Quantcast

COVID-19 plinta ugdymo ir gydymo įstaigose, nauji židiniai – Kaune, Klaipėdos rajone

  • Teksto dydis:

Per praėjusią parą patvirtinus 654 naujus COVID-19 atvejus, Nacionalinis visuomenės sveikatos centras penktadienį informavo, kad infekcinė liga plinta ugdymo, gydymo įstaigose, nauji židiniai nustatyti Kaune bei Klaipėdos rajone.

NVSC teigimu, praėjusią parą nauji susirgimai patvirtinti protrūkiuose Klaipėdos miesto lopšeliuose-darželiuose „Pušaitė“ ir „Eglutė“, Klaipėdos miesto Medeinės mokykloje. Trys atvejai fiksuoti Klaipėdos miesto lopšelyje-darželyje „Inkarėlis“. Iš viso su šiuo protrūkiu siejama 17 susirgimų, iš kurių 12 yra darbuotojai ir penki vaikai.

„Įstaigoje nuo sausio 29 dienos įvestas infekcijų plitimą ribojantis režimas“, – rašoma pranešime.

Taip pat nauji infekcijos atvejai yra susiję su protrūkiais Biržų ligoninės Traumatologijos skyriuje, Rokiškio ligoninėje, Biržų rajono Legailių globos namuose, Rokiškio rajono Skemų socialinės globos namuose, Marijampolės globos namuose „Giedruma“, Joniškio rajone įsikūrusiuose Beržėnų senjorų namuose.

Praėjusią parą fiksuoti atvejai yra siejami ir su protrūkiais Rokiškyje veikiančioje metalo apdirbimo įmonėje, Biržų verpalų ir audinių gamybos įmonėje, metalo pramonėje įmonėje Panevėžyje, statybų įmonėje Marijampolėje, mėsos pramonės įmonėje Šakių rajone, Telšiuose veikiančioje statybų įmonėje, Visagino siuvimo įmonėje.

Be to, ir toliau tęsiasi protrūkis Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Telšių departamente, kur praėjusią parą registruoti du COVID-19 ligos atvejai. Iš viso su protrūkiu šiuo metu siejami penki koronavirusinės infekcijos.

NVSC duomenimis, naujas protrūkis ketvirtadienį registruotas Klaipėdos rajono savivaldybės biudžetinėje įstaigoje „Sporto centras“. Koronavirusinė infekcija nustatyta trims darbuotojams. Taip pat naujas protrūkis registruotas Kauno lopšelyje-darželyje „Dvarelis“, kur COVID-19 liga patvirtinta dviem darbuotojams.

Informaciją apie koronaviruso situaciją Kauno mieste galite rasti čia

Su protrūkiais šeimose susiję 139 nauji susirgimai.

Dar 145 žmonių užsikrėtimo aplinkybės nėra žinomos.

Per praėjusią parą izoliuoti 1667 asmenys, iš viso izoliacijoje, įskaitant žmones, kuriems patvirtinta COVID-19 liga, šiuo metu yra 66 tūkst. 919 asmenų.

NVSC atkreipia dėmesį, kad šiuo metu absoliuti dauguma atvejų epidemiologiškai yra ištiriami – apklausiamas užsikrėtęs žmogus, nustatomi ir izoliuojami didelės rizikos sąlytį turėję asmenys – per 24 valandas nuo tada, kai gaunama informacija apie patvirtintą susirgimą.

Centro teigimu, per parą atliktų epidemiologinių tyrimų procentas kasdien siekia 90 procentų.

Iš viso Lietuvoje nuo pandemijos pradžios COVID-19 susirgo 185 tūkst. 601 žmogus, 135 tūkst. 406 asmenys pasveiko, 44 tūkst. 957 – tebeserga.

Nuo koronaviruso šalyje mirė 2908 žmonės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zinoma

zinoma portretas
darzelyje serganciu darbuotoju 12 ,o vaikuciu tik 5, tai aisku, kad uzkrete darbuotojai vaikucius

Pusė

Pusė  portretas
koronos židinių yra nežinomi kadangi tiek ligoninės tiek kitos įmonės slepia tokią informaciją..

Anonimas

Anonimas portretas
Jūs patys gaidziai tikite tuo, ka rasote. Idiotu neieskokit, o tai sienauti pradėsime visus prisidėjusiems prie propagandos ir melo
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių