Quantcast

COVID-19 situacija Kauno apskrityje: kur sergamumo rodikliai didžiausi?

  • Teksto dydis:

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Kauno departamentas Kauno apskrityje iki birželio 4 dienos registravo 142 susirgimus COVID-19 liga. Daugiausia asmenų sirgo Kauno mieste – 94 ir Kauno rajone – 21, Jonavos rajone – 10, Raseinių rajone – 6, Prienų rajone – 5, Kaišiadorių rajone – 4 ir Kėdainių rajone – 1. Tik Birštono savivaldybėje niekas nesusirgo.

Sergamumo rodiklis didžiausias taip pat Kaune – 3,3 atvejo 10 tūkst. gyventojų ir Jonavos rajone 2,43 atvejo. Dauguma susirgusiųjų jau yra pasveikę, jie sudaro 86,6 proc. visų susirgusiųjų.

Pagal susirgusiųjų amžių daugiausia atvejų registruota 17–30 metų amžiaus grupėje – 36 susirgimai ir 41–50 metų grupėje – 33 susirgimai. Sergamumo rodiklis didžiausias 41–50 metų amžiaus grupėje – 4,6 atvejo 10 tūkst. gyventojų per savaitę. Jauniausiam ligoniui – 11 metų, vyriausiam – 92 metai. Susirgusiųjų amžiaus vidurkis yra 46 metai, pasveikusiųjų – 43,7 metų.

Skirtumas tarp susirgusiųjų moterų ir vyrų keletas atvejų, tačiau vyrų sergamumo rodiklis didesnis 2,6 lyginant su moterų 2,5 atvejo 10 tūkst. gyventojų.

71 proc. susirgusiųjų (101 asmuo) sirgo gana lengvai ir gydosi ambulatoriškai, 29 proc. buvo gydomi ligoninėje (41 asmuo).

Kauno apskrityje vidutiniškai sergama 24,8 dienos nuo susirgimo (simptomų atsiradimo). Trumpiausiai sirgo 13 dienų, ilgiausiai 47 dienas.

Daugiausia susirgimų registruota kovo mėnesį – 69 ir balandžio – 51. Per gegužės mėnesį Kauno apskrityje registruota 19 naujų susirgimų, 15 susirgimų Kaune, 3 Kauno rajone ir vienas kitos apskrities gyventojas.

Iš viso registruoti 4 mirties nuo COVID-19 ligos atvejai, nuo balandžio 4 iki gegužės 6 dienos. Mirusieji sirgo lėtinėmis ligomis ir buvo vyresni nei 70 metų amžiaus.

Tarp susirgusiųjų nustatyta 21 sveikatos priežiūros darbuotojas, iš kurių 15 jau pasveikę.

Dviejose Kauno ligoninėse užregistruoti COVID-19 ligos protrūkiai. 8 susirgusieji registruoti nuo gegužės 5 iki 8 dienos ir 5 susirgimai kitame protrūkyje nuo gegužės 17 iki 26 dienos šiuose protrūkiuose susirgo 7 pacientai ir 6 sveikatos priežiūros darbuotojai. Laimei, protrūkiai neišplito ir buvo laiku suvaldyti.

Paskutinis COVID-19 ligos atvejis apskrityje registruotas gegužės 26 dieną.

Kaip informavo NVSC Kauno departamento Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus patarėja Kristina Rudžinskaitė, atliekant COVID-19 ligos atvejų židinių epidemiologinę diagnostiką nustatyta, kad 67 susirgusieji (47 proc.) užsikrėtė už Lietuvos ribų, 65 susirgusieji (45 proc.) nebuvo išvykę iš Lietuvos, bet bendravo su grįžusiais arba sergančiais asmenimis. 31 susirgęs susijęs su 7 protrūkiais (22 proc.). 10 susirgusiųjų užsikrėtimo šaltinio nustatyti nepavyko. Iš viso 1 144 artimą sąlytį turėję asmenys turėjo izoliuotis iki 14 dienų nuo paskutinio sąlyčio dienos.


Šiame straipsnyje: Koronavirusas Lietuvojekoronavirusas Kauno apskrityjeCOVID-19 saviizoliacija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Tiesa

Tiesa portretas
Kada pagaliau kas išsdrįs įvardinti apie netvarką sveikatos apsaugos sistemoje.Gydymo įstaigos turi gydyti ir saugoti žmonės nuo ligų o jos tapę ligų platinimo židiniais,arba užsidarę arba dar ir dabar dirba nepilnu pajėgumu..Nonsensas.Pagal gydytojų užsikrėtimus Lietuva paskutinėje vietoje ES blogaja prasme,apie pusė Lietuvos gydymo įstaigų nedirba,registruotis pas kai kuriuos gydytojus galima tik kitiems metams,nors Lietuvoj tas virusas buvo paplitęs labai silpnai .Kiek žmonių mirė ar dar mirs nuo kitų ligų dėl blogos arba nedirbančios ,neveikiančios sveikatos apsaugos sistemos veiklos?Su puliuojančiais dantimis ir kitomis žaizdomis,kiti sunkūs ligoniai ligoniai kenčia ir laukia savaitėmis skubios pagalbos.O jeigu karas ir pilni laukai sužeistų ir mirštančių-ar Veryga tada irgi uždarinėtų ligonines ,gydytojus paleistų namo dykaduoniauti ir dar jiems mokėtų atlyginimus.?Policija,kariuomenė,gaisrininkai,pasieniečiai,pardavėjai,SAVANORIAI dirbo

Diedas

Diedas portretas
Didžiausias priverstinės autonazijos šaltinis

MoniKa

MoniKa portretas
Baikit ta melą su ta pandemija neziuriu jokių žinių nors rizikos grupei priklausau kaip vaikščiojau taip ir vaikštau noriu einu noriu ne. Klausiciau seniai psichiatrijos skyriui guleciau. Kodėl taip galima greitai žmonės įbauginti aš to nesuprantu kaip avių banda kur varo ten bėga sėkmės toliau taip
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių