Quantcast

Degalų stotelės vandens keliuose – jau ir Lietuvoje

  • Teksto dydis:

2022 m. navigacijos sezoną vidaus vandenys pasitinka su nauja infrastruktūra. Vidaus vandens kelių direkcija (VVKD) pristato atnaujintą Uostadvario uostą ir Nidos prieplauką, naujai įrengtas keturias degalų laikymo talpyklas.

Jei važiuojant automobiliu nebeturėtumėte galimybės pasipildyti degalų ar nebūtų įkrovos stotelių? Tai būtų opi problema. Tokia situacija iki šių metų buvo vandens keliuose, laivybos entuziastai turėjo nepatogumų vežiojantis kanistrus ir pasipildant degalų.

VVKD įrengs keturias mobiliąsias degalų stoteles vandens keliuose – pagamino 10 t talpos degalų laikymo talpyklų, kurios bus pastatytos populiariose laivybai vietose: Kaune (žiemos uoste), Uostadvaryje, Nidoje ir Svencelėje. Plūduriuojančios kolonėles stovės prie uostų ir prieplaukų. Papildomai bus įrengiamos dar dvi tokio pat tipo degalų talpyklos Jurbarke ir Kauno mariose. Pasaulyje tai ne naujiena, o Lietuvoje iki šiol buvo tik viena antžeminė degalinė laivams Šilutėje.

Baigiama atnaujinti vandens transporto infrastruktūra Kaune, Nidoje, Uostadvaryje yra tik dalis šio laivybos sezono naujienų, netrukus paskelbsime jų ir daugiau.

„Naujosios degalų stotelės pradės veikti nuo gegužės mėnesio“, – sako VVKD generalinis direktorius Vladimiras Vinokurovas.

Pasak jo, mobiliosios degalų stotelės, iš kurių pasipildyti benzino ar dyzelino gali neišlipęs iš katerio, yra ilgai lauktas ir išsvajotas patogumas laivybos entuziastams. Žinoma, tai ir ekologiškesnis būdas, palyginti su tuo, kai degalai pildomi nepritaikytose vietose ir netinkamu būdu, galbūt dalis jų net išlaistoma.

„Baigiama atnaujinti vandens transporto infrastruktūra Kaune, Nidoje, Uostadvaryje yra tik dalis šio laivybos sezono naujienų, netrukus paskelbsime jų ir daugiau“, – sako V.Vinokurovas. VVKD, pasitinkant naują navigacijos sezoną, pasipildo 113 naujų bujų, keičia senus vandens kelių ženklus į naujus, modernius – šviečiančius ženklus.

VVKD iš esmės atnaujino Uostadvario uostą (Uostadvario g. 47, Uostadvario kaimas, Šilutės r.) – įrengė naujų pontoninių prieplaukų, automatizuotą atsiskaitymą už uosto paslaugas, rekonstravo uosto aikšteles. Uoste taip pat įrengtos elektros energijos ir geriamojo vandens kolonėlės, slipas, netrukus pradės veikti degalų stotelė. Uostadvario uostas tampa Nemuno žemupio pažiba. Šiame uoste yra 18 m aukščio Uostadvario švyturys, pastatytas 1873 m. ir 1996 m. paskelbtas Lietuvos Respublikos kultūros paveldo paminklu. Netoliese yra vandens kėlimo stotis su garo turbina, kuri buvo naudojama pievose išsiliejusiam vandeniui perkelti į Atmatą. Šis statinys prieš keletą metų restauruotas, jame įrengtas Šilutės polderių muziejus, o vandeniui perkelti naudojama netoliese įrengta nauja siurblinė.

Nidos keleivinė prieplauka (Adresas – Naglių g. 16, Neringos miestas) yra Nidos uosto šiaurinėje dalyje. Prieplaukos krantinės ilgis – 130 m, ji naudojama keleiviniams laivams („Raketa“, „Svajonė“ ir kitiems), kurie yra didesni negu pramoginiai laivai, todėl jiems ypač svarbi krantinės kokybė ir saugumas. Prieplaukos krantinė (vertikali sienutė, danga pagal krantinę) atnaujinta, pastatyta laivų stovėjimą reguliuojančių ženklų.

VĮ Vidaus vandens kelių direkcija linki saugaus ir sėkmingo artėjančio naujo laivybos sezono!



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietis

Kaunietis  portretas
Dešimtmečio ideja rimtas verslo planas cia viskas ant tiek rimta kad net privatus verslas nemegino to daryti na bet cia viskas gerai cia tik deginami mokesčiu moketoju pinigai

Upeivis

Upeivis portretas
1. Pirmiausia reikia veikiančių telefonų numerių, kad susisiekti. Veikia ta degallinė, ar ne ?, Dirba kas sakykime po 18-tos val , ar ne? Turi to ko rteikia, ar ne ?... 2. Kaunietis klausia; -O kaip reikalai Jurbarke? Reikėa kastis iki degalinės per žoles kanale, ar ne, kurios apsivelia apie sraigtą? 3. O kaip reikalai Rusnėje ? Bus degalinė, ar ne? Veiks slipas ar ne ? Aišku, telefonų Nr. ten kokie ?. 4. Abejoju ar ne Lietuvoje, t. y Nidoje gnidoje bus degalinė. :./ 5. Dabar kai tokia psichozė prieš rusus, abejoju ar Vinokurui pavyka ką nors nuveikti teigiamo. Gal sutarimo dėlei, jis turėtų visgi atsi statydinti.. Gal tada ir vilties būtų. 5. Kaip žinote, viltis miršta paskutinė.

balalaika

balalaika portretas
geda butu rasineti, vidaus vandenu sfera- MOSKVA REKA
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių