Quantcast

Baltijos kelio metines Kaune kviečia paminėti ypatingai – ant „Mokslo salos“ stogo

  • Teksto dydis:

Prieš 34 metus per pasaulį nuvilnijusi žinia apie Baltijos šalių siekį atkurti savo laisvę ir nepriklausomybę iki šių dienų išliko ypatingu istoriniu momentu. Šią trijų tautų vienybės išraišką kauniečiai bei miesto svečiai kviečiami prisiminti jau šį trečiadienį vyksiančiame koncerte, išskirtinėje vietoje – Nemuno saloje, prie baigiamo statyti mokslo ir inovacijų muziejaus. Scenoje pasirodys Kauno bigbendas su solistais iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos.

Kauniečių pamėgto festivalio „Operetė Kauno pilyje“ organizatoriai ėmėsi iniciatyvos kultūriškai įveiklinti naują erdvę Nemuno saloje.

„Šioje vietoje muzika suskambės pirmą kartą ir mums didžiulė garbė, kad tai nutiks minint Baltijos kelio metines. „Mokslo sala“ tam puikiai tinka, ypatingai muziejaus stogas ant kurio susiburs kauniečiai. Iš čia atsiveria nuostabus vaizdas į Kauną – žalią, laisvą ir nepriklausomą miestą. Žinoma, bus laikomasi visų saugumo reikalavimų“, – kalbėjo Kauno valstybinio muzikinio teatro vadovas Benjaminas Želvys.

Koncertinę programą publikai dovanos Kauno bigbendas (vadovas Tomas Botyrius), solistai Povilas Meškėla, Jeronimas Milius, viešnia iš Latvijos Julija Zakirova bei Estijos atlikėja Sofia Rubina.

1989 m. rugpjūčio 23-iąją per Lietuvą, Latviją ir Estiją nusidriekusi 650 km ilgio gyva žmonių grandinė – Baltijos tautų solidarumo ir laisvės troškimo išraiška. Milijonus žmonių suvienijusi iniciatyva atkreipė viso pasaulio žvilgsnius į šių valstybių siekį atkurti savo nepriklausomybę.

Iš čia atsiveria nuostabus vaizdas į Kauną – žalią, laisvą ir nepriklausomą miestą.

Baltijos kelio išskirtinumą pabrėžė ir UNESCO organizacija, 2009 m. įtraukusi šią akciją į „Pasaulio atminties“ sąrašą.

Prisimenant šią istorinę dieną, Kaune paskutinius kelerius metus statybų aikštele tapusi Nemuno salos dalis šį trečiadienį trumpam virs koncerto erdve. Publika galės saugiai įsitaisyti ant mokslo muziejaus stogo ir mėgautis nemokamu koncertu. Scena iškils pastato prieigose, kur taip pat baigiama tvarkyti Nemuno salos parko aplinka bei infrastruktūra.

11,5 tūkst. kv. metrų ploto Mokslo ir inovacijų centro statybos – jau finišo tiesiojoje. Pagrindinio statinio akcento – 21 metro skersmens ore „pakibusio“ disko – konstrukcinė dalis baigta, statybininkams belieka sumontuoti apdailą.

Jau kitąmet duris atversiančiame mokslo centre lankytojų lauks moderniausias 8K raiškos planetariumas Lietuvoje, kuris leis vaizdžiai patyrinėti kosmoso platybes.

Rudenį „Mokslo saloje“ bus pradėta įrenginėti nuolatinė specialiai šiam mokslo centrui sukurta ekspozicija. Ją sudarys 140 interaktyvių eksponatų.

Mokslo populiarinimo ekspozicija bus suskirstyta į 7 temas: žmogaus kūnas ir sveikata, maistas, gamta ir aplinka, atliekos ir tarša, energija, transportas bei komunikacija. Lankytojai galės lavinti savo kūrybiškumą atlikdami bandymus ir tyrimus. Taip pat mokslo centre numatyta speciali pažinimo erdvė patiems mažiausiems lankytojams iki 6 metų, skirta skatinti jų žingeidumą per spalvas, garsus ir lytėjimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

justinas

justinas portretas
gal si karta be zydelio ochnano veliavu Lietuva kaunas kvepuos savo tevyneje su savo VELIAVA

tik m???

tik m??? portretas
kokio /mokslo/ ? apvalios pailgos ar plokscios zemes ir man atrodo kad ja mines ploksciaziamiai tie patys kurie organizavo apvalioje zemeje tai pavirte ploksciais negali isivaduot is apvalios ir liko istrige o patys persikelt i plokstuma nenori nes nezinomybe persmeikta baime kuri atema prota ir genijams kurie dazniausiai ir neatlaiko visatos mokslu kurie begalyniai kaip ir visuma =0
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių