Quantcast

Dar viena priežastis, kodėl Kaune geriau nei sostinėje

Ieškantiesiems priežasčių, kodėl Kaune geriau nei sostinėje – dar viena į sąrašą. Jei Vilnius naktimis skendi lašalų debesyje, Kaune jų beveik nėra.

Ieškantiesiems priežasčių, kodėl Kaune geriau nei sostinėje – dar viena į sąrašą. Jei Vilnius naktimis skendi lašalų debesyje, Kaune jų beveik nėra.

Socialiniai tinklai šią savaitę buvo pilni nustebusių vilniečių pranešimų, lašalų gausa patraukė ir žiniasklaidą. Kaune šis įvykis liko nepastebėtas. Skraiduolių čia beveik nebuvo.

Daugiausia lašalų sostinėje buvo matyti savaitės pradžioje. Jų netrūko antradienio ir trečiadienio naktimis. Jie būrėsi aplink tiltų apšvietimo stulpus, veržėsi pro pravirus langus, kuriuose degė šviesos. Kaune naktinėtojai galėjo būti ramūs. Daugiau jų buvo matyti tik prie Aleksoto tilto ir miesto rotušės.

Šių smulkių vabzdžių nereikia bijoti. Jie ne tik negelia, neplatina ligų, bet net ir nesimaitina. Dauguma šių gyvūnų gyvenimo praeina lervos stadijos. Skraiduoliais jie tampa tik vienai nakčiai – tam, kad galėtų susiporuoti.

Lašalai dauginasi tik švariame vandenyje, jie žymi ir vandens telkinio žuvingumą. Žuvys mielai maitinasi lašalų lervomis.


Šiame straipsnyje: lašalaikaunasVilnius

NAUJAUSI KOMENTARAI

vv

vv portretas
Pranui Mo. Ne Povilas Maciulis turejo daryti,o tie sumauti konservatoriai,kurie valde ir nustekeno Kauna. Valde tie,kurie buvo valdzioje - konservatoriai,o visi kiti buvo tik vykdytojai. Paziurekite,kaip dabar nubuksuotas Kupcinskas siausiasi - vis kritikuoja Matijosaiti,bjauru net ziureti i toki pumpatauksli. Kas nedave jam tvarkyti Kauno,kai TUPEJO MERO KEDEJE? PER SILPNOS KISKOS?! Paliktu ramybeje nauja valdzia ir leistu dirbti. Bet,kaip sakoma, suo loja,o karavanas eina. Tikiuosi daugiau niekada Kaunas nerinks konservatoriu ir mera rinks zmones,kaip si karta,o ne partijos. Vemti vercia tos partijos,kurios mano,kad zmones durni ir nieko nesupranta. Gaila tik,kad lietuviai tik burba,o nieko nedaro. Pasiziuretu,kaip uzsienyje zmones kovoja uz savo teises. O tai Lietuvos valdzia baiga visiems uzlipti ant galvos.

Pranas MO

Pranas MO portretas
Atsakymas ..liaukis": Kalniečių gatvė yra ilgiausia gatvė Eigulių seniūnijoje- 2,6 km, ir viena ilgiausių Kaune.O kad šita valdančioji dauguma jau prieš 4 metus irgi pusę metų Kauną valdė...Povilas Mačiulis buvo ir tada vicemeras, nieko nepadarė ir rudenį išsibėgiojo....ir tyli apie tą savo valdymo laiką , kaip katinai prikakoję į miltus. Dabar atrodo vėl nieko nesugeba, net duobių gatvėje sutvarkyti....gal Aleksoto aero žemės dalybos neleidžia?

Ar tikrai

Ar tikrai portretas
lašalų? Ne mašalų?
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių