Quantcast

Darbai Savanorių prospekte: ar bus ribojamas eismas?

Vienoje intensyviausių eismo arterijų Kaune – Savanorių prospekte – jau kurį laiką darbuojasi kelininkai. Kol kas dauguma darbų vyksta šaligatvių zonoje, tačiau jau kitą mėnesį prasidės ir važiuojamosios kelio dalies asfaltavimas, tad gatvė bus sunkiau pravažiuojama.

„Šiuo metu „Kauno vandenys“ Savanorių prospekte atnaujina požeminius tinklus. Jeigu viskas klostysis pagal planą, rangovai asfaltavimo darbus pradės liepos antroje pusėje. Apie tai informuosime gyventojus atskiru pranešimu“, – apie tai, kokie darbai šiuo metu vyksta Savanorių prospekte, komentavo Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Kai buvo remontuojama Savanorių prospekto atkarpa nuo sankryžos su Taikos prospektu iki įkalnės, vairuotojų laukė išbandymas – mat kurį laiką šia atkarpa buvo galima važiuoti tik viešajam transportui, paskui buvo leista važiuoti viena eismo juosta, tad susidarydavo nemažos spūstys. „Kauno diena“ teiraujasi, ar ir šią vasarą bus ribojamas eismas, kai prasidės asfaltavimo darbai nuo Muravos sankryžos iki susikirtimo su Taikos prospektu?

„Su kelininkais esame sutarę, kad, kai vyks asfaltavimo darbai, transportui bus palikta po dvi eismo juostas abiem kryptimis. Kitaip tariant, pagal planą turėtų būti asfaltuojama viena eismo juosta, o kitomis vyks eismas. Žinoma, gali būti, kad nemažai darbų bus atliekama naktimis, kai automobilių srautas ne toks intensyvus. Dėsime pastangas, kad vairuotojai patirtų kuo mažiau nepatogumų“, – kalbėjo Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Martynas Matusevičius.

Miesto atstovai patikino, kad tiesiami šaligatviai ir dviračių takai netrukdo eismui. „Gatvės darbai netrukdo įrengti šaligatvio – atnaujinami kelkraščiai, pilama skalda“, – papildė A. Pakalniškis.

Tikimasi visus pagrindinius darbus šiuo metu remontuojamoje Savanorių prospekto atkarpoje atlikti iki šių metų pabaigos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Margo

Margo portretas
Jau šaligatviai iškasti keturi mėn. ne vieną kartą mačiau kaip žmonės vos nesusižaloja o darbininkų pastoviai nesimato atrodo kad viskas palikta dievo valiai

Ventus

Ventus portretas
O gal Pakalniškis pakomentuotu kaip per tokius saligatvius praeiti mamoms su vezimeliais, ar senjorams, negalintiems iskelti aukstai koju? Kazkodel laikini ivaziavimai i imoniu kiemus padaromi, taciau tokiu pat laikinu praejimu pestiesiems nepadaroma, matomai dar nesulauke teisminiu ieskiniu uz susizalojimus.

jau ir taip ribojamas

jau ir taip ribojamas portretas
pėstieji priversti gatve eiti, kur mašinos švilpia.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių