Quantcast

Rotary klubų ir Kauno miesto bendrystę primins sakurų parkas

  • Teksto dydis:

Rotary klubų ir Kauno miesto bendrystė nuo šiol kiekvieną pavasarį Nemuno saloje sprogs gražiausiais sakurų žiedais.

Suvienijo bendras tikslas

Kadencijos pradžioje Lietuvos Rotary apygardos valdytojos Jurgitos Turulienės lūpose nuskambėjusiam pažadui per metus pasodinti tiek medžių, kiek veiklių žmonių vienija daugiau nei pusšimtis Rotary klubų visoje Lietuvoje, artimiausiu metu lemta išsipildyti.

Veiklių, geros reputacijos verslininkų, įvairių sričių specialistų ir miesto valdžios atstovų iniciatyva ketvirtadienio popietę Nemuno saloje, netoli „Žalgirio“ arenos, olimpinio baseino, kylančio mokslo centro ir aukščiausio lygio koncertų salės, šaknis įleido penkiolika sakurų, kurios papildė gausų čia jau augančių 90-ies šios rūšies medelių sodą. Parko idėja kilo Kauno Intencijos Rotary klubo prezidentei Živilei Ramoškienei. Darbais prie žaliosios idėjos, kuri netruko virsti kūnu, prisidėjo Kauno Rotary, Kauno Tauro Rotary ir Kauno Sumus Rotary klubų nariai, miestui linkėję augti ir skleistis, o sakurų medeliams sėkmingai prigyti naujoje vietoje.

Sumanytoja: idėja Nemuno saloje pasodinti Rotary sakurų parką kilo Ž.Ramoškienei.

Veikti kartu

Rotary simbolis – besisukantis dantratis, reiškiantis nuolatinį judėjimą ir pokyčius. Ne veltui pasaulinė labdaros organizacija yra viena labiausiai besikeičiančių. Kasmet čia renkamas naujas valdytojas, prezidentas, komitetų vadovai ir kiti atsakingi pareigūnai.

„Visi žinome, kad daugiau besisukančių dantračių, veikdami išvien, gali nuveikti daugiau nei po vieną. Taip gimė siekis didinti bendrystės jauseną tarp klubo narių, tarp Rotary bendruomenės, tarp kitų bendruomenių ir organizacijų, – susirinkusius bendraminčius sveikino Kauno Intencijos Rotary klubo prezidentė Ž.Ramoškienė. – Šiandien mes esame kylančio Rotary sakurų parkelio, prie kurio visi kartu prisidėjome, liudininkai. Noriu padėkoti Kauno miesto merui už iniciatyvą ir palaikymą, administracijos darbuotojams už bendrą pagalbą, nes kelias buvo netrumpas besijungiantiems brolių ir sesių klubams, taip pat valdytojai, kuri rado laiko atvykti į bendrystės projektą.

Ačiū visiems už bendrą kelionę, nes reikėjo nemažai pastangų ir palaikymo, kad projektas būtų realizuotas. Todėl visiems mums linkiu žydėti kartu, kaip žydi sakuros, ir toliau daryti gerus darbus.“

Tegul tai tampa vieta, kurioje bus gera visiems drauge susitikti!

Nauja traukos vieta

Už dovaną miestui, atspindinčią bendrystės ir vieno tikslo idėją, kuri kiekvieną pavasarį sužydės gražiausiais sakurų žiedais, Rotary klubų nariams dėkojo Kauno meras Visvaldas Matijošaitis. Miesto vadovas džiaugėsi ne tik žalesne Nemuno sala, bet ir visu miestu, kuriame nuo 2015-ųjų pasodinta 7 tūkst. naujų medžių.

Sodinukus, plačiai pasklidusius po visą Lietuvą, skaičiavo ir šiųmetė Lietuvos Rotary apygardos valdytoja J.Turulienė.

„Nuo liepos pasodinome 1 223 medžius. Dabar jų bus 1 238. Nedaug beliko ir iki 2 tūkst. Ačiū, kad artinate mus prie bendro tikslo, ačiū, kad puošiate miestą, ačiū už miesto ir mero palaikymą“, – Lietuvos Rotary apygardos valdytoja vylėsi, kad sakurų parkas taps tęstiniu projektu ir nauju traukos centru, todėl Rotary klubų nariai čia buriuosis ne tik prieš „Žalgirio“ varžybas, bet ir per bendras organizacijos šventes. – Tegul tai tampa vieta, kurioje bus gera visiems drauge susitikti!“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jo,dabar kiekvienas

Jo,dabar kiekvienas  portretas
maitinimo kioskas turi būti pavadintas angliškai.Svečis iš Vokietijos klausė,kodėl pas jus visi restoranų pavadinimi angliški?Sunku buvo paaiškint.Kompleksuota subinlaižystė.

neuzilgo

neuzilgo portretas
ne azuolas,o sakura bus lietuviu nacionalinis medis,o sushi tautiniu patiekalu

Geriau butu

Geriau butu portretas
Jei sie valstybes maitinami oligarchai susimestu ir pastatytu keleta polikliniku rajone
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių