Quantcast

Ar matėte namą, kuriame prieš išvykdamas į NBA gyveno Ž. Ilgauskas? (nuotraukos)

Lietuvos krepšinio žvaigždė Žydrūnas Ilgauskas gimtajame Kaune nebegyvena nuo 1996-ųjų metų. Tų metų birželio mėnesį buvusį Kauno „Atleto“ vidurio puolėją NBA naujokų biržoje pakvietė Klivlendo „Cavaliers“ klubas. Kaunietis, daug metų žaidęs stipriausioje pasaulyje krepšinio lygoje, tapo JAV piliečiu ir neteko Lietuvos pilietybės.  Ar matėte daugiabutį,  kuriame iki išvykimo į JAV gyveno Žydrūnas, ar žinote, kurioje Kauno gatvėje  yra šis namas?

Mūsų portalo skaitytojui Gediminui parūpo, kaip atrodo namas, kuriame prieš du dešimtmečius gyveno  Ž.Ilgauskas.

„Kai vienas geriausių Lietuvos krepšininkų Ž. Ilgauskas žaidė NBA, apie jį girdėdavome dažnai. Kai Žydrūnas atsisveikino su sportu, apie Kaune jaunystę praleidusią garsenybę beveik nėra jokių žinių. Įdomu, kaip atrodo namas, kuriame prieš išvykdamas į JAV gyveno Ž.Ilgauskas. Gal galima ant to namo pakabinti atminimo lentelę, kad žmonės žinotų, jog jame prieš daugiau nei du dešimtmečius gyveno krepšinio žvaigždė? Juk Žydrūnas savo karjerą pradėjo Kaune“, - susisiekęs su portalu kauno.diena.lt savo nuomonę išreiškė Taikos prospekte gyvenantis Gediminas.

Kai Žydrūnas atsisveikino su sportu, apie Kaune jaunystę praleidusią garsenybę beveik nėra jokių žinių. Įdomu, kaip atrodo namas, kuriame prieš išvykdamas į JAV gyveno Ž.Ilgauskas.

Tradiciškai atminimo lentelėmis įamžinamas mirusių žmonių atminimas, o gyviesiems dėmesį galima parodyti kitaip  - suteikti garbės kauniečio vardą, pavadinti jo vardu renginį ar pastatą. 2018-aisiais Kauno garbės piliečio vardas buvo suteiktas geram Žydrūno draugui, Kauno „Žalgirio“ komandos vyriausiajam treneriui Šarūnui Jasikevičiui.

1997 m. Miesto garbės piliečiu tapo Lietuvos krepšinio legenda Arvydas Sabonis, o 2002-aisiais – ilgametis Kauno „Žalgirio“ treneris Vladas Garastas.

Iki 1996 metų Ž.Ilgauskas su tėvais gyveno netoli tuometinio „Lietuvos telekomo“, Ryšių gatvėje. Tų metų vasarą 220 cm ūgio vidurio puolėjas NBA naujokų biržoje 20-uoju numeriu buvo pakviestas į Klivlendo „Cavaliers“ klubą, kuriame rungtyniavo iki 2010 metų. 2010-2011 m. Žydrūnas atstovavo Majamio „Heat“ komandai, o 2011-ųjų rugsėjo mėnesį baigė krepšininko karjerą.

Neseniai apsilankiau prie Ryšių gatvės 21-ojo namo. Šiame penkių aukštų daugiabutyje ir prabėgo garsaus krepšininko jaunystė. Šalia namo sutiktų kelių žmonių paklausiau, ar jie žino, kad šiame daugiabutyje kadaise gyveno Ž.Ilgauskas.  Vyrai nežinojo. Tačiau jie paaiškino, kad patys gyvena ne šiame name.


Šiame straipsnyje: Žydrūnas IlgauskasNBARyšių gatvėskaitytojo naujienaatminimo lentelėKlivlendo Cavaliers

NAUJAUSI KOMENTARAI

rksd

rksd portretas
Siūlau nufotkint ir gimdymo namus, kur gimė Ilgauskas ir parduotuvę, kur jo mama maistą pirko ir stadioną kur tėvas futbolą žiūrėjo ir bakužę kur jo seneliai gyveno ir mišką kuriame jo proseneliai grybavo.:) Idiotų Lietuva. Atsikniskit jus nuo to Ilgausko, jis jums aiškiai pasakė: PABUČIUOKIT MAN Į SUBINĘ. Neprisileidžia jis žurnalistų nė per šūvio atstumą, taigi niežti jums kirmėlės rūroj, kad negalit savo durnų straipsnių apie žmogaus gyvenimą rašinėt. Šliaužiojat kaip valkatos prie kažkokių sovietinių namų...Idiotai blin. Nei Ilgausko tėvai nei sesuo seniai nebegyvena Lietuvoje ir niekad net nebeatvažiuoja, nes jiems tikrai nereikia bulvių ir lašinių vežtis iš Lietuvos.:)

ane

ane portretas
vieniems duoda is kitu atima ta pilietybe, pvz. ruta lee???

MES

  MES portretas
Pries rasinedami izeidimus pirmiau susipazinkite su savo mentalitetu ! ! ! Jei tik taip esminius dalykus rokuosite , tuomet nera ko didziuotis ir Zalgirio komandos pergalemis , nes joje ne Lietuvos pilieciai zaidzia .
VISI KOMENTARAI 59

Galerijos

Daugiau straipsnių