Quantcast

Bendrovės pozicija: pardavėjams kaukės ir respiratoriai dar nebūtini

  • Teksto dydis:

Parduotuvių kasininkų darbo sąlygos šiuo metu yra ekstremalios dėl siaučiančio koronaviruso, nes jie privalo tiesiogiai bendrauti su klientais. Kai kurie kasininkai, jų artimieji baiminasi, kad darbdavių suteikiamų apsaugos priemonių yra negana, nes yra atsidūrę didelės rizikos zonoje užsikrėsti.

„Norėčiau, kad parašytumėte straipsnį apie priemonių nenaudojimą ir neaprūpinimą „Narvesen“ parduotuvėje Kauno autobusų stotyje“, – kreipėsi skaitytojas.

Vyras minėjo, kad šioje parduotuvėje dirba jam artimas asmuo, kuris ne kartą jam yra pasakojęs, kad darbuotojams nurodoma naudoti asmens apsaugos priemones, tačiau jų nesuteikia. Kalbu apie pirštines ir respiratorius arba bent jau medicinines kaukes“, – sakė kaunietis.

Jo artimas asmuo kasdien turi aptarnauti daugybę žmonių, ir „dėl to, kad darbas neaprūpina, turi labai didelę galimybę užsikrėsti koronavirusu, ir labai to bijo“, – teigė skaitytojas.

Parduotuves „Narvesen“ valdančios bendrovės „Reitan Convenience Lithuania“ marketingo vadovė Lina Kaminskaitė portalui kauno.diena.lt teigė, kad „Narvesen“, kaip maisto išsinešti vieta, dirba karantino režimu.

„Tam tikros „Narvesen“ vietos, kuriose yra ženklus žmonių srautų kritimas, laikinai neveikia. „Narvesen“ darbuotojai turi visą su saugumu susijusią informaciją, laikomės higienos ir saugumo reikalavimų karantino laikotarpiu“, –dėstė L. Kaminskaitė.

Ji tvirtino, kad netiesa, jog darbuotojams darbdavys nesuteikia asmens apsaugos priemonių. „Visos prekybos vietos yra aprūpintos saugumo priemonėmis pagal LR Vyriausybės teikiamas rekomendacijas. Nuolat dezinfekuojami parduotuvės paviršiai, lauko durų rankenos, kitas inventorius. Pirštines darbuotojai dėvi santykyje su maistu arba karštais gėrimais. Po kiekvieno kliento plauname rankas. Sustabdėme nefasuoto maisto prekybą. Ribojame atstumą tarp žmonių, įleidžiant į prekybos vietą po vieną arba rekomenduojant laikytis saugaus atstumo. Klientams rekomenduojame atsiskaityti kortelėmis šiuo laikotarpiu“, – nurodė L. Kaminskaitė.

Bendrovės atstovė akcentavo, kad atidžiai seka situaciją, „nuolat palaiko komunikaciją su savo darbuotojais, atsižvelgia į naujas rekomendacijas prekybininkams, jeigu tokių atsiranda“.

Respiratoriais aprūpinti nebuvo privaloma.

Pasiteiravome, kokia situacija su klientų aptarnavimo saugumu yra parduotuvėje Kauno autobusų stotyje. L. Kaminskaitė teigė, kad ir čia „galioja visos tos pačios bendro saugumo ir higienos taisyklės, kaip ir visame tinkle“.

Paprašius patikslinti, ar į asmens apsaugos priemones, kuriomis aprūpinami darbuotojai, įeina respiratoriai, L. Kaminskaitė minėjo, kad kalba apie kaukes niekada nėjo, nes jos jas dėvinčio žmogaus neapsaugo – tik aplinkinius. „Respiratoriais aprūpinti nebuvo privaloma“, – sakė atstovė, pridūrusi, kad šiuo metu ne taip paprasta jų gauti.

Tačiau, anot jos, bendrovė vertina situaciją ir poreikį aprūpinti darbuotojus viso veido apsauga, nes koronavirusas į organizmą gali patekti ne tik per burną ir nosį. 

Ji minėjo, kad pirmadienį iš 60-ties „Narvesen“ parduotuvių dirbo vos 28. Rizikos zonoje esantiems darbuotojams, pavyzdžiui, dėl onkologinių susirgimų, leista nedirbti. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Giedre

Giedre portretas
Ačiū visiems už ne abejingumą. Jūsų palaikymu siandien ryte buvo pristatytos apsaugos priemones pirstines kaukės. Visiems sveikatos

...

... portretas
KuKū-lianski: "Miręs lietuvis - geras lietuvis".

žmonės,

žmonės, portretas
na pasisiūkit kaukes, bent iš marlės.Jūs juk suprantat, kad skęstančiųjų gelbėjimas pačių skęstančiųjų reikalas.Tik patys galit save apsisaugot.Juk tas kaukes galima skalbti.Jos bent kažkiek apsaugos.
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių