Quantcast

Ilgai laukta diena: atidarytas „Žalgirio“ arenos vandens sporto centras su olimpiniu baseinu

Šiandien atidarytas „Žalgirio“ arenos vandens sporto centras su olimpiniu baseinu. Pirmieji jį išbandė žinomi plaukikai, o popiet tokią galimybę turės ir miestiečiai.

Komandinis darbas

Prieš 98 metus Nemune, tarp Žaliojo ir Aleksoto tilto įvyko pirmosios plaukimo varžybos. Ko gero, nei vienas iš tuomečių dalyvių nei neįtarė, kad kažkada pakrantėje iškils įspūdingas, daugiafunkcinio vandens sporto centro kompleksas. Šiandien, po daugiau nei metus trukusių statybų, „Žalgirio“ arenos kaimynas pagaliau atvėrė duris.

Popiet čia galės užsukti pirmieji lankytojai, vakarop įvyks pirmosios jaunųjų plaukikų treniruotės, tuo metu vidudienį naujojo komplekso atidarymo šventėje rinkosi miesto valdžia ir plaukimo pasaulio atstovai.

LNK reportažas:

 

 

„Mano kalbos – tik padėkos. Padėka merui ir visai jo komandai. Pamenu, viskas prasidėjo nuo idėjos, kad reikia baseino ir, kad galima rekonstruoti areną. Tai buvo startas viso to, kas sekė. Vėliau prisijungė architektas Aurimas su komanda, pabraižė, kaip viskas galėtų atrodyti. Ant popieriaus gimė gražus kūrinys. Tada prisijungė generalinis rangovas „Conresta“ ir Lukas su komanda. Dabar turime tai, ką turime. Žiūriu ir jaučiuosi kaip ne Kaune“, – susirinkusiuosius sveikino „Žalgirio“ krepšinio klubo ir „Žalgirio“ arenos direktorius Paulius Motiejūnas. Dar vienu baseinu, kuriame, be abejonės, užaugs ne vienas plaukikas, ateityje garsinsiantis Lietuvos vardą pasaulyje, džiaugėsi ir Lietuvos plaukimo federacijos prezidentas Saulius Binevičius. Atidarymo šventės metu sportininkams jis linkėjo greitų sekundžių, o naujajam

Justinos Lasauskaitės nuotr.

„Žalgirio“ daugiafunkcinio vandens sporto centro kompleksui – lankytojų srautų. 

Netradicinės varžybos

Pirmieji olimpinį baseiną išbandė Lietuvos plaukimo rinktinės nariai. Jų laukė niekur nefiksuota plaukimo be taisyklių rungtis – kuo greičiau įveikti 100 metrų atstumą.

Kiekvienas sportininkas galėjo rinktis, kokiu būdu įveikti numatytą atstumą ir kokias priemones naudoti. Vieni sportininkai naudojo plaukmenis, kiti specialius, varžybose nenaudojamus kostiumus. Vienintelė sąlyga – bent pusę atstumo išbūti vandens paviršiuje ir nesinaudoti  benzininėmis motorinėmis priemonėmis ar kito žmogaus pagalba.

Rekordo siekė ir mažiau žinomi veidai, ir ne kartą ant nugalėtojų pakylų Lietuvoje ir pasaulyje stovėję sportininkai: Danas Rapšys, Andrius Šidlauskas, Erikas Grigaitis, Tada Duškinas. Visgi, sėkmė naujajame baseine šypsojosi povandeninio sporto atstovui iš Vilniaus Ignui Reinsonui. 100 metrų jis įveikė per 42,89 sek. „Sportuoti pradėjau visai neseniai. Buvo pakankamai sunku plaukti tą 100 metrų, bet kovos be taisyklių padėjo įveikti greičiau, pranėriau 15 metrų ribą“, – po finišo kvapą bandė atgauti I.Reinsonas.

Danas Rapšys/Justinos Lasauskaitės nuotr.

Naująjį olimpinį baseino įvertino ir sezoną neseniai pradėjęs D. Rapšys. Tiesa, labiau nei architektūriniai  sprendimai jam patiko vandens slidumas ir jo minkštumas.

„Nežinau, ar dėl to, kad esu po atostogų, bet plaukti čia buvo labai gerai, todėl artimiausiu metu čia grįšiu. Rugsėjį Kaune numatyta stovykla ir treniruosimės būtent šiame baseine“, – kalbėjo Europos ir pasaulio plaukimo čempionas, olimpietis D. Rapšys.

Neplanuoja taupyti

Nežinau, ar dėl to, kad esu po atostogų, bet plaukti čia buvo labai gerai, todėl artimiausiu metu čia grįšiu.

Nemuno saloje išdygęs „Žalgirio“ arenos daugiafunkcinis vandens sporto centro kompleksas – vienintelis toks Baltijos šalyse. Jame po vienu stogu tilpo 6 tūkst. kv. metrų ploto SPA zona – vienuolikos pirčių kompleksas su trimis skirtingais temperatūros režimais.

Greta – pramoginis baseinas vaikams bei suaugusiems, kelios masažinės, sukūrinės vonios, relaksaciniai kambariai ir patalpos kavinei. Poilsinėje erdvėje komfortiškai tilps apie 700 lankytojų vienu metu. Komplekse įrengtas 50 metrų ilgio baseinas su dešimčia plaukimo takų, atitinkantis Tarptautinės plaukimo federacijos FINA reikalavimus. Šiuo metu Lietuvoje yra penki olimpiniai baseinai, du iš jų veikia Kaune. Komplekse taip pat veiks mažesnis 80 cm gylio dviejų takų baseinas su kilnojamu dugnu. Jame bus mokomi plaukti vaikai, vyks vandens aerobika.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

„Pradėkime nuo to, kad šis kompleksas yra išskirtinis savo dydžiu. Bendras jo plotas kiek daugiau nei 18 tūkst. kv. metrų, naudingas – apie 13 tūkst. kv. metrų. Olimpinis baseinas bus skirtas sportui ir ugdymo tobulinimo grupėms. Kaip žinome, plaukimas yra viena sveikiausių sporto šakų, todėl net ir didžiausio piko metu lankytojams bus atviri trys plaukimo takai“, – paklaustas, ar dėl augančių elektros kainų po atidarymo nenumatyti jokie ribojimai, daugiafunkcio vandens sporto centro direktorius Emilis Vaitkaitis vylėsi, kad to neteks daryti. Bet kokiu atveju, jei ir bus taupoma, tai nebus daroma kokybės sąskaita.



NAUJAUSI KOMENTARAI

***

*** portretas
Žmonės galėtų tiesiog džiaugtis dėl naujo centro, bet deja visada atsiranda tokių, kurie nepatenkinti kažkuo ir drabstosi purvais.

Markui Spicui

Markui Spicui portretas
Jei ne Matijošaitis, toje vietoje būtų puikus, esantis miesto centre, pasaulinio lygio aktyvaus poilsio parkas, kuriuo džiaugtųsi ateinančios kartos ir pavydėtų užsieniečiai. O baseinas būtų kitoje, vispusiškai tinkamoje vietoje. Tai atitiktų pažangiausias pasaulines tendencijas.

Mane labai domina,

Mane labai domina, portretas
ar aš eilinė pilietė galėsiu įpirkti bilietą į ta pramogų erdvę .Įdomu ,kokios kainos ten yra ,kažkodėl apie tai nieko nerašo .Vadinasi ,ten maudysis ir džiaugsis gyvenimu tik turtingiausieji ,kurie pinigų neskaičiuoja .
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių