Quantcast

COVID-19 ligoniams skirtų lovų skaičius Kauno regiono ligoninėse mažinamas penktą kartą

Atsižvelgiant į gerėjančią COVID-19 infekcijos epidemiologinę situaciją Kauno regione, mažėjantį atvykstančių pacientų skaičių ir stacionaro lovų užimtumo rodiklį, nuo ateinančio pirmadienio mažinamas COVID-19 ligoniams skirtų lovų skaičius.

Pasak Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninės Kauno klinikų pranešimo, nuo kitos savaitės bus naikinamos 67 lovos, skirtos gydyti COVID-19 pacientus. Tai – jau penktasis lovų skaičiaus mažinimo etapas Kauno regione. Atlaisvintos lovos toliau bus naudojamos kitų pacientų gydymui. Tikimasi, kad tai pagerins sveikatos priežiūros paslaugų prieinamumą Kauno regiono ligoninėse pacientams, nesergantiems COVID-19 liga.

COVID-19 ligos Kauno regiono valdymo grupės vadovas doc. dr. Vaidotas Gurskis pabrėžia, kad, epidemiologinei situacijai gerėjant, visuomenė privalo išlikti budri, nes virusas dar niekur nedingo.

Tolesnis karantino atlaisvinimas ir toliau priklausys nuo žmonių.

„Nors pacientų, sergančių COVID-19 liga, dėl kurios prireikia gydymo ligoninėje, mažėja, šalyje vis dar yra infekcijos židinių, ligoninėse taip pat tebegydomi sunkia ligos forma sergantys pacientai. Tolesnis karantino atlaisvinimas ir toliau priklausys nuo žmonių. Priemonės – tos pačios: apsauginės veido kaukės, būtina rankų higiena, kontaktų ribojimas ir kuo didesnės testavimo apimtys, siekiant išaiškinti besimptomius viruso nešiotojus bei anksti izoliuoti besiformuojančius naujus infekcijos židinius“, – teigia grupės vadovas.

Nuo ateinančio pirmadienio naikinama 30 lovų su deguonies tiekimu LSMU Kauno ligoninėje ir dešimt reanimacijos ir intensyviosios terapijos lovų su dirbtinės plaučių ventiliacijos (DPV) galimybe Kauno klinikose. Taip pat nuo vasario 26 d., penktadienio, nebeliks 25 lovų su deguonies tiekimu ir du reanimacijos ir intensyviosios terapijos lovų su DPV galimybe Prienų ligoninėje.

Pasak Kauno klinikų atstovės Eglės Karalienės, regione nuo kitos savaitės lieka 335 COVID-19 ligoniams skirtos lovos su deguonies tiekimu bei 48 reanimacijos ir intensyviosios terapijos lovos su DPV galimybe. Po penktojo lovų mažinimo etapo iš viso Kauno regiono ligoninėse bus sumažinta 207 COVID-19 ligoniams skirtos lovos. Tolesnis lovų skaičiaus mažinimas priklausys nuo epidemiologinės situacijos ir nuo į ligonines atvykstančių bei iš jų išvykstančių pacientų srauto.



NAUJAUSI KOMENTARAI

G

G portretas
Nes nėra tps korknos tai vygdoma apgaulė kaip išlupyt iš žmpnių pinigis tai banditizmas

diedukas

diedukas portretas
kazin kur tas lovas deda? Į savartyną?

lile

lile portretas
penkta karta mazina o ligoniu skaiciu besigydanciu skyriuose ir reanimacijoj ikelia ir skelbia ta pati cia irgi turbut reikia PINSKUVIENES KAD SERGANCIUS SUSKAICIUOTU SU TUO SKAICIAVIMU SUSIKNISE JUODAI, CIA TURETU BUTI PAGRINDINIAI RODIKLIAI O NE SKELBT BESIMTOMIUS AR TIE KUR NAMIE SLOGUOJA
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių