Quantcast

Būtina žinoti: kaip saugotis nuo virusų ir ką daryti pajutus pirmuosius simptomus

  • Teksto dydis:

Padidėjusi virusų grėsmė šiomis dienomis – rimtas signalas, raginantis imtis papildomų prevencijos priemonių. 

Kauno miesto savivaldybė informuoja gyventojus, kaip elgtis pajutus galimus ligos simptomus ir primena apie pagrindines priemones siekiant nuo jų apsisaugoti.

* Uoliai laikytis higienos reikalavimų, ypač dažnai ir kruopščiai plauti rankas; bent kartą per valandą reguliariai vėdinti patalpas; nesiliesti prie veido; drėgnuoju būdu valyti baldus ir kitus kietuosius paviršius, papildomai dezinfekuoti durų rankenas; vengti artimo kontakto su žmonėmis, galinčiais nešioti virusą.

* Vengti masinių susibūrimo vietų – koncertų, sporto varžybų ir kitų renginių, prekybos centrų, viešojo maitinimo įstaigų; vietoje viešojo transporto, esant galimybei, rinktis nuosavą automobilį arba daugiau keliauti pėsčiomis.

* Į asmens sveikatos priežiūros įstaigas, seniūnijas, socialinių paslaugų įstaigas bei savivaldybę vykti tik esant skubiam poreikiui ar neišvengiamai būtinybei (rekomenduojama naudotis elektroninėmis priemonėmis – telefonu ar internetu).

* Nebuvus Italijoje, Kinijoje ir kitose šalyse, kuriose nustatyti COVID-19 atvejai, neturėjus kontakto su ten pabuvojusiais, tačiau pajautus peršalimo požymius, panašius į gripo – skambinti savo šeimos gydytojui (jokiu būdu iškart neiti), kad būtų išduotas nedarbingumas dėl įtariamo gripo.

* Esant rizikos grupėje ir pasireiškus karščiavimui su bent vienu iš simptomų – kosulys, gerklės skausmas, apsunkintas kvėpavimas – nedelsiant skambinti bendruoju pagalbos telefonu 112, kviesti greitąją medicinos pagalbą.

* Norint efektyviai suvaldyti galimų susirgimų riziką, iš Kinijos, Irano ar Šiaurės Italijos grįžę kauniečiai raginami 14 dienų likti namuose ir neleisti vaikų į mokyklas bei darželius.

Asmenys, atvykę iš Kinijos ar šiaurinės Italijos dalies (Lombardijos, Veneto, Pjemonto ir Emiljos-Romanijos regionai), turi kreiptis telefonu 8-5 2124098, el. paštu info@nvsc.lt arba užpildyti formą dėl nedarbingumo, kuri skelbiama internete. Jei nedarbingumas nereikalingas, rekomenduojama dirbti nuotoliniu būdu.

Tai svarbu tiek sugrįžus į Lietuvą lėktuvu, tiek ir parvykus nuosavu automobiliu ar kitu transportu!



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Geriausia iškart į grabą gultis! ;D

Pajutus pirmus simptomus

Pajutus pirmus simptomus portretas
reikia begti i artimiausia konservatoriu, liberalu ar komunistu bustine ir aktyviai su jais bendrauti, glebesciuotis, ciaudeti ir koseti, idant jusu apsiaukojimas nebutu beprasmiskas.

KIRPYKLOS IPATINGAI TURI LAIKYTIS

KIRPYKLOS IPATINGAI TURI LAIKYTIS portretas
HIGIENOS NORMU.NAUDOTI VIENKARTINES PALERINAS KLIENTAMS.DEZINFEKUOTI PO KIEKVIENO KLIENTO SUKAS IR ZIRKLES.KLIENTAMS VEIDA VALYTI VIENKARTINEMIS SERVETELEMIS. P.S.IKI SIOL KIRPEJOS KLIENTU VEIDA PO APKIRPIMO VALO SEPETELIU VISIEMS IS EILES JO NEDEZINFEKUOJA,TAIP GALI APKRESTI -TBC,GRIPU,IR NET IVAIRIU RUSIU KARPOMIS.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių