Quantcast

Atsinaujinusi programa „Kauno akcentai“ kviečia suklusti menininkus

  • Teksto dydis:

Konkursas „Kauno akcentai“ pradeda naują sezoną ir kviečia siūlyti pačius įvairiausius meninius sumanymus Kaunui. Ketvirtus metus skaičiuojantis projektas padeda įgyvendinti bei finansuoti darbus, puošiančius skirtingas miesto erdves, ir kviečia suklusti visos šalies menininkus.

Visos Lietuvos kūrėjams

Prieš beveik ketverius metus Kaune startavusi „Kauno akcentų“ programa buvo sukurta vienam tikslui – suteikti unikalumo įvairioms miesto erdvėms ir netikėtais meniniais sprendimais nustebinti kauniečius bei miesto svečius.

Iki šiol skirtingas Kauno vietas papuošė beveik 40 įvairių kūrinių. Menininkai siūlė skulptūrų, sieninės tapybos, apšvietimo ar meninių instaliacijų idėjas, o geriausiai komisijos įvertinti darbai gavo miesto finansavimą ir buvo sėkmingai įgyvendinti.

„Kurdami „Kauno akcentų“ programą siekėme, kad mieste atsirastų kokybiškų meno darbų, kuriuos norėtų aplankyti, apžiūrėti ar greta nusifotografuoti tiek kauniečiai, tiek ir miesto svečiai. Kaune ir visoje Lietuvoje turime puikių menininkų, kurių idėjas realizavome ir siekiame tai daryti toliau. Nors miestą jau puošia solidus skaičius meninių objektų, nesiruošiame sustoti. Kviečiame menininkus siūlyti savo idėjas, o mes mainais siūlome viską, ko reikia joms įgyvendinti“, – suklusti kūrėjus ragino Kauno vicemeras Andrius Palionis.

Nors miestą jau puošia solidus skaičius meninių objektų, nesiruošiame sustoti.

Dalyvauti visiškai paprasta

Pasiūlyti savo idėją konkursui – visiškai nesudėtinga. Tai padaryti galima internetu, svetainėje https://akcentai.kaunas.lt/. Projektų laukiama visus metus, o komisija juos vertina kiekvieną mėnesį.

Programai kviečiama siūlyti skulptūrų, dizaino objektų, šviesos instaliacijų, apšvietimo, gatvės tapybos ar kitų meno sričių idėjas. Komisijos atrinktų darbų įgyvendinimą Kauno savivaldybė finansuoja net iki 100 proc.

Meniniais akcentais papuošti galima skirtingas Kauno erdves, o idėjos laukiamos pačios įvairiausios – nuo šiuolaikinio meno, netikėtų kūrinių iki miesto istorijos atspindžių.

Pildosi miesto galerija

„Kauno akcentų“ kūrinių mieste nuolat daugėja. Vaikštinėjant Kauno gatvėmis galima sutikti senbernarės Bitės skulptūrą, kankorėžinžmogį, prisėsti ant suolelio greta Vaižganto, apsiauti palaimintojo Teofilio Matulionio batus ar pasisveikinti su ant stalo užsilipusiu Abraomu Mapu jo vardo gatvėje.

Akis pakėlus kiek aukščiau, Karaliaus Mindaugo prospekte nesunku pastebėti Sodų alėją ar visame mieste išsidėsčiusius tarpukario architektūros įkvėptus inkilus, kurie ne tik stebina praeivius, bet ir džiugina ten nuolat besilankančius paukščius. Į miestą išsiruošę dviračiais juos prirakinti gali prie unikalių telegrafo ar radiofono tematikos dviračių stovų.

„Kauno akcentai“ svariai papildė ir miesto gatvės meno galeriją po atviru dangumi. Šančiuose kauniečius pasitinka neofreskos „Žiema baigėsi“, mikrorajono istoriją pasakojantys „Šančių laikai“, senąjį „Drobės“ fabriką papuošė unikalaus dydžio piešinys „P. S.“.

Gatvės meno kūrinys „Šviesos nešėjas“ apšviečia Daukanto gatvę, o Vilijampolėje gyventojus ir lankytojus pasitinka roboto pieštas kūrinys „Takas namo“. Tai – tik maža dalis įgyvendintų „Kauno akcentų“.

Visą jų sąrašą galima rasti čia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Asta

Asta portretas
Ar menininkai sprendžia kokias skulptūras statyti?

Lin

Lin portretas
PAdarykim kauna super modern

Žilvinas Ručys

Žilvinas Ručys portretas
menininkus , o ne kauniečius
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių