Quantcast

Babtuose ir vėl kvepėjo obuoliais

  • Teksto dydis:

Rugsėjo 10-osios pavakarę Babtuose įvyko ilgai laukta tradicinė miestelio šventė „Obuolinės“: su trankia muzika, linksmybėmis mažiesiems, o svarbiausia – skania obuoliene.

Kasmet šios šventės metu Babtai išrenka Metų žmogų. Šiemet už aktyvią koncertinę veiklą ir Babtų krašto garsinimą ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje nominacija atiteko Babtų kultūros centro moterų chorui „Gynia“ (vadovė Danutė Šakalienė).

Kokia gi šventė be kapelų, o jų šįkart sugužėjo labai daug: atvyko ne tik Babtų krašto kolektyvai, bet ir svečių iš Kėdainių, Klaipėdos, kurie dovanojo smagią muzikinę programą.

Aktyviai įsitraukė ir medžiotojų klubas „Antagynė“, kurie šventės dalyvius, svečius ir publiką vaišino miško skanėstais, pristatė medžiotojų trofėjų parodą.

Lietuvos agrarinių miškų ir mokslų centro sodininkystės ir daržininkystės instituto specialistai kvietė degustuoti obuolius ir pristatė naujas jų veisles.

Babtų „Obuolinė“ neįsivaizduojama be skaniausios obuolienės konkurso, kuriame varžėsi šio miestelio gyventojai. Renginio pabaigoje visi sulaukė netikėtumo – įspūdingo dydžio šventinio, net 7 kg torto. Vakarą vainikavo muzikos grupės „Tautinis brandas“ koncertas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių