Quantcast

Dėl koronaviruso mirė 60-99 metų žmonės, daugiausia – Kauno apskrityje

Dėl COVID-19 praėjusią parą mirė 19 žmonių, kuriems buvo nuo 60 iki 99-erių metų, daugiausiai, šešios mirtys, fiksuotos Kauno apskrityje, antradienį pranešė Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC).

Visi mirusieji turėjo gretutinių susirgimų.

Mirusiesiems Kauno apskrityje buvo nuo 60 iki 99-erių metų. Keturi žmonės mirė Klaipėdos apskrityje. Jiems buvo nuo 60 ir 79-erių.

Trys mirties atvejai registruoti Utenos apskrityje. Šiems žmonėms buvo nuo 60 iki 99-erių metų. Po dvi mirtis nustatyta Vilniaus, Alytaus ir Panevėžio apskrityse. Mirusieji buvo nuo 60 iki 89-erių metų amžiaus.

Dar 19 mirties atvejų registruota, kai užsikrėtusieji koronavirusu mirė dėl kitų priežasčių.

Nuo COVID-19 Lietuvoje iš viso mirė 519 žmonių, dėl kitų priežasčių – 254 užsikrėtusieji.

Nuo pandemijos pradžios COVID-19 liga šalyje užsikrėtė 62 tūkst. 515 asmenų, 46 tūkst. 665 – tebeserga, 15 tūkst. 77 – pasveiko.

Bendra mirčių dėl koronaviruso statistika kinta ligoninėms patikslinus duomenis

Bendra mirčių dėl koronaviruso statistika kinta ligoninėms patikslinus duomenis, BNS informavo Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC).

Pirmadienį statistikos departamentas pranešė, jog šalyje iš viso dėl koronaviruso mirė 505 žmonės. Antradienį informuota apie 19 naujų mirties atvejų, tačiau bendras mirusiųjų dėl šios ligos skaičius išaugo iki 519.

„Informaciją dėl mirties atvejų tiksliname, jei gauname patikslinimą iš gydymo įstaigų. Kaip ne kartą sakėme, gydymo įstaigos sprendžia, dėl kokių priežasčių mirė žmogus“, – antradienį sakė NVSC atstovė Justina Petravičienė.

„Jeigu ekspertai pateikia kitokią informaciją ir nurodo, kad asmens mirties priežastis yra kita, atsižvelgus į ją, atitinkamai keičiama statistika – asmuo vertinamas kaip užsikrėtęs COVID-19, bet miręs dėl kitų priežasčių“, – pridūrė ji.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vytas

Vytas portretas
Miršta žmonės seni ,ligoti visada ,nereikia ir korono viruso.Vaistų nera virusui gydyti,tada kam guldo ligonius i ligonines ir kam tada tie medikai jeigu jie padėti nieko negali.Tai gal nevezkite i ligonines,gydytojus atleiskite arba nemokamas atostogas duokite ,tegul ilsisi,nes pavargo.

>O,

>O, portretas
juk "dydys melas", panašu į "by...ys ilgas", a ne ?...

O

O portretas
Tai juk dydys melas nėra tos koronos tai banditai valdo
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių