Quantcast

Sausakimšoje Rotušės aikštėje įžiebta kosminė Kalėdų eglė (vaizdo įrašas)

Kaunas pradeda gyventi Kalėdų laiku. Įžiebta pagrindinė Kalėdų eglė davė startą didžiausių metų švenčių laukimo pradžiai. Kauno kalėdinio akcento įžiebimo šventę stebėjo tūkstantinė minia.

Šventės akimirkos

Kauno kalėdinės eglės įžiebimo šventę stebėjo ypač gausi kauniečių minia. Rotušės aikštėje buvo taip ankšta, jog jei nebūtų vėsu, čia sunkiai būtų musė praskridusi. Susirinkusius džiugino ir kalėdinę nuotaiką įpūtė garsūs Lietuvos atlikėjai.

Šeštadienį suspindėjo pagrindinė miesto eglė. Šiais metais pasirinkta kosmoso tema. Menininkė Jolanta Šmidtienė šiemet su savanorių komanda sukūrė kosminius žaisliukus, paremtus „Mažojo princo“ pasakos motyvais. Iš pradžių kauniečius pasitiko tik ant Rotušės aikštės medžių pakabintos rožinės švieselės, tačiau po dainų ir šventinių linkėjimų įvairiomis spalvomis įžiebta ir eglė. Visi žaisliukai apšviesti, o ant eglutės spingsi mėlynos, žalios ir baltos lemputės.

„Dėkoju, kad savo buvimu čia šį vakarą sukūrėte didžiulę šventę. Tegu ne tik Rotušės aikštė, bet ir kiekvieno iš jūsų namai būna pilni artėjančių Kalėdų nuotaikų. Linkiu jums ir visam Kaunui kosminių švenčių ir kaunastiškų artėjančių Naujųjų metų. Su šventėm visus“, – sveikinimo žodį miestiečiams tarė Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis.

Kokia šventė be tikro Kalėdų senelio. Tačiau kadangi Kaune prasideda kosminių Kalėdų laukimas, senelis prisitaikė ir į Rotušės aikštę atvyko neįprasta priemone. Kaip renginio metu pristatė „Antikvarinių Kašpirovskio dantų“ grupės nariai, senelis į Rotušės aikštę iš Laplandijos atvyko 500 elnių galios „hohohomobiliu“. Jį lydėjo ir nykštukai.

Suskaičiavus laiką, meras ir Kalėdų senelis kartu spustelėjo mygtuką, eglė įsižiebė bei pasigirdo gausūs plojimai. O fone vėl skambėjo atlikėjų gerai žinomos dainos. Visą šventinio vakaro nuotaiką padėjo kurti Jurijus Veklenko, Vaidas Baumila, Monique, Inga Valinskienė ir kiti.

Kauniečių vertinimai

Žmonės į Rotušės aikštę plūsti pradėjo dar likus valandai iki renginio pradžios. Kalbinti kauniečiai tikino, kad eglė vėl bus gražiausia šalyje. Po įžiebimo miestiečių nuotaika nepasikeitė ir eglę žmonės gyrė šiltais žodžiais.

„Šiais metais tokia spalvinga, man patinka. Ir pernai buvo graži, bet šiemet man atrodo gražesnė. Manau, kad šiemet nepagrįstai kritikuoja, nes kai pamatys visas šviesas, manau, kad tikrai nuostabiai atrodys. Kritikuoti lengviausia, sudėtinga – padaryti. Ta rožinė spalva tikrai graži“, – dar prieš įžiebimą nuomone pasidalijo iš Alytaus su žmona atvykęs Vidas. Jis pridūrė, kad šiemet Kauno eglė vėl bus gražiausia.

„Graži eglutė. Namuose dar nepapuošėm, bet visada pirmiau miesto eglę įžiebdavom, o tik po to namuose. Ten svarbiausia puošti gyvą eglutę, tiesa, dar nežinom, kaip puošim, bet gal taip pat papuošimai bus netikėti, įkvėpti miesto eglutės“, – stebint žėrinčią kosminę Kauno eglę sakė Giedrė ir Sergejus.

Iki pat Trijų Karalių Rotušės aikštėje veiks ir prekybiniai bei edukacijų nameliai. Taip pat bus taksofonas, kuriuo bus galima paskambinti Kalėdų seneliui. Netrūks ir vietų pasifotografuoti, atsigerti karštos arbatos bei smagiai praleisti laiką.

Portalas kauno.diena.lt tiesioginę transliaciją iš Kauno rotušės aikštės pradėjo jau 16.30 val. Galėjote pamatyti ne tik paskutinius šventės pasiruošimo darbus, bet taip pat išgirsti ir miesto vadovų bei eglutės kūrėjų sveikinimus, pasiruošimo iššūkius.

Šventės vaizdo įrašas:

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lanai22

Lanai22 portretas
Jei "prekė" nepaklausi, tai ir pasiūla bereikšmė. Turėtum susiprasti.

Lana22

Lana22 portretas
Nоrite susіrasti mеrginą viеnai nаkčiai? Svеiki аtvykę - www.ujeb.se/lana22

Kęstas

Kęstas portretas
Kitų naujienų Lietuvoje nėra. Eglės ant kiekvieno kampo. O visur skurdas ir ašaros. „Norvegijos žiniasklaidoje rašoma, jog Lietuvos bendrovių vairuotojai dažnai yra pervargę, priversti ilsėtis, nakvoti bei gamintis maistą stovėjimo aikštelėse, kurios yra pritaikytos trumpiems sustojimams dienos metu ir yra išlaikomos už Norvegijos mokesčių mokėtojų pinigus. Ši situacija rodo patį blogiausią socialinio dempingo pavyzdį Norvegijos transporto pramonėje – žiaurų Lietuvos vairuotojų išnaudojimą tiesiog po Norvegijos kontrolės institucijų nosimi." Panašu, kad Vakarų valstybės pribunda ir jau mato, su kokiais Lietuvos darbdaviais joms tenka konkuruoti. Baigiasi Lietuvos darbdavių socialinio dempingo dienos. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.
VISI KOMENTARAI 141

Galerijos

Daugiau straipsnių