Quantcast

Dėl dviračių lenktynių Kaune – eismo ribojimai

  • Teksto dydis:

Sekmadienį, rugpjūčio 9 dieną, uždarytas M. K. Čiurlionio tiltas ir didžioji dalis Europos prospekto, taip pat apribotas eismas aplinkinėse gatvėse. Geriausi šalies plento dviratininkai ir mėgėjai vienuoliktą kartą rinksis į kasmetines Kauno dviračių lenktynes.

Numatomi eismo ribojimai

Lenktynių metu nuo 7 iki 18.30 val. bus uždarytas eismas M. K. Čiurlionio tiltu ir Europos pr. atkarpoje nuo M. K. Čiurlionio tilto iki Veiverių gatvės. Taip pat bus dalinai atitverta atkarpa Karaliaus Mindaugo pr., Prietilčio g., Kaunakiemio g., važiuojant link tilto.

Sporto šventės dalyviai taip pat namo grįš su atminimo medaliais.

Autobusai ir maršrutiniai autobusai važiuos pagal pakeistą grafiką. Daugiau informacijos apie pasikeitusius viešojo transporto grafikus: bit.ly/eismo-ribojimai-rugpjucio9.

Renginio organizatoriai kviečia žiūrovus ir sirgalius stebėti varžybas Europos pr. įkalnėje, ant M. K. Čiurlionio tilto ir prietilčiuose į O. ir H. Minkovskių g. bei prie starto-finišo vietos.

Nuo mėgėjų iki profesionalų

„Laukia išties įspūdingas renginys, nes Kauno trasoje su paprastais dviračių mėgėjais ir sportininkais susitiks daugkartinis Lietuvos plento dviračių čempionas Gediminas Bagdonas, Lietuvos treko čempionė Olivija Baleišytė, kiti tituluoti Lietuvos dviratininkai ir veteranai“, – pasakojo lenktynių organizatorius, VšĮ „Dviratai“ valdybos narys Linas Vainius.

Pirmieji lenktynių trasą išbandys aktyvaus laisvalaikio ir dviračių mėgėjai. Mėgėjų lenktynės – 2 ratai (15,6 km) į trasą sukvies norinčius išbandyti savo jėgas dviračių sporte. Dviračių klubų sportininkai, sporto mokyklų dviratininkai ir veteranai lenktyniaus 5 ratus – viso 39 km.

Pajėgiausi atletai varžysis 70 km – 9 ratų distancijose. Čia rungtyniaus Lietuvos plento moterų rinktinė, šiuo metu stipriausia „Klaipėda Cycling team“ komanda kartu su „Velopeak Hunters“, „Dviratai-Daistatus“, „Colibri Cycling“, „Impuls racing team“, „Nikeliuotas špykis“, „Velomanai team“, „Sportomanai team“ ir kitų ekipų dviratininkais iš visos Lietuvos.

„Dviratininkai Kaune išsidalins greičiausių vyrų ir moterų lenktynių nugalėtojų taures ir 22 komplektus medalių. Sporto šventės dalyviai taip pat namo grįš su atminimo medaliais“, – sakė L. Vainius.

Programa:

7 val. uždaromas eismas M.K. Čiurlionio tiltu ir Europos pr. (iki Veiverių g.).

10 val. – Startas  (1 ratas – 7,8 km), dviračių šventė mėgėjams.

10.45 val. – Startas (2 ratai 15,6 km distancija).

12 val. – Startas (5 ratai 39 km distancija).

14 val. – Startas (9 ratai 70 km distancija).

18.30 val. atidaromas eismas M.K. Čiurlionio tiltu ir Europos pr.

Tęsiama dviračių revoliucija

„Prieš trejus metus paskelbėme „Like Bike“ revoliucijos pradžią. Nuo to laiko miestas nuosekliai investuoja į dviračių infrastruktūros plėtrą: tiesiami nauji dviračių takai, pritaikomi šaligatviai, įrengiami dviračių stovai bei poilsio aikštelės. Visa tai darome siekdami populiarinti dviračių kultūrą mūsų mieste. Sekmadienį vyksiančios lenktynės jau tapusios tikra kasmetine Kauno tradicija. Tai yra dar vienas puikus įrodymas, jog Kaunas turi tvirtą ryšį su dviračių mylėtojais ir šios sporto šakos entuziastais“, – teigė Kauno miesto tarybos narė, Ekonomikos ir finansų komiteto pirmininkė Karolina Žekaitė.

Neseniai miesto dviratininkus pradžiugino 4 kilometrų ilgio susisiekimui bei aktyviam laisvalaikiui pritaikyta atkarpa – Panerių gatvėje įrengtas naujas ir saugus dviračių takas, vedantis iki pat Lapių miestelio. Modernus takas prasideda Strazdo g. ir vingiuoja per visą Panerių gatvę iki pat Kauno miesto ribos.

Daugiau informacijos apie infrastruktūros pokyčius, naujus maršrutus bei kitas dviračių entuziastams aktualias naujienas rasite internete: likebike.kaunas.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių