Quantcast

„Caritas“ tris dienas rinks paramą Ukrainai: Kaune – net keturios daiktų rinkimo vietos

  • Teksto dydis:

Vasario 27, 28 ir kovo 1 dienomis „Caritas“ renka įvairius daiktus ir maistą Ukrainos žmonėms. Kaune gyventojai paramą gali pristatyti keturiose vietose.

„Caritas“ skelbia, kad šį kartą renkami labiausiai nuo karo nukentėjusių teritorijų gyventojams reikalingi daiktai, negendantys maisto produktai ir piniginė parama.

Kviečiama paaukoti negendančių maisto produktų, šiltų užklotų, šiltų kojinių vaikams ir suaugusiems, šiltų vaikiškų batų, įvairių higienos prekių, sauskelnių vaikams, o taip pat elektronikos prekių – prožektorių, išorinių baterijų.

„Kviečiame aukoti tik naujus arba itin geros kokybės daiktus ir priemones. Dėl žmonių saugumo maisto produktai bus priimami tik nepažeistose pakuotėse. Iš anksto dėkojame už supratingumą ir pasidalijimą šia informacija su artimaisiais ar draugais“, – skelbia „Caritas“.

„Prieš metus organizavome pirmąją pagalbos maistu ir kitais daiktais paramos akciją Severodonecko gyventojams. Šis miestas sugriautas. Tūkstančiai gyvenimų pasikeitė iš esmės. Žmonės neteko visko, ką užgyveno, sukūrė kasdienėmis pastangomis. Dar vieną paramos Ukrainai akciją organizuojame atsiliepdami į mūsų kolegų iš Donecko Carito prašymą. Jie kasdien teikia pagalbą per 100 tūkst. karo pabėgėlių, besiglaudžiančių Dniepropetrovsko srityje. Virš 2,5 tūkst. benamiais tapusių žmonių laikinai apgyvendinti vadinamuose šelteriuose. Negalime pavargti ir negirdėti prašymų – reikia padėti. Dalinkimės kasdiene duona, reikalingu daiktu, nes žmonės Ukrainoje kiekvieną dieną kovoja už taikų gyvenimą“, – pasidalyti gerumu kviečia „Carito“ generalinė sekretorė Deimantė Bukeikaitė.

Dėl žmonių saugumo maisto produktai bus priimami tik nepažeistose pakuotėse.

„Caritas“ Ukrainoje stengiasi žmones paremti finansiškai, kiek išgali aprūpina kuru, padeda susidėti langus po raketų atakų, ruošia labdaros pietus skurstantiems, dirba su nukentėjusiais nuo karo vaikais, teikia psichologinę, teisinę pagalbą gyvenamąją vietą pakeitusiems žmonėms, kurie susiduria su pačiais įvairiausiais sunkumais.

Tarp pagalbos gavėjų ar laukiančių paramos – ir moterys, patyrusios smurtą, sunkiai sergantys, neįgalūs, vieniši, nedarbingi žmonės, gausios šeimos, kurioms išgyventi karo sąlygoms – didžiulis iššūkis. Daugybė likusiųjų be maitintojų, kurie gina šalį, daugybė per šiuos metus netekusių artimųjų ir visko, ką buvo užgyvenę.

Kaune parama bus renkama tris dienas (pirmadienį, antradienį ir trečiadienį) šiose vietose:

PLC „Mega“ (Islandijos pl. 32) nuo 12 iki 20 val.

Radvilėnų pl. 11 nuo 15 iki 18 val.

V. Krėvės pr. 95 nuo 12 iki 18 val.

Milikonių g. 18 nuo 16 iki 19 val.


Šiame straipsnyje: parama Ukrainaidaiktaimaistasparama Ukrainai Kaunekaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių