Quantcast

Čekiškėje suplanuota daug darbų

  • Teksto dydis:

Beveik 50 km nuo Kauno nutolusioje Čekiškės seniūnijoje per ketverius metus įvyko daug pokyčių, bet tai ne pabaiga – per ateinančius ketverius metus bus atnaujinta infrastruktūra, tvarkomos viešos erdvės, diegiamos saugumo priemonės.

Lapkričio 28-osios vakare susitikti su bendruomene ir pristatyti planuojamus darbus seniūnijoje atvyko Kauno rajono savivaldybės vadovai. Susitikimas su bendruomene prasidėjo šventine nata – jubiliejinio, 90-ojo gimtadienio proga pasveikinta čekiškietė Irena Petrauskienė. Sukaktuvininkė 40 metų dirbo Kauno rajono viešosios bibliotekos Čekiškės padalinyje, šoko, grojo kapeloje, dainavo chore, vykdė švietėjišką veiklą, prisidėjo prie kultūrinio ugdymo, buvo aktyvi bendruomenės narė.

I. Petrauskienę pasveikino ne tik Kauno rajono vadovai, bet ir Kauno rajono viešosios bibliotekos direktorė Irena Viktorija Stančiauskienė, seniūnijos darbuotojai, Čekiškės bendruomenės nariai. Visi susirinkę jubiliatei sudainavo ilgiausių metų ir linkėjo stiprios sveikatos ir energijos.

Po sveikinimų pasidžiaugta, kad Čekiškėje atlikta daug darbų: buvo rekonstruota Prano Dovydaičio gimnazija, įkurtas vaikų darželis, pastatyta nauja laisvalaikio salė, stadionas, įrengtos krepšinio aikštelės. Tarptautinius reikalavimus atitinkanti greituminių automodelių trasa – ne tik Čekiškės, bet ir viso Kauno rajono pasididžiavimas. Į šį išskirtinį pakaunės objektą ir prieš tai išvardytus Kauno rajono savivaldybė investavo daugiau nei 3 mln. eurų.

Čekiškėje buvo išasfaltuota Klumpės gatvė, atnaujintos Lauko, Vyšnių, Mokyklos, Naujosios gatvių asfalto dangos. Bendruomenė sulaukė pažado, kad kelių tvarkymo darbai nesustos ir kitais metais: planuojama išasfaltuoti Gaigalų kaimo privažiuojamąjį kelią, Beržų gatvę Liučiūnų kaime, įrengti šaligatvius Sodų gatvėje ir Merkelio gatvėje į kapines.

Didelis dėmesys bus skiriamas vandentvarkai: vandens gerinimo įrenginiai atsiras Eikščių ir Pagirių kaimuose, vandentiekio tinklai bus nutiesti Linų, Naujakurių ir Plento gatvėse (Pagirių k.).

Kauno rajono savivaldybė su Kauno žydų religine bendruomene pradėjo tvarkyti Čekiškės sinagogą – darbai bus tęsiami ir kitąmet. Planuojama rekonstruoti Čekiškės senelių namus, bus rengiamas centrinės Čekiškės miestelio aikštės sutvarkymo projektas.

Siekiant stiprinti gyventojų saugumą, bus atnaujintas gatvių apšvietimas, įrengiant 250 šviestuvų, taip pat numatyta išvalyti priešgaisrinį tvenkinį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
bent jau minimas pavardes rašykit teisingai - Markelio,bet ne Merkelio
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių