Quantcast

Dėl sūrio ir dešros turgaus lankytojai pažeidinėja Kelių eismo taisykles?

Ūkininkų turgelį šalia Kauno pilies reguliariai lanko maisto ir veterinarijos tarnybos specialistai. Miestiečiai gi pasigenda policijos vizitų. Jei vairuotojų nedrausmina kelio ženklai, gal tai padarys pareigūnai?

Kauno pilies kaimynystėje ant „Lituanicos“ fabriko sienos jau ne vienerius metus pypkę traukiantis senolis savo šeštadienių neįsivaizduoja be ūkininkų turgaus prekeivių ir lankytojų. Pastarųjų eilės prie duonos, sūrių, mėsos gaminių ar kitų, laiko patikrintų produktų driekiasi ne tik turgaus teritorijoje, bet ir už jos.

Atsižvelgdami į epidemiologinę situaciją, miestiečiai stengiasi nesiburiuoti, eilėse palaiko saugius, rekomenduojamus 2 m atstumus. To paties negalima pasakyti apie vairuotojų kultūrą. Nors vienoje gatvės pusėje pastatyti mažiausiai du kelio ženklai „Stovėti draudžiama“, ratuotiems turgaus lankytojams tai nė motais. Savo automobilius jie palieka gatvėje ir užima vieną eismo juostą. Kiti vairuotojai priversti išvažiuoti į priešpriešinę eismo juostą. Dėl to susidaro spūstys.

„Matyt, aikštelė prie Kauno pilies kai kuriems turgaus lankytojams atrodo pernelyg toli, todėl savo automobilius jie nutrenkia tiesiog gatvėje“, – nuolatinis ūkininkų turgaus lankytojas Arvydas stebėjosi, kad žmonių nedrausmina ne tik kelio ženklas „Sustoti draudžiama“, bet ir policininkai.

Susidariusiose spūstyse ne kartą matęs jų automobilius, Arvydas nesuprato, kodėl pareigūnai nesiėmė jokių veiksmų.

Jei tik norėtų, galėtų nubausti ne vieną ir ne dešimt pažeidėjų. Gal tada žmonės reaguotų.

„Jei tik norėtų, galėtų nubausti ne vieną ir ne dešimt pažeidėjų. Gal tada žmonės reaguotų“, – vien šio šeštadienio rytą kaunietis Arvydas suskaičiavo apie dvidešimt po draudžiamuoju ženklu išrikiuotų automobilių. Jie, anot į redakciją rašiusio miestiečio, ne tik trikdė eismą, bet ir kėlė grėsmę per perėją einantiems pėstiesiems.

„Ne visi į priešpriešinę eismo juostą iššokę automobiliai pasirenka saugų greitį. Tikrai buvo gana pavojingų situacijų, kai tik per plauką pavyko išvengti nelaimingų atsitikimų“, – kaunietis vylėsi, kad pareigūnai atkreips dėmesį į turgavietės prieigose išmėtytus automobilius ir sudrausmins vairuotojus arba įspėjimais, arba baudomis.

Skaitytojo nuotr.

Primename, kad Kelių eismo taisyklių, patvirtintų Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2002 m. gruodžio 11 d. nutarimu Nr. 1950 „Dėl Kelių eismo taisyklių patvirtinimo“ 1 priede nustatyta, kad draudžiamieji ženklai ką nors draudžia arba tuos draudimus panaikina. Skelbiama, kad kelio ženklas Nr. 332 „Sustoti draudžiama“ draudžia transporto priemonėms sustoti (stovėti) toje kelio pusėje, kurioje yra kelio ženklas, išskyrus sustojimą maršrutiniam transportui skirtose stotelėse. Negalioja skiriamuoju ženklu „Neįgalusis“ arba neįgalių asmenų automobilių statymo kortele pažymėtoms transporto priemonėms.


Šiame straipsnyje: Ūkininkų turgeliskelių eismo taisyklėspažeidėjaiKETskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

zigmas

zigmas portretas
Tūlas Algirdas tikriausia neturi automobilio ir tik retkarčiais aplanko turgų tai jam ir kyla pavydas, o norintis nusipirkti kaimiškų produktų ilgai nestovi tik dėl to, kad miesčionio norai būtų tenkinami ,o dėl trijų keturių valandų kada būna prekiavimo pikas tai nieko baisaus nereikia kelti skandalą tik tegul ūkininkai ko daugiau ir geresnės dešros skilandžio ar mėsos atveža VALIO ūkininkų turgus tai sveikų produktų pasirinkimo vieta ir nereikia triukšmauti

Pirkėja

Pirkėja portretas
Labai dažnai važiuoju į šį turgelį, bet niekada nemačiau jokių spūsčių ar avarinių situacijų. O aikštelė prie pilies visada būna pilna, dažnai tenka sukti ratus, kol randi vietą. Ir jeigu vieną dieną kelias valandas tie automobiliai ir stovi, nematau tragedijos. Paprastai apie 12 val. pardavėjai jau būna viską pardavę ir pirkėjų nelieka.

Jons

Jons portretas
Duonos ir pramogų blyn.... KET gali palaukti.
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių