Quantcast

Baigė VDU, bet rašyti neišmoko?

Regis, tarp Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) absolventų yra tokių, kurie per ketverius studijų metus taip ir nesugebėjo išsiaiškinti, kur iš tiesų studijuoja. Socialinio tinklo "Facebook" paskyrose jie klaidingai skelbia, kad yra baigę Vytauto Dydžiojo universitetą.

Mažiausiai dvi merginos, A.B. ir L.P. (pavardės redakcijai žinomos), "Facebook" paskyrose savo Alma mater pavadinimą įrašė su klaida. L.P. parašė, kad šiame universitete studijuoja biochemiją, o A.B. nurodė, kad Vytauto Dydžiojo universitete mokėsi. Klaidingi merginų įrašai sulaukė trylikos paspaudimų "patinka".

"Pateikti faktai tikrai nedžiugina, bet jei tokie klaidingi įrašai aptikti realių VDU studenčių ar absolvenčių socialinio tinklo "Facebook" paskyrose, o ne fiktyviose paskyrose, peršasi pirmoji mintis, kad taip rašyta specialiai norint kažką pabrėžti, o gal pašiepti", – apie tokius įrašus sakė VDU studijų prorektorius, doc. dr. Kęstutis Šidlauskas. Pasak jo, universiteto atstovai yra pastebėję, kad socialiniuose tinkluose kai kurie asmenys mėgsta specialiai pasipuikuoti netaisyklinga rašyba.

K.Šidlausko žodžiais, sunku patikėti, kad taip suklysti gali studentai, nuo pat pirmojo semestro rašantys daugybę rašto darbų, pradedamų tituliniu puslapiu, taigi ir universiteto pavadinimu, taip pat kasdien besinaudojantys studento pažymėjimu, kuriame universiteto pavadinimas įrašytas ryškiai, ar dažnai atsiveriantys VDU studentų informacinį interneto puslapį, kuriame prieš akis – tas pats pavadinimas. "Išskyrus apgailestavimą, negalime niekaip kitaip vertinti šių asmeninės anketos įrašų, nes nežinome tokio elgesio priežasčių. Gal tai tiesiog klaida, netyčia paspaudus ne tą kompiuterio klavišą, nebūtinai tai sąmoningas veiksmas?" – svarstė universiteto atstovas.

Lietuvių kalbos kultūros kursas yra privalomas visų studijų programų VDU studentams. Pasiteiravus, ar šių studenčių lietuvių kalbos žinios galėjo būti įvertintos teigiamu pažymiu, prorektorius ragino neskubėti vertinti jų žinių vien tik dėl šių įrašų. "Jų lietuvių kalbos kompetencijų nereikėtų vertinti vien pagal šiuos, švelniai tariant, keistus įrašus asmeninėse socialinio tinklo paskyrose", – anot K.Šidlausko, šiuo atveju tai yra labiau asmenų etikos, o ne kompetencijų dalykas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žemiausio lygio universitetas

Žemiausio lygio universitetas  portretas
Žemiausio lygio universitetas. Vaikas įstojo ir studijavo 2 disciplinas. Po 2 mėn pasakė, kad gėdinga mokytis ten kur nėra ką mokytis , po KTU gimnazijos, jam tai buvo eksperimentas. Pavasarį įstojo į universitetą Svedijoje. Visi sako nėra ką veikti VDU, bet ir baige, neranda kur dirbti, darbdaviai jau žino.

t

t portretas
vdu gerai ruosia visokius valstybe parazituonjancius ciulpuonelius. sudmalius

Ar jau geda buti L I E T U V I U /

Ar jau geda buti L I E T U V I U / portretas
Anksciau buvo stojamieji egzaminai i visus institutus, o lietuviu kalbos buvo 2 stojamieji rastu ir zodziu. Reiketu grazinti bent lietuviu rastu stojamaji egzamina i unoversitetus. Geda mes patys, o tiksliau Svietimo ministerija naikina lietuviu kalba. Kuo taps T A U T A,praradusi savo kalba?
VISI KOMENTARAI 29

Galerijos

Daugiau straipsnių