Quantcast

Birštono sanatorija „Versmė“ 50-metį švenčia atsinaujinusi

  • Teksto dydis:

Jubiliejų švenčianti Birštono sanatorija „Versmė“ penktadienį oficialiai atvėrė renovuoto A korpuso duris. Sveikatai neabejingų turistų traukos centru tampanti sanatorija dabar lankytojus džiugins ne tik aukščiausios klasės paslaugomis, bet ir akiai malonia aplinka.

Išpuoselėjo tradiciją

„Džiaugiamės išsaugoję ir išpuoselėję sanatorinio gydymo tradiciją. Anksčiau lankytojams galėjome pasiūlyti kokybiškas sanatorinio gydymo ir sveikatinimo paslaugas, čia pat išgaunamą gydomąjį purvą ir mineralinį vandenį, tačiau patalpas, infrastruktūrą būtinai reikėjo atnaujinti. Tai atlikus, turime šiuolaikišką pagrindinį sanatorijos pastatą“, – prieš kerpant renovuoto korpuso juostelę sakė Birštono sanatorijos „Versmė“ direktorė Rasa Noreikienė.

Nepaisant to, kad iki šiol sanatorijos patalpos akies nedžiugino, „Versmė“ turėjo ištikimų klientų būrį – kai kurie jų sustiprinti sveikatą čia atvykdavo kasmet. „Vokiečiai, Izraelio piliečiai bet kur nevažiuoja. Ir jei žmonės, kartą atvykę, sugrįždavo, reiškia, paslauga buvo gera“, – pastebėjo R.Noreikienė.

Į penkiaaukščio pastato renovaciją sanatorija investavo 4,7 mln. eurų. Svečių laukia šiuolaikiškai įrengti, jaukūs vienviečiai, dviviečiai bei šeimoms skirti kambariai. Dabar čia vienu metu gali apsistoti iki 200 klientų: 130 vietų skirta reabilitacijai atvykstantiems klientams, už kurių gydymą apmoka PSDF, 70 vietų – komerciniams, kurie susimoka savo lėšomis. Taip pat atnaujintos ir sanatorijoje teikiamų sveikatinimo ir reabilitacijos paslaugų patalpos, kabinetai, naujai sumontuota masažo, fizioterapijos, inhaliacijų, haloterapijos (vadinamojo druskų kambario) ir aromaterapijos kabinetų įranga.

Vilmanto Raupelio nuotr.

Pritaikė neįgaliesiems

Pastato infrastruktūra pritaikyta judėjimo sunkumų turintiems žmonėms, neįgaliesiems. Tai labai svarbu, nes viena pagrindinių „Versmės“ veiklos krypčių – reabilitacija po judėjimo ir atramos aparato ligų, sąnarių endoprotezavimo ar įvairių traumų. Taip pat čia rūpinamasi žmonėmis, kurie siekia atgauti sveikatą po virškinamojo trakto ir neurologinių, endokrininės sistemos ligų. „Versmėje“ jiems taikoma ne tik tai, kas įtraukta į reabilitacijos procedūrų sąrašą, tai yra, kineziterapija, ergoterapija, gydomieji masažai, fizioterapija, socialinio darbuotojo, psichologo paslaugos.

Birštone sveikti ar tiesiog gerai jaustis padeda ir nuostabi gamta: pušyno oras, žalumos gausa ir Nemuno vingiai.

„Šiandienos konkurencinėmis sąlygomis reabilitacijai mes teikiame daugiau paslaugų nei privalome. Pavyzdžiui, mūsų klientai gali rinktis ir atnaujintą druskų kambarį, aromaterapiją. Be to, mes vieninteliai siūlome keturių rūšių purvo procedūras. Jos atliekamos ir atvykstantiesiems reabilitacijai, ir savo iniciatyva – sveikatinimui“, – R.Noreikienė pabrėžė, kad „Versmėje“ visada naudojamas šviežias purvas, atvežamas iš netoliese esančio karjero. Tokią galimybę turi toli gražu ne visos sanatorijos.

„Versmėje“ purvas valomas, smulkinamas, malamas, skiedžiamas mineraliniu vandeniu. Atskiestas jis keliauja į purvo vonias. Aplikacijoms, arba įvyniojimams, naudojamas tirštesnis, neskiestas purvas. „Versmėje“ siūloma ir unikali „Šreko“ procedūra, kai žmogus ištepamas purvu, maišytu su moliu. Tai – ir grožio procedūra, po kurios oda būna itin lygi ir švelni. Ketvirtas purvo panaudojimo būdas – purvo maišeliai, kuriuos taip pamėgusios savo purvo neturinčios sanatorijos. Purvo maišeliai dedami pacientams ant skaudamų sąnarių, kitų kūno vietų. Sunkiai vaikštantiems arba nevaikštantiems pacientams šis purvas dedamas jų kambariuose. Juose šiems žmonėms atliekama daug procedūrų – sanatorijos personalas tiesiogine prasme padeda žmonėms atsistoti ant kojų.

Birštono sanatorijos „Versmė“ nuotr.

„Versmė“ puikuojasi ir tikro mineralinio vandens baseinu. Maudantis jame, per odą organizmas pasisavina nemažai mineralinių medžiagų, tokių kaip magnis, kalis, taip pat bromas.

Sanatorijoje naudojamo purvo ir mineralinio vandens gydomąsias savybes šiemet pakartotinai patvirtino atsakingos institucijos, išdavusios sertifikatus.

Atnaujina viešas erdves

Renovacijos darbai „Versmėje“ nesustoja – dar šiemet ketinama atnaujinti B korpuso gyvenamuosius kambarius. Atnaujinant sanatoriją, nepamirštos ir viešosios Birštono erdvės. Jau trykšta vanduo iš vieno lankomiausių kurorto objektų – fontano, kurį puošia skulptoriaus Juozo Ruzgo skulptūra. Vakarais sutemus jo vandens srovės dabar nušvinta įvairiomis spalvomis. Mineraliniu vandeniu norinčius atsigaivinti kurorto lankytojus „Versmės“ biuvetėje džiugina naujai atkurti unikalūs vitražisto Vytauto Švarlio vitražai. Ateityje biuvetėje bus galima ne tik atsigerti mineralinio vandens – čia veiks arbatinė, vyks kultūros renginiai.

Vilmanto Raupelio nuotr.

Birštono merė Nijolė Dirginčienė vylėsi, kad atsinaujinusi „Versmė“ pritrauks į kurortą daugiau sveikatai neabejingų turistų. „Sanatorija „Versmė“ – tai kurorto simbolis, jo ženklas. Čia sutelkta patyrusių, savo darbą išmanančių medikų komanda. Be to, Birštone sveikti ar tiesiog gerai jaustis padeda ir nuostabi gamta: pušyno oras, žalumos gausa ir Nemuno vingiai“, – į kurortą kvietė N.Dirginčienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jolanta

Jolanta portretas
Nepritaikytas isejimas i balkona neigaliesiems. Nebent butum akeobatas, nes slenkstis didziausias.

Anonimas

Anonimas portretas
Didelis minusas"Versmei" ligonių maitinimas-švediškas stalas.Atvažiuoja ir lietuviai,vyresni žmonės,dažnas serga diabetu,ir maitintis tokiems priklauso 5kartai,o ne 3. .Tenka eiti į parduotuvę nusipirkti ką nors.Ar tai normalu,kai žmogus sumoka savais pinigais,ir negauna tinkamo diabetinio maisto.Ir nebandyk sumuštinuką iš valgyklos pasiimti,būsi apšauktas.Be to tai toks užkampis,tik rusams-vokiečiams ir gali patikti,nes už juos apmoka Vokietijos organizacija.

Rasuolė

Rasuolė  portretas
Jau kelinti metai vykstu į Versmės sanatoriją reabilitacinėms procedūroms. Tai tikrai puikus personalas, iydytojai konsultuoja ir skiria sveikatos stiprinimui reikalingas procedūras. Paslaugos kokybiškos, maistas labai įvairūs ir skanus, žavi švara, tvarka, dėmesys klientams. Ačiū, Jums Versmės darbuotojai. Dievo palaimos ir sveikatos Jums!!!
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių