GAL NESITYČIOKIT NETAMPYKIT O KONTROLĖ ILIPUS RADUS NENUSKANUOTA TURI PADĖTI NUSKANUOT O NE TEMTI SENA ŽMOGU IŠ AUTOBUSO KURIS PATS NETVARKYNGAS SU NEVEIKIANČIAIS SKANEREIS IR TUŠČIAIS DEZIMFEKATORIAIS
VISI KOMENTARAI 41

Galerijos

Daugiau straipsnių