Quantcast

Buvote tarp tų, kuriems atšaukė traukinio reisą? Galite prašyti kompensacijos

  • Teksto dydis:

Dėl avarijos ant bėgių daugiau nei pusei paros buvo visiškai sustabdytas traukinių eismas tarp Vilniaus–Kauno–Klaipėdos. Atšaukta 17 reisų. Naktį iš ketvirtadienio į penktadienį krovininis traukinys susidūrė su specialiąja technika, dirbusia ant bėgių. Per avariją žmonės nenukentėjo, praneša LNK.

Į vieną iš traukinių Vilniuje skubėjęs Kajus planavo važiuoti į Kauną. Jis tik įlipęs į traukinį sužinojo, kad niekur nenuvažiuos.

„Nebuvo informacijos. Aišku, suprantu, ir konduktoriai gal patys tiksliai nežinojo, kiek užtruks. Tačiau važiuoti autobusu 3,5 val. vietoj traukiniu 1,5 val... Na, galėjo įspėti. Aš tik praleidau paskaitą“, – situaciją komentavo Kajus.

Daugybės žmonių planai buvo sugadinti, nes ketvirtadienį apie 23 val. susidūrė krovininis traukinys su ant bėgių palikta technika. Laimei, žmonės nenukentėjo.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Įvyko incidentas tarp Vievio ir Žaslių. Krovininis traukinys važiuodamas kliudė geležinkelio remonto techniką. Buvo pažeistas kontaktinis tinklas ir bėgiai“, – supažindino su situacijos rimtumu „Lietuvos geležinkelių“ korporatyvinių reikalų direktorius Mantas Dubauskas.

Stotyse keleiviai pikti. Kad traukiniai nevažiuoja, dauguma sužinojo tik čia atvykę. Geležinkelio atstovas sako, kad, traukiniui vėluojant valandą ir daugiau, keleiviai gali prašyti kompensacijos.

„Matome, kad ne visi keleiviai laiku gavo informacijos, labai atsiprašome savo keleivių“, – apgailestavo M. Dubauskas.

Keleiviams siūlyta alternatyva – autobusai. Traukinio maršrutais važiavo specialūs reisai arba siūlyta eiti į Autobusų stotį. Kaune papildomų reisų neprireikė, Vilniaus stotyje iššūkių kilo jau iš vakaro.

Tačiau važiuoti autobusu 3,5 val. vietoj traukiniu 1,5 val... Na, galėjo įspėti.

„Žmonių padaugėjo, bet kadangi vietų autobusuose buvo, todėl pardavėme tiek bilietų, kiek reikėjo“, – komentavo keleivių vežėjų „TOKS“ atstovė Renata Stanaitienė.

Pasak vežėjų, penktadieniais įprastai keleivių srautai ir taip didesni, o keleiviai, važiavę autobusais, sakė, kad mažiausiai pusvalandį autobusai vėlavo palikti stotį. Tačiau stoties vadovė sakė, kad papildomų reisų neprireikė ir Vilniuje.

„Į Kauno pusę 44 išvykimai nuo ryto iki vakaro. Link Klaipėdos – 16. Į Klaipėdą ir Palangą važiuoja dviaukščiai autobusai“, – teigė R. Stanaitienė.

Geležinkelininkai pranešė, kad eismą iš dalies atnaujino, tačiau vėlavimai galėjo iki savaitgalio tęstis iki valandos.

„Toje vietoje yra du geležinkelio keliai. Iš pradžių eismas buvo sustabdytas abiem keliais. Vėliau būna atnaujintas eismas vienu keliu, dar po kurio laiko – ir antru“, – sakė M. Dubauskas.

„Lietuvos geležinkeliai“ pradėjo tyrimą, dėl ko ant bėgių įvyko avarija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

geda...

geda... portretas
Vel praneša LNK.??? Kd neber žurnalistų?

logika

logika portretas
Keistas pavadinimas. Galima prašyti kompensacijos... Tai gal, pavyzdžiui, jos galima prašyti ir kai kelyje Vilnius - Klaipėda įvyksta autoavarija ir autostradoje mes praleidžiame valanda ilgiau nei įprasta/ Tarkime Automobilių kelių direkcijos... Nu jo, prašyti galima visko, tik ar tai logiška?

O tai

O tai portretas
pardavineti bilietus i zinomai neivyksiancia pramoga - ne nusikaltimas!?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių