Quantcast

Balandį šilumos kaina Kaune – mažiausia Lietuvoje

  • Teksto dydis:

Šį balandį centralizuotai tiekiamos šilumos kaina Kaune, Kauno rajone ir Jurbarke – mažiausia Lietuvoje, skelbia Valstybinė energetikos reguliavimo taryba (VERT).

Balandžio mėnesį, tiek tarp penkių didžiųjų miestų, tiek visos Lietuvos mastu mažiausiai už šilumą moka AB „Kauno energija“ aptarnaujami vartotojai (3,37 ct/kWh su PVM). Daugiausia už šilumą moka UAB „Litesko“ filialo „Biržų šiluma“ aptarnaujami vartotojai (8,86 ct/kWh su PVM).

Balandį, palyginti su kovo mėnesiu, AB „Kauno energija“ aptarnaujamiems vartotojams šilumos kaina sumažėjo 22,17 proc., o palyginti su 2019 m. balandžiu – 20,33 proc.

Šilumos kainos mažėjimą Kaune lėmė mažėjusios kuro kainos ir dėl sumažėjusio poreikio išaugusi konkurencija tarp nepriklausomų šilumos gamintojų, dėl to aukcione šiluma parduodama mažesne kaina (AB „Kauno energija“ vidutinė NŠG parduodamos šilumos kaina per mėnesį sumažėjo 58 proc.).

Grafike pateikiame centralizuotai tiekiamos šilumos kainų palyginimą Lietuvoje.

Skaičiai prie šilumos tiekėjo pavadinimo rodo, kokią dalį (proc.) kuro struktūroje sudaro atsinaujinantys energijos ištekliai, įvertinant tiek šilumos tiekėjo gaminamą, tiek iš nepriklausomų šilumos gamintojų perkamą šilumą, pagamintą naudojant atsinaujinančius energijos išteklius (žaliai pažymėti kuro dedamosios stulpeliai rodo, kad daugiau nei 50 proc. šilumos pagaminama iš atsinaujinančių energijos išteklių, rudai – daugiau nei 50 proc. šilumos pagaminama naudojant gamtines dujas).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Už kokį dar balandį,gavau sąskaitą iš "Kauno energijos"už kovo mėn.,tai 2-jų kamb.49,95kv.m šildymui-50e.Praeitą mėn.-53e.Kiek bus už balandį,sužinosim gegužę,ir priklausys dar nuo to,kada atjungs šildymą.Taigi,"Kauno energija",jūsų užsakomieji rašinėliai labai jau netikslūs,ir garbės jums nedaro.

Čiubaka

Čiubaka portretas
ta proga ir vasarą šildykit mažiausiom kainom :D

Merui-krabui linkėjimai iš šiaurės

Merui-krabui linkėjimai iš šiaurės portretas
Palauksim gegužės bus dar pigiau.
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių