Quantcast

Centre fiksuoja pažeidėjus: prabangų BMW įsigyti pinigų pakanka, o už parkavimą susimokėti nelieka

Kauno centras apmokestintas, bet kai kurie vairuotojai nenori mokėti rinkliavos ir įžūliai savo prabangius automobilius palieka ant šaligatvių bei dviračių takų. Jiems gresia baudos.

Atrado nemokamą vietą?

Portalo kauno.diena.lt skaitytojai dalijasi nuotraukomis, kaip vairuotojai palieka automobilius Kęstučio g., ties restoranu „Bokštas“. Nuotraukose matyti, kad transporto priemonės paliekamos tiesiog ant šaligatvio ar dviračių tako.

Kauniečiai svarsto, kad taip vairuotojai bando išvengti mokesčio už parkavimą. Visa centrinė Kauno dalis yra apmokestinta. Priklausomai nuo zonos, valanda kainuoja nuo 1,2 iki 2 eurų.

Tačiau tokio elgesio miesto žmonės nepateisina, nes ant šaligatvių palikti automobiliai trukdo praeiti. Be to, tai tikrai daro gėdą vairuotojams, kurie turi pinigų prabangiems automobiliams, bet piktybiškai siekia nemokėti vietinės rinkliavos.

„Prabangų BMW įsigyti pinigų pakanka, o už parkavimą susimokėti nelieka“, – ant šaligatvių automobilius paliekančius vairuotojus pašiepė kauniečiai.

Skaitytojo nuotr.

Nuolat užimta

Miestiečiai tikino, kad ant šaligatvio automobilius stato vis daugiau vairuotojų, nes, kai išvažiuoja vienas automobilis, iš karto atsiranda kitas.

„Taip diena iš dienos, vienas išvažiuoja, kitas – įvažiuoja. Kartais automobiliai stovi net po pusdienį. Matyt, atvažiuoja papietauti, dar pasivaikšto Laisvės alėja, reikalus susitvarko, o jūs visi pasiuskite. Nei pėsčiasis negali normaliai praeiti, nei mamos su mažais vaikais. Kiti savo automobilius ir ant dviračių tako stato. Visiška netvarka“, – taip apie eismo kultūros stokojančius vairuotojus atsiliepė skaitytojai.

Matyt, atvažiuoja papietauti, dar pasivaikšto Laisvės alėja, reikalus susitvarko, o jūs visi pasiuskite.

Gresia baudos

Kauno Vyriausiojo policijos komisariato (VPK) atstovai nurodė, kad ties restoranu „Bokštas“ automobilius paliekantys vairuotojai pažeidžia ne vieną Kelių eismo taisyklę, už tai numatytos ir baudos.

„Pagal pateiktas nuotraukas matyti, kad automobilių vairuotojai stato automobilius pažeisdami Kelių eismo taisykles, t.y. stovi ant šaligatvio, nors nėra tokį stovėjimo būdą nurodančio kelio ženklo arba važiuoja šaligatviu, kai tai daryti yra draudžiama. Kitas automobilis pastatytas ant dviračių tako, o tai daryti taip pat draudžiama“, – pažeidimus vardijo pareigūnai.

Skaitytojo nuotr.

Sustojimas ir stovėjimas vietose, kuriose, remiantis Kelių eismo taisyklėmis, draudžiama tai daryti, taip pat važiavimas šaligatviu užtraukia baudą vairuotojams nuo 30 iki 90 eurų.

„Gavusi pranešimą apie daromą administracinį nusižengimą, policija visada pradeda administracinio nusižengimo teiseną“, – nurodė Kauno VPK atstovai. Jie pridūrė, kad baudos bus skirtos ir „Kauno dienos“ skaitytojų užfiksuotų automobilių savininkams, kurie savo transporto priemones įžūliai paliko ant šaligatvio.


Šiame straipsnyje: parkavimasparkavimas neleistinoje vietojeBMWstato automobiliusautomobiliai ant šaligatviobokštasparkavimas Kauno centreskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

ANUPRAS

ANUPRAS portretas
BMV , tai vairuotojo diagnostika , kad už vairo nenormalus sėdi .

cigonas

cigonas portretas
tegu baudas padaro min 500 tada bus tvarka ziurekit siaures pr zenklai stovi kad iki 17 30 statyti draudziama ostovi ir policijai pofik nors nuovada salia tai va tokios tokeles

Andrea

Andrea portretas
Nematau nei vienos prabangios masinos. Kuri cia is ju tokia?
VISI KOMENTARAI 48

Galerijos

Daugiau straipsnių