Quantcast

Kalėdinių eglučių Kaune surinkta mažiau nei pernai

Po Trijų Karalių prasidėjusi savivaldybės ir bendrovės „Kauno švara“ organizuojama eglučių surinkimo akcija jau baigėsi. Šįmet eglučių ir jų šakų buvo surinkta šiek tiek mažiau nei pernai, nors eglės buvo renkamos 34-iose miesto vietose.

„Iki sausio 27 dienos akcijos metu iš visų seniūnijų buvo surinkta 197,5 kubinių metrų eglučių ir jų šakų“, – portalui kaunodiena.lt sakė bendrovės „Kauno švara“ atstovė spaudai Rima Apolianskaitė.  

Pernai per tą patį laikotarpį 18-oje Kauno vietų buvo surinkti 227 kubiniai metrų žaliaskarių.

Atstovė spaudai apgailestavo, kad nemažai eglučių miestiečiai paliko, kur papuola. „Dažniausiai gyventojai medelius numeta prie konteinerių ar palieka šalikelėje, tačiau ir jas surinksime, išvešime“, – pabrėžė R. Apoliaskaitė.  

Ji įsitikinusi, kad ši akcija labai reikalinga ir kasmet pasiteisina, nes kitaip po švenčių žaliaskarės mėtytųsi daugiabučių kiemuose.

„Seniūnijos kitąmet galėtų nurodyti dar daugiau vietų, kur gyventojai, pasibaigus šventėms, galėtų atnešti eglutes ar jų šakas. Gal tada mažiau medelių mėtytųsi prie konteinerių”, – teigė bendrovės atstovė.

Visos surinktos eglės ir jų šakos buvo išgabentos į Žaliųjų atliekų surinkimo aikšteles.



NAUJAUSI KOMENTARAI

valdininkai,

  valdininkai, portretas
prablaivinkit galvas bent saltu oru ,nes nuo siltos kedes neatsikeliat ir problemu spresti nepajegus .Sugalvot ipareigoti nesti egluciu liekanas kazkur,eilini karta rodo kaip "rupestingai" galvojate apie mus ,jus islaikancius .Tereikia surinkimui tik prie konteineriu pravaziuoti ir nereiks kudakuoti vis apie ta pati

Anonimas

Anonimas portretas
Kiekvienais metais Švara vaitoja, kad miestiečiai egles bet kur meta -bet niekas nė piršto nepajudina, kad būtų kitaip. Ir kasmet ant to paties grėblio lipa. Išvardino vietas, kuriose galima palikti egles - o tos vietos daug kam nepatogios, nepakeliui, nekonkrečios, jose nepalikta jokios nuorodos. Ar kam būtų rankos nukritę, jei kokioje aikštėje paliktų užrašą: "Eglutes krauti čia"? Kokie vis dėlto tie valdininkai buki, kaip pasibaisėtinai daro viską atbulomis rankomis. Gal būtų užtekę kokiam seniūnui tiesiog įsivaizduoti, kad tai jo paties senutė mama arba mažametis anūkas su byrančia eglute rankose ieško, kur ją padoriai padėti?

Tomas1

Tomas1 portretas
Bent jau labai vieėose centrinėse miesto vietose tam tikslui turėjo būti pastatyti konteineriai. Ir pats jų ieškojau, ir žinau kitų, tai dariusių, nes kažkaip nesinorėjo numesti eglutės bet kur, pavyzdžiui, Vienybės aikštėje. Teko išmesti į bendrą konteinerį.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių