Quantcast

Centre sutvarkyta ir atidaryta dar viena pėsčiųjų gatvė: Laisvės alėjoje pasitinka vientisas vaizdas

  • Teksto dydis:

Kauno miesto savivaldybė skelbia, jog S.Daukanto gatvėje baigti remonto darbai. Paklojus naują granito plokščių dangą dabar visa Laisvės alėja ir ją kertanti S.Daukanto gatvė yra vienodos stilistikos, tad visa erdvė atrodo tvarkingai.

Sutvarkius šią pėsčiųjų gatvę nebereikia baimintis, kad koja paklius į senų ir sutrupėjusių plytelių spąstus. Taip pat nauja ir šviesi danga erdvę padaro tvarkinga zona.

„Karaliaus Mindaugo prospektą su šiuo metu tvarkomu Studentų skveru jungianti S.Daukanto gatvė oficialiai sulaukė rekonstrukcijos pabaigos. Dabar ši susisiekimo arterija supanašėjo su Laisvės alėja – susidėvėjusių plytelių pagrindą pakeitė naujas granito grindinys“, – skelbia miesto atstovai.

Kauno m. savivaldybės nuotr.

Savivaldybė nurodo, kad darbų pradžioje buvo sutvarkytos požeminės komunikacijos – lietaus surinkimo ir nuotekų tinklai. Didesniam gyventojų patogumui, pusės kilometro ilgio atkarpoje taip pat įrengtas modernus LED apšvietimas, nauji suoliukai, dviračių stovai ir šiukšliadėžės.

Dabar darbai koncentruojami į Studentų skverą. Kai ir ši laisvalaikio zona bus rekonstruota, ji tarsi pratęs Vienybės aikštę, o toliau organiškai įsilies ir į naujai sutvarkytą S.Daukanto gatvę. Taip centrinė miesto dalis bus dar patrauklesnė ir joje laiką maloniai galės leisti ne tik kauniečiai, bet ir miesto svečiai. O jų kitąmet Kaunas tikisi daug sulaukti, mat miestui bus suteiktas Europos kultūros sostinės titulas. Tad visi dabar centre vykstantys remonto darbai yra tarsi kapitalinė gražinimosi akcija prieš svarbiausią Kauno renginį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ups

Ups portretas
Ručį paskiepyt nuo pasiutligės.

Aha

Aha portretas
Paziuresim po lietaus ar neprades skesti gatves, nes vandens subegimai tik 2cm plocio kur anksciau buvo 30cm

EdmundasTulcevičius

EdmundasTulcevičius portretas
Labai šaunu , bet norisi , kad nepamirštų studentų skvere stovinčio , buvusios Estijos ambasados pastato , kad nebūtų taip kaip Nepriklausomybės aikštėje pamiršto VAI pastato .
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių