Quantcast

Darbai „Merkurijaus“ teritorijoje: kada kris 10 metų čia stūksanti tvora?

Legendinis prekybos centras „Merkurijus“ sulygintas su žeme maždaug prieš dešimtmetį. Būtent tiek laiko jo teritoriją juosia aukšta neperregima tvora, jau bene suaugusi su miesto aplinka. Kada ši užkarda kris ir kitapus jos esanti erdvė vėl bus atverta praeivių akims bei poreikiams?

Dar pernai rudenį paaiškėjo, kad sklypą Laisvės alėjoje, kuriame anksčiau stūksojo „Merkurijus“, kartu su statiniais ir parengtu rekonstrukcijos projektu įsigijo „Litvalda“, vadovaujama verslininko Augustino Rakausko. Minėta įmonių grupė už objektą, varžytinėse nupirktą iš bendrovės „Homburg Merkurijus“ bankroto administratoriaus įmonės „Mokumo valdymo sprendimai“, atseikėjo 4,557 mln.eurų.

Kaip portalui kauno.diena.lt pirmadienį sakė bendrovės „Baltic Red“, atstovaujančios įmonių grupę „Litvalda“, rinkodaros direktorė Ieva Goštautaitė-Gedutė, šiuo metu buvusio prekybos centro vietoje atliekami paruošiamieji darbai statybų pratęsimui. Vykdomi esamų konstrukcijų tyrimai, požeminės aikštelės drenažo sistemos atstatymo darbai, vertinama konstrukcinė būklė bei tvarkoma teritorija.

„Šioje vietoje planuojama statyti prekybos ir administracinės paskirties patalpas, miesto gyventojams ir svečiams skirtas viešąsias erdves, konferencijų centrus, restoranų erdves, apartamentus bei SPA centrą“, – netolimos ateities ketinimus įvardijo pašnekovė.

Laukiančių darbų projektą „Merkurijaus“ teritorijoje rengia pirminio projekto autorius – bendrovė „Kančo studija“. Pasak I. Goštautaitės-Gedutės, radikalių projekto pokyčių nenumatoma – statybos planuojamos tęsti pagal turimą projektą bei statybos leidimą su korekcijomis, kurias esą diktuoja dabartiniai rinkos poreikiai.

Nors projekto rangovą žadama pasirinkti tik po to, kai iki galo bus parengtas darbo projektas, apie numanomas statybų pabaigos gaires jau kalbama – darbai, prasidėję 2018-aisiais, iškart po sklypo įsigijimo, ketinami baigti 2021 metų pabaigoje arba 2022-ųjų pirmoje pusėje.

Kaip tvirtino „Baltic Red“ atstovė, su nenumatytais atvejais ar sunkumais statybvietėje kol kas nesusidurta. Į „Merkurijaus“ teritorijos atgimimą Laisvės al. planuojama investuoti 40–50 mln. eurų – dukart daugiau nei užsiminta 2018 metų rudenį.

Primename, kad 1982 metais statyto prekybos centro pastatus 2007 metais įsigijo pensijų fondų valdoma įmonių grupė „Homburg“. 2009-aisiais statinius sulyginus su žeme, buvo pradėtos naujos statybos, kurios dėl keletą kartų keistų investicinių planų finišo tiesiosios taip ir nepasiekė. 2017 metų pradžioje bendrovei „Homburg Merkurijus“ iškelta bankroto byla ir turto valdymas perduotas į bankroto administratoriaus „Mokumo valdymo sprendimai“ rankas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Taigi kas iš berniukų nupirko tas ir nušlavė. Jeigu nebūtų nupirktas " Respublikos" vad viešbutis tai ir dabar griaučiai stovėtų.ÀČIŪ Matijošaičiui. Negu jus nematot kaip Kaunas įgauna normalaus europietiško miesto vaizdą

Svaja

Svaja portretas
Kvailiai , tas Merkurijus jau senu seniausiai buvo " berniukų " kišenėje, o paskui perpardavė. Prie ko čia Matijoşaitis.negriebsi už gerklės jeigu tokie įstatymai .bet svarbu idiotams kvailystes rašyti. Taigi vis Kupcinsko sėbrai.tie kurie 8 metus tik savo kišenes žiūrėjo, gėda už Kauną buvo.

ALGIS

ALGIS portretas
Už nenaudojamo slypo apleidimą ir pavertimą šiukšlynu nejaugi nėra numatytų B A U D Ų .
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių