Quantcast

Dainų slėnyje įsibėgėjo darbai: išardžius senus suoliukus – neatpažįstamas vaizdas

  • Teksto dydis:

Kauno savivaldybė pasidalijo nuotraukomis iš tvarkomo Dainų slėnio. Šuo metu nuardytos visos senosios konstrukcijos, tad be šių elementų slėnis – sunkiai atpažįstamas.

Darbų apžvalga

„Išardžius senus suolus ir susidėvėjusias dangas, čia bus įrengtos požeminės komunikacijos – nuotekų tinklai, vandentiekis. Kitąmet ruošiamasi sumontuoti naujus tribūnų laiptus ir suoliukus, pakloti dangas“, – apie darbus kalbėjo miesto atstovai.

Po rekonstrukcijos Dainų slėnis taip pat bus visai kitoks. Pagal projektą numatyta, kad po atlikėjų tribūna turėtų atsirasti holas, persirengimo kambariai, sanitariniai mazgai, grimo bei kitos pagalbinės patalpos. Visą teritoriją papuoš naujas apšvietimas.

„Pagrindiniu akcentu taps aukštyn nukreiptas šviesos spindulys – simbolinis ženklas, kviečiantis į renginius šioje erdvėje“, – kaip viskas atrodys, intrigavo savivaldybės specialistai.

Kauno m. savivaldybės nuotr.

Remontuoti buvo būtina

Dainų slėnis Ąžuolyno pašonėje buvo įrengtas apie 1968-uosius metus. Iki šiol rimtos rekonstrukcijos ši vieta neturėjo, todėl visa infrastruktūra per laiką visiškai sutriušo, suoliukai išlūžo, jau buvo nebesaugu naudotis. Dėl šių priežasčių erdvę tvarkyti buvo būtina.

Tačiau rekonstrukcijos darbai užtruko. Kaip skelbė LNK, ketverius metus buvo nesėkmingai bandoma pradėti Dainų slėnio rekonstrukciją, nes vis neatsirasdavo rangovas, bet tik šių metų rudenį galiausiai vieta aptverta vora ir prasidėjo realūs darbai. Per šį laiko rekonstrukcijos kaina gerokai pabrango.

„Norėtųsi, kad jaustųsi Ąžuolyno parkas, kad slėnis išliktų natūralus. Bus tvarkingiau, šiuolaikiškiau. Viskas bus natūraliomis medžiagomis, apšviesta, pritaikyta šiuolaikiniams renginiams“, – LNK pasakojo „Metro“ architektas Paulius Kisielis.

Viskas bus natūraliomis medžiagomis, apšviesta, pritaikyta šiuolaikiniams renginiams.

Šią vietą žadama pritaikyti ne tik dainų šventėms, bet ir koncertams. Taip pat bus prieigos neįgaliesiems, ko iki šiol nebuvo. Architektai žadėjo nelįsti prie medžių ir nenukirsti nė vieno.

Atnaujinus Dainų slėnį bus įrengta 5,5 tūkst. vietų žiūrovams, o atlikėjų tribūnoje numatyta 1,8 tūkst. vietų.

Kaip pranešė LNK, Dainų slėnio rekonstrukcija miestui turėtų kainuoti 7 mln. eurų. Visgi dėl nestabilios situacijos pasaulyje kaina gali augti. Nuo pradinio slėnio rekonstrukcijos projekto, kai vis nepavykdavo pradėti darbų, dabar kaina išaugusi daugiau nei du kartus.

Numatyta darbus baigti iki kitų metų pabaigos, nes 2024 metų vasarą bus minimas Dainų šventės šimtmetis.


Šiame straipsnyje: Dainų slėnisrekonstrukcija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Pifanijus

Pifanijus portretas
Laumzirgiui ne stalula statyt o balkoneli, jis megsta is ten kalba rezt kaip tauta skurdina tauta ir vercia vergais

ALGIS

ALGIS portretas
Kad būtų patogu neįgaliesiems , geriausia būtų visą daubą užpilti žemėmis ir išlyginti

Nežiniukas

Nežiniukas portretas
Svarbiausiai, kad bus kasos. kaip kitaip rengti liaudžiai šventes be rinkliavos.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių