Quantcast

Daugiausia sergančiųjų gripu ir peršalimo ligomis – Kauno apskrityje

  • Teksto dydis:

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) informuoja, kad Lietuvoje bendras sergamumo gripu ir ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) rodiklis per savaitę sumažėjo nuo 19,6 iki 18,3 atvejo 10 tūkst. gyventojų.

Sausio 18–24 d. daugiausia sergančiųjų užregistruota Kauno apskrityje (21,4 atvejo 10 tūkst. gyventojų), mažiausia – Tauragės apskrityje (13,0 atvejo 10 tūkst. gyventojų).

Pastarąją savaitę gripas diagnozuotas 14 Lietuvos gyventojų, ankstesniąją savaitę – 13 asmenų.

2020–2021 m. gripo sezoną dėl gripo ligoninėse nesigydė nė vienas asmuo.

Praėjusių metų trečią savaitę bendras sergamumo rodiklis buvo didesnis (60,3 atvejo 10 tūkst. gyventojų).

Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos duomenimis, 2020 m. pirmą savaitę buvo paimtas tik vienas ėminys dėl gripo viruso nustatymo, tačiau gripo virusas nebuvo išskirtas. 2021 m. antrą savaitę nebuvo paimta  ėminių dėl gripo viruso nustatymo, todėl gripo virusas nebuvo išskirtas.

Sergamumas Kauno apskrityje

NVSC Kauno departamentas informuoja, kad 3-iosios metų savaitės duomenimis, didžiausias sergamumas registruotas Prienų rajone – 26,6 atvejai 10 tūkst. gyventojų per savaitę.

Per savaitę bendras sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis Kaune ir Kauno apskrities teritorijose sumažėjo 4 proc., užregistruoti 2 gripo atvejai.

Vaikai sudaro 24 proc. visų sergančiųjų gripu ir ŪVKTI. Kauno apskrities ligoninėse asmenų, 3-iąją savaitę hospitalizuotų dėl gripo, nebuvo.

Lyginant su ankstesniųjų metų tuo pačiu laikotarpiu, šiemet sergamumas gripu ir ŪVKTI Kauno apskrityje yra tris kartus mažesnis. Pernai trečiąją metų savaitę Kauno apskrityje sergamumo rodiklis siekė 75,5 atvejus 10 tūkst. gyventojų per savaitę. Buvo užregistruoti 225 gripo atvejai. Vaikai sudarė 55 proc. visų sergančiųjų gripu ir ŪVKTI.


Šiame straipsnyje: gripasperšalimo ligosŪVKTI

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių