Quantcast

„Citadele Kauno maratone“ dėl medalių kovos per 1000 bėgikų

  • Teksto dydis:

Daugiau nei 1000 – tiek bėgikų sekmadienį kovos dėl atviro Lietuvos pusmaratonio čempionato apdovanojimų. „Citadele Kauno maratone“ 21,098 km distanciją bėgsiantys profesionalai ir mėgėjai taps masiškiausios lengvosios atletikos rungties šalies pirmenybėse dalimi.

„Įvertinusi organizatorių sukauptą patirtį, renginių kokybę, prieš porą metų federacija priėmė sprendimą Lietuvos pusės maratono čempionatą vykdyti Kauno maratono metu. Čempionatas yra atviras, todėl tai yra pati masiškiausia lengvosios atletikos rungtis čempionatuose“, – teigė Lietuvos lengvosios atletikos federacijos direktorius Rimantas Mikaitis.

Praėjusiais metais šalies čempionais tapo ukrainiečiai Aleksandras Matvijčiukas (1 val. 6 min. 47 sek.) ir Katerina Karmanenko (1 val. 19 min. 35 sek.). Geriausiai iš lietuvių pasirodė antras vietas užėmę Ignas Brasevičius (1 val. 6 min. 50 sek.) bei Vaida Žūsinaitė (1 val. 20 min. 14 sek.).

„Noriu pasirodyti kuo geriau, kaip visada. Konkretaus tikslo tapti Lietuvos čempionu neturiu, bet sieksiu iš savęs išspausti maksimumą, o po to tikslai automatiškai gaunasi. Kad kovosiu su visais, tai faktas“, – prieš startą Kaune kalbėjo I. Brasevičius.

„Hollister“ pusmaratonyje iš elito atstovų jėgas taip pat išbandys Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių dalyviai ukrainietis Igoris Russas ir Valdas Dopolskas, Europos čempionate pernai bėgęs Mindaugas Viršilas, praėjusių metų nugalėtoja K. Karmanenko bei sparčiai progresuojanti maratonininko Remigijaus Kančio sesuo Loreta Kančytė.

„Norėčiau parodyti gerą laiką, o kai geras laikas, tada būna ir gera vieta. Smagu, kad kartu vyksta ir Lietuvos čempionatas. Žinoma, kad tai motyvuoja, norisi stengtis dėl titulo, – sakė L. Kančytė. – Praėjusį savaitgalį dalyvavau varžybose ir 10 km prabėgau treniruotės rezultatu, tad dabar jaučiuosi gana motyvuota.“

Tapti Lietuvos pusmaratonio čempionato dalyviu gali kiekvienas norintis.

„Citadele Kauno maratonas“ vyks birželio 9 dieną. Iš viso maratono, pusmaratonio, 10 km, 5 km ir 1,5 km šeimų bei 400 m vaikų bėgimuose varžysis daugiau nei 5000 dalyvių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Tuos velt'Ėdžius į valstiečių laukus bulvių kast!

baubas

baubas portretas
plauciai begimo ir ejimo metu, tai lygiai tas pat kaip tavo savojone buti protingu ir juo buti realiai.

Begikas to baubas

Begikas to baubas portretas
O tu po lauka su dujokauke vaikstai?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių