Quantcast

Besilaukianti moteris: Kauno klinikinėje ligoninėje – baisiau nei kare

  • Teksto dydis:

„Kauno klinikinėje ligoninėje praleista naktis buvo tarsi košmaras“, – pasakoja savaitės pradžioje susirgusios 10 mėnesių mergytės mama Raimonda (vardas ir pavardė redakcijai žinoma.) Aštuntą mėnesį besilaukianti kaunietė teigė, kad ją pašiurpino ne tik medikų bendravimas, bet ir palatų būklė.

Užkliuvo namuose laikomi šunys

29-erių moteris portalui kauno.diena.lt pasakojo, kad 10 mėnesių dukrai temperatūra iki 38.9 laipsnių karščio šoktelėjo savaitgalį. Tuomet Raimonda su atžala lankėsi pas mamą, tad išsigandusi išsikvietė greitosios pagalbos medikus.

„Pamatavus temperatūrą jų termometras parodė 36.3 laipsnio. Medikai paklausė, kodėl kviečiame pagalbą, jei nėra temperatūros, tačiau dukra buvo labai mieguista, o veikiausiai gydytojų termometras buvo sugedęs“, – Raimonda pasakojo, kad ir grįžus namo mergytė karščiavo. Pašnekovė teigė mušusi dukrai temperatūrą vaistais, tačiau jai nekrentant, o mažylei ir du kartus apsivėmus, naktį ir vėl išsikvietė greitosios medicinos pagalbos medikus. 

„Atvažiavo dvi medikės: vyresnio amžiaus moteris buvo labai nepatenkinta. Ji nieko nedarė tik liepė man pačiai pamatuoti dukrai temperatūrą. Kadangi dukros temperatūra buvo aukšta, ruošėmės važiuoti į ligoninę. Tačiau tada medikė išgirdo dviejų mano auginamų šuniukų lojimą. Ji pradėjo klausinėti, kodėl augindama vaiką laikau ir šuniukus. Medikė patikino, kad vaikas bus prisivalgęs augintinių plaukų“, – nemalonų vizitą prisimena Raimonda. 

„Buvo visiškas cirkas“

Nakties nemalonūs įvykiai nuvykus į Kauno klinikinę ligoninę nesibaigė. Anot pašnekovės, gydytojas tik pažiūrėjo ir neatlikęs jokių tyrimų mergaitei įtarė žarnyno infekciją. „Gydytojas paklausė, kas yra vaikui: ar pakilo temperatūra? Vėmė? Viduriavo?, – Raimonda tikina pasakiusi, jog dukra neviduriavo, o tik skystai tuštinosi ir sulaukė mediko nuostabos. – Kaip tai neviduriavo? Sakau, kad viduriavo.“ Tuomet nėščia moteris su dukrele išgirdo, kad teks gultis į ligoninę, Vaikų ligų skyrių.

„Aš aštuntą mėnesį nėščia, apsikabinusi 10 mėnesių dukrytę, po visą ligoninę tąsiausi, į penktą aukštą lipau. Vaikų ligų skyriuje medicinos seserys ne tik nepasisveikino, bet ir kraują tyrimui paėmė gal iš dešimto karto. Visą ranką dukros subadė, ji tapo violetinė. Klykė vaikas gal kokią valandą. Apsiverkusi paprašiau atiduoti vaiką ir jau žadėjome važiuoti namo“, – prisimena Raimonda. 

Skaitytojos Raimondos nuotr.

Po skausmingos procedūros moteris su dukra buvo nuvestos palatą. „O palata baisi – siauroje lovoje būčiau turėjusi tilpti aš ir dukra, kurios rankoje buvo įvesta lašelinė. Aš iškart atsisakiau ir paprašiau privačios palatos, tačiau sulaukiau atsakymo, kad jos nėra, – sakė moteris. – Palatoje – kiauros sienos, kampuose – vos ne pelėsis, ant sienos užkaltos medinės dekoracijos aprašinėtos, nubraižytos. Patalynė tiek nuskalbta, kad kai kur šviečia skylutės, flomasteriais išpiešta. Senos spintelės vietomis pabrinkę, kai kur – įlinkę. Baisu – kaip filmuose apie koncentracijos stovyklas. Čia baisiau nei kare“


Moteris pasakoja, kad kai kategoriškai atsisakė į varganą palatą, tuomet buvo surastos net dvi privačios palatos ketvirtame aukšte. „Prigulėme porai valandų, nelabai ir miegojau – vis žiūrėjau, kad vaikas iš lovos neiškristų“, – anot Raimondos ryte buvo gauti kraujo tyrimai, kurie mergytei neparodė jokios ligos. Tada moteris su dukra ant rankų keliavo pas medikus, kad mažylei būtų apžiūrėtos ausys, nosis ir gerklė.

Pirmame aukšte prie medikų kabineto teko nemažai luktelėti, nes, anot kaunietės, jos dukra buvo apžiūrėta pati paskutinė. „Niekam nebuvo įdomu, kad aš su dukra ant rankų visą laiką prastovėjau, – pamena pašnekovė. – Kai dukrą apžiūrėjo, vėl kilau į penktą aukštą ir pavargusi prisėdau ant minkštasuolio. Laukiant, kol mus išrašys iš ligoninės, priėjo gydytoja ir man prisipažinus, jog iš nuovargio jau nebepastoviu ant kojų, tik išsityčiojo: sako, tu nėščia? Galvojau, kad pavalgyti mėgsti.“ Anot Raimondos, tik tada medikė paėmė mergytę ir nunešė į palatą. 

Ligoninėje buvo visiškas cirkas – jokios pagarbos nei man, nei mano vaikui.

„Ligoninėje buvo visiškas cirkas – jokios pagarbos nei man, nei mano vaikui“, – anot Raimondos mergytei taip ir nebuvo nustatyta jokia diagnozė, tik ligoninės personalas pasakė, kad šiek tiek paraudusi gerklė.

Žada išsiaiškinti situaciją

Susisiekus su Kauno klinikinės ligoninės atstovu Sauliumi Tvirbutu jis tikino, kad sunku komentuoti situaciją nežinant visų aplinkybių. „Jei moteris patyrė nemalonumų, apgailestaujame. Tik išsiaiškinus situaciją, būtų galima plačiau komentuoti, – sakė ligoninės atstovas. – Mūsų ligoninėje vaikų ligų gydytojai yra labai patyrę.“

Paklausus apie varganos būklės palatas, ligoninės atstovas pripažino, kad esant ligonių antplūdžiui kai kuriems pacientams tenka gultis ir į nesuremontuotas palatas. „Didžioji dalis palatų, esančių Vaikų ligų skyriuose, yra suremontuotos. Likusios atitinka higienos normas, yra reguliariai valomos“, – S. Tvirbutas užsiminė, kad visos Vaikų ligų skyriuose esančios palatos artimiausiu metu bus atnaujintos.


Šiame straipsnyje: Kauno klinikinė ligoninėpalatosmedikaiskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

vladas

vladas portretas
Dar daugiau šunėkų užsiveisk.

Ingrida

Ingrida portretas
Nuo komentarų net supykino..... Jokios atjautos.... Užjaučiu mamytę ir jos dukrelę. Tėtis iš kito miesto buvo čia paguldytas.... Apsaugok viešpatie koks bendravimas, kokia priežiūra. Turi viešinti, kitaip niekas nesikeis.

MiniMe

MiniMe portretas
Pirmiausia tai vaikus reikia gimdyti atsižvelgus į savo galimybes. Jeigu esate nėščia, tuomet gal vyras gali pasiimti nedarbingumą? Jeigu negali, nes nukentės šeimos pajamos, tai gal reikėjo prieš 8 mėn. nusipirkti gumytę. Dėl 36,3 temperatūros reikia kreiptis į šeimos gydytoją, gal duos siuntimą pas psichiatrą.
VISI KOMENTARAI 87

Galerijos

Daugiau straipsnių