Quantcast

Atsargiai: tikrinamas dviratininkų ir paspirtukininkų budrumas

Per Panemunės šilą nusidriekusiame dviračių take yra netikėtų kliūčių. Kelio ženklai „Piliakalnio g.“ ir „Šančiai“ įneša geografinio aiškumo, bet glumina dėl keliamos grėsmės keliautojų galvoms.  

„Kelininkams turbūt kopėčių nedavė, kad aukščiau pakeltų. Galų gale, galėjo vietomis sukeisti ženklus“, – vaizdo įrašu feisbuke ir su portalu kauno.diena.lt pasidalijo vienas dviračių aktyvistų.

Su ženklu be problemų  prasilenkti, važiuojant dešine tako puse, pavyktų nebent vaikui. Merginai jau būtina pasilenkti arba pritūpti.

„Taip žemai ženklus tvirtinti draudžiama“, – pastebėjo vienas komentatorių ir pacitavo nutarimą, sakantį, kad „įrengiant ženklus šalia kelio, atstumas nuo kelkraščio, o jeigu jo nėra, nuo važiuojamosios dalies krašto iki artimesniojo ženklo skydo krašto turi būti 0,5–4,0 m (ne gyvenvietėse rekomenduojamas atstumas – 1,00 m), tačiau privalu užtikrinti ženklų matomumą vairuotojams. Įrengiant ženklus Nr. 601–608, 612–615, 618, 624, 628, 629 šis atstumas gali būti iki 5,0 m“.

 

 

Posto autorius buvo raginamas kreiptis į savivaldybę. Kauno miesto savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjo pavaduotojas Algirdas Griauslys situaciją pavadino laikinu neapdairumu. 

„Kelio ženklas buvo įrengtas gatvės remonto metu ir laiku nepašalintas. Dabar jis bus perkeltas į kitą vietą, kur netrukdys eismo dalyviams (kelio ženklų perkėlimo darbai atliekami šiandien). Skundų ar informacijos apie sužeistuosius dėl šių kelio ženklų nebuvo gauta“, – nurodė A. Griauslys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

visai

visai portretas
negaila.Prieš pusvalandįprie ,,Lidl,,o varo kokia 15km šaligatviu nesidairydamas,per sankryža degant raudonai,ir jis negalėjo matyti-važiuja ar ne auto,nes namas užtoja. Daug jų prisiplos-vairuotojams bus problemu,o pestieji gydysis traumas-be to nemažai pabėga.

ir Ignalinoje

ir Ignalinoje portretas
stovi viduryje šaligatvių jau daugiau 10 metų-įdomu,kiek pėsčiūjų susižeidė-

,,Siaubas,,

,,Siaubas,, portretas
Ignalinoje visi kelio ženklai 150cm,ten ne tik kopėčių neturi,bet ir taburečių žemaūgiams montuotojamas.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių