Quantcast

Dėl kelių kaimynų kaltės be vandens liko trisdešimt Senamiesčio butų

  • Teksto dydis:

Šeštadienį į portalą kauno.diena.lt kreipėsi viltį praradę Kauno senamiesčio gyventojai, kurie nuo penktadienio namuose neturi vandens. Po įvykusios nelaimės viename butų, pasak kauniečių, nuspręsta visiškai užsukti vandenį. Paaiškėjo, kad tvarkymo darbai užsitęsė dėl dviejų nesukalbamų patalpų savininkų kaltės.

Į portalo redakciją kreipęsis kaunietis Aurimas neslėpia apmaudo ir situaciją, kuri nutiko jo šeimai bei dar keliose dešimtyse butų gyvenantiems žmonėms, vadina tikrų tikriausia katastrofa.

„Penktadienį Kauno senamiestyje, Vilniaus g. 34 numeriu pažymėtame name, restorane „Senieji rūsiai“ buvo pastebėta, kad per sienas veržiasi vanduo. Kaip paaiškėjo, sienoje trūko šalto vandens vamzdis, todėl nuspręsta užsukti vandenį (tiek šaltą, tiek karštą) visam kvartalui, t.y. 30-čiai butų“, – taip savo vargų pradžią pradeda pasakoti Aurimas. Vyras patikslina, kad šis skaičius butų apima Vilniaus g. 32 ir 34 numeriu pažymėtus gretimai stovinčius namus.

Laimučio Brundzos nuotr.

Pasak pašnekovo, visi nelaimės epicentre atsidūrę gyventojai iš pradžių stengėsi per daug nesikarščiuoti, nes tikėjosi, kad problemos dėl vandens bus išspręstos per kelias valandas. Tačiau šiems jų lūkesčiams buvo lemta žlugti.

„Vanduo iki penktadienio vakaro taip ir neatsirado, todėl puolėme skambinti namo administratoriui. Telefonu mums buvo sakoma, kad meistrai naktį nedirbs, tačiau atvažiuos šeštadienio rytą“, – įvykių seką toliau vardija Aurimas.

Tačiau išaušus šeštadienio rytui paaiškėjo, kad ir šį kartą teks nusivilti.

Juk gyvename ne akmens amžiuje! Miesto centre gyvenantys žmonės ir restoranai palikti likimo valiai be vandens neaišku kuriam laikui.

„Vėl skambinome namo administratoriui, tačiau tai, ką išgirdome, buvo paskutinis lašas. Mums pasakė, kad vandens nebus iki pat pirmadienio, o gal ir ilgiau!“ – situacijos absurdiškumą akcentavo vyras.

Jis paminėjo, kad pats augina du mažamečius vaikus, o tokių šeimų su vaikais šiuose butuose tikrai ne viena.

„Juk gyvename ne akmens amžiuje! Miesto centre gyvenantys žmonės ir restoranai palikti likimo valiai be vandens neaišku kuriam laikui. Esame labai pikti, nes sunku įsivaizduoti dar bent kelias dienas tokiose situacijoje“, – pokalbį baigė pašnekovas.

Portalui kauno.diena.lt susisiekus su namus administruojančio „Mano būsto“ atstovu spaudai Pauliumi Ugianskiu, jis patvirtino, kad ši situacija yra žinoma. 

„Penktadienį Vilniaus g. 34-ame name buvo užfiksuota vandentiekio vamzdžio avarija. Įmonės specialistai atvyko į vietą ir nustatė, kad trūko vamzdis, kuris yra vieno iš butų sienoje“, – aiškino „Mano būsto“ atstovas.

Jo teigimu, norint sutvarkyti šią situaciją, reikėjo griauti sieną ir tvarkyti vamzdį, tačiau su kelių patalpų savininkais neišėjo susitarti.

„Vienas butas priklauso privačiam asmeniui, kuris kategoriškai neįsileidžia avarinės tarnybos darbuotojų, kitas – restoranui, nenorinčiam, kad būtų griaunamos neva tai kultūros paveldui priskiriamos sienos“, – detalizavo P. Ugianskis ir apgailestavo, kad per du kaimynus kenčia visi kiti.

Neišėjus rasti kompromiso teko užsukti vandens tiekimą net dviem namams, nes jie turi vieną bendrą vandentiekio sistemą. Dėl to savaitgalį gyventojams vanduo buvo teikiamas specialiose tarose.

„Galiausiai objekte plušantys darbininkai rado sprendimą ir laikinai pajungė vandenį gyventojams“, – antradienį portalui kauno.diena.lt teigė „Mano būsto“ atstovas.


Šiame straipsnyje: Kauno senamiestisVilniaus gatvėžmonės palikti be vandensnamo administratoriustrūko vamzdisskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Sienamiesčio gyventojas

Sienamiesčio gyventojas portretas
Pirmiausiai gerbiamieji, tai problema yra "Kauno vandenyse" Kai atsitinka avarija tai Kauno vandenys aiškina, kad vamzdynai eina per privačių namų sienas ir jie negali nieko padėti, jų reikalas tik iki sienos. Taip yra nuo tarybinių laikų, kolchozo, kai viskas buvo bendra. Dabar kiti laikai. Kažkodėl Kauno vandenys savo sąskaita nenori padaryti atskirų įvadų kiekvienam namui, nors sėkmingai iš kiekvieno renka abonentini mokestį.

Siaip

Siaip portretas
O tai tam pusdurniui gyventojui kiti dar leidzia gyvent?

Atsakymas Anonimui

Atsakymas Anonimui  portretas
Kultūros paveldo vamzdis, esantis kultūros paveldo sienoje. Abu objektai didžiai kultūringi ir paveldėti.
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių