Quantcast

Bronzinio triumfo nuotaikomis gyvenantis S. Ambrulevičius: visi liko sužavėti Kaunu

  • Teksto dydis:

Netylant atgarsiams po istorinio Europos dailiojo čiuožimo čempionato Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis pasveikino visus pirmenybėse pasirodžiusius šalies sportininkus. Bronzos medalį su partnere Allison Reed laimėjusio Sauliaus Ambrulevičiaus trofėjų kolekciją papildė ir gimtojo miesto simbolis – Tauro skulptūrėlė. Gražiausios žiemos sporto šakos virtuozai negailėjo gerų žodžių „Žalgirio“ arenoje gausiai palaikiusiai publikai ir žarstė komplimentus Kaune išvystytai čiuožimo infrastruktūrai.

Istorinis pasiekimas – gimtajame mieste

„Viskas po truputį atslūgsta. Niekada net nenusapnuosi, kad medalius iškovosi savo gimtajame mieste. Ypatingai paskutiniais programos momentais, kuomet čiuožti yra sunkiausia, arenos atmosfera iš tiesų palengvina. Gausus palaikymas buvo tarsi papildomas jėgų pliūpsnis.

Kaunas buvo ir visada išliks mano namai. Čia visada gera sugrįžti. Iš visos Europos atvykusiems savo draugams sportininkams pasakojau, kur jie gali nueiti, ką pamatyti per tą neilgą laiką tarp treniruočių ir pasirodymų. Visi liko sužavėti Kaunu. Sakiau jiems, kad tai pats lietuviškiausias miestas. Iki šio čempionato kai kas gal net nelabai žinojo apie Lietuvą, o dabar tikrai iš arti pažino Kauną. Daugelis norėtų jį dar kartą aplankyti.

Puikiai išvystyta sporto infrastruktūra leidžia siekti rezultatų įvairių sporto šakų atstovams. Jau esu užsiminęs savo treneriams, kad čia galėtume rengti ir vaikų čiuožimo stovyklas. Naujieji Ledo rūmai – tikrai puiki vieta tam“, – kalbėjo S. Ambrulevičius, savo karjerą pradėjęs „Baltų ainių“ žiemos sporto mokykloje.

Kauno m. savivaldybės nuotr.

Kokybiškos sąlygos treniruotėms

Europos čempionate sužibėję čiuožėjai iki šiol atstovauja Kauno sporto mokyklai „Startas“. Vilnietė Aleksandra Golovkina, šiuo metu gyvenanti ir sportuojanti Škotijoje, kone 10 metų į Kauną keliaudavo iš sostinės ir treniruodavosi tuometinėje „Baltų ainių“ mokykloje.

Pasak nusipelniusios dailiojo čiuožimo trenerės Lilijos Vanagienės, Kaune įvykęs Europos dailiojo čiuožimo čempionatas sužavėjo ne tik šios sporto šakos gerbėjus užsienyje, bet ir pačius sportininkus.

„Kaunas yra vienintelis miestas Lietuvoje, kuris turi ne vieną reikalingą čiuožyklą treniruotėms. „Žalgirio“ arenoje ledas nebūna nuolatos. Bet šiame čempionate jis buvo pačios aukščiausios kokybės. Tą vienbalsiai patvirtino ir čempionato dalyviai.

Lietuvoje netrūksta sportininkų, norinčių siekti aukštumų dailiajame čiuožime. Daug jų tame pačiame Vilniuje. Bet turime pripažinti, kad tai vienintelė Europos sostinė, kuri neturi normalių sąlygų treniruotis. Neabejoju, kad ypač po šio čempionato sulauksime čiuožėjų anšlago“, – sakė L. Vanagienė.

Kaunas yra vienintelis miestas Lietuvoje, kuris turi ne vieną reikalingą čiuožyklą treniruotėms.

Pašnekovė tikisi, kad S. Ambrulevičiaus ir Allison Reed iškovoti medaliai taps atspirties tašku aukštesniems pasiekimams. Jau artimiausiose žiemos olimpinėse žaidynėse 2026 metais, anot jos, Lietuva gali turėti net dvi poras. Tačiau tam būtina sąlyga – Lietuvos pilietybė S. Ambrulevičiaus šokių partnerei A. Reed.

Miesto padėka ir apdovanojimai

Kauno miesto vadovai pirmieji priėmė čempionato organizatorius ir Lietuvai garbingai atstovavusius sportininkus. Susitikime ne tik padėkota už sukurtą išskirtinę šventę miestui bei visai šaliai, bet ir įteikti simboliniai apdovanojimai.

A. Golovkina, Paulina Ramanauskaitė ir Deividas Kizala pagerbti Kauno miesto burmistro Jono Vileišio pasidabruotais medaliais. S. Ambrulevičiaus ir A. Reed porai, po 18 metų pertraukos padovanojusiems Lietuvai Europos pirmenybių medalius, įteiktas miesto simbolis – Tauro skulptūrėlė.

„Allison ir Saulius parodė, kad sunkiu darbu galima pasiekti didžiausių aukštumų. Tai įkvepiantis pavyzdys jaunajai kartai. Visa Lietuva turėjo unikalią progą pasimėgauti mūsų sportininkų pasirodymais. Pasididžiavimo verti visi penki mūsų šalies atstovai. Nepaisant to, kad Aleksandra kilusi iš Vilniaus, ji net dešimt metų važinėdavo treniruotis į Kauną, tad visus drąsiai galime vadinti kauniečiais.

Tačiau vien gražių žodžių ir dėmesio neužtenka – visa tai galima pasiekti tik turint kokybiškas sąlygas treniruotėms. Atnaujinome žiemos sporto mokyklos „Baltų ainiai“ infrastruktūrą, greta „Girstučio“ komplekso pastatėme Ledo rūmus su dviem aikštėmis. Kaunas dar kartą įrodė, kad yra sporto miestas, kuriame gali vykti tarptautinio masto varžybos“, – teigia Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Lietuvos čiuožimo federacijos prezidentas Vytautas Jasutis ir legendinė trenerė L. Vanagienė užsiminė, kad puikių vertinimų iš tarptautinės bendruomenės sulaukęs Kaunas ateityje galėtų priimti ir pasaulio čempionatą ar net žiemos olimpinių žaidynių dailiojo čiuožimo pasirodymus.

„Kai kas sako, jog mes Europos čempionatą surengėme iš anksto nepranešę. Tad nesakykit, kad neįspėjome, jog Kaunas turi šansų tapti olimpiniu miestu“, – šyptelėjo LČF prezidentas V. Jasutis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lygiui

Lygiui portretas
Oi kokia vargšė mergina, pasiryžusi pasireikšti ir susireikšminti.

neturime

neturime  portretas
Kol ne lietuviška pora, tol nesiskaito medaliai

Lygis

Lygis portretas
Viskas aukstame lygyje, išskyrus patį V. Jasutį, koks žemas lygis savo pasisakyme dėl pilietybės suteikimo Ailison Reed, tujinti Prezidentą, žadėdamas Prezidentui " spaudimą", apgailėtinas pasisakymas. Belieka tik įsivaizduoti kokį spaudimą patyrė ir kokią leksiką išgirdo čempionate dirbusi ir išvaryra mergina.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių