Quantcast

Ar Kaunas draugiškas neįgaliesiems?

Vaikščiojant Kaune ne taip retai galima pamatyti žmogų su neįgaliojo vežimėliu keliaujantį gatve, lankantis teatre ar kino salėje.

„Kadangi dabar Kaune daug vietų suremontavo, padarė lygius kelius, šaligatvius, galėčiau teigti, kad bent mieste yra geros sąlygos judėjimo negalią turintiems žmonėms“, – teigė šešiolikmetė kaunietė plaukikė Gabrielė Čepavičiūtė.

– Ką reikėtų pakeisti?

– Nors patys keliai mieste daugumoje vietų yra pritaikyti neįgaliesiems, didesnė problema yra restoranai ir kitos įstaigos. Dažnai tokiose vietose būna laiptų, kartais net be turėklų ir labai statūs. Dėl to sunkiau patekti į tą vietą. Dėl šios priežasties kartais sunku kažkur eiti vienai, nes dažnai reikia paprašyti pagalbos iš kitų nusinešant daiktus ir t.t. Manau, reikėtų kaip įmanoma labiau keisti laiptų skaičių arba turėtų būti padarytas koks nors lygus nusileidimas, kad būtų paprasčiau judėti. Tik noriu pabrėžti, kad, darant lygius nusileidimus ar užvažiavimus, nereikia jų daryti, kad tai būtų padaryta. Neretais atvejais, pavyzdžiui, požeminėse perėjose, būna labai statūs užvažiavimai ir tai niekuo nepadeda, nes jau savarankiškai užvažiuoti ar nusileisti būtų sunku.

Bent mieste yra geros sąlygos judėjimo negalią turintiems žmonėms.

– Ar geros sąlygos yra suteiktos sportuoti?

– Tikrai taip. Kadangi esu plaukikė, baseinai, kuriuose treniruojuosi, tikrai yra pritaikyti neįgaliesiems. Norint sužinoti, ar kokia nors sporto įstaiga yra pritaikyta žmonėms, turintiems negalią, galima pažiūrėti, ar ant durų yra „Parateam“ simbolis – gilė. Kaip ir sakiau, geros sąlygos sportui tikrai yra. Dabar labai džiaugiuosi, kadangi pagaliau yra pasiektas rimtas proveržis, kai neįgaliųjų sportininkų stipendijos yra sulyginamos su sveikųjų. Skirtumas man niekada nebuvo logiškas ir labai erzino, tačiau smagu, kai daroma pažanga.

– Ar mokyklos yra pritaikytos judėjimo negalią turintiems mokiniams?

– Aš mokausi Kauno jėzuitų gimnazijoje, kurioje yra liftas. Tai tikrai yra didelis pranašumas, todėl galiu pasakyti, kad manoji mokykla yra pritaikyta judėjimo negalią turintiems mokiniams. Pati mokykla labai atsižvelgia į mokinių poreikius, kai pradėjau mokytis, personalas padėjo viskuo, kuo galėjo, tai labai malonu.

ES projektai draudžia rekonstruoti patalpas, jei nesuderinta su neįgaliųjų sąjunga, bet ar papildomas pandusas lauke prie įėjimo leidžia žmogui pakilti į antrą aukštą arba išvažiuoti...



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ernestas.

Ernestas. portretas
Melas. Lietuvos Respublikos lietuvių Velnio išpažintojų karo kurstymas, propoganda. Lietuvos Respublikos išdavikai-žvalgai veikė Velniai veikė Lietuvos teise, vardu, slėpdami, teisybę. Planas sumažinti išdavikų skaičių, pervedant juos į legalų gyvenimą. Rezistencijos okupacija, Rezistencinis veiklos ryšys, Tautos pasipriešinimas, Žmonių rezistencinis atsparumas. Lietuvos Respublikos anti europossąjungos atsišaukimų platinimas, eurosąjungosfikacija. Stagnacija partizanai banditai tautos atmintyje, kol gyva bus tauta ir laisvės troškimas. Partizanų kovos. Laisvės galėjo trokšti tik banditai arba psichiniai ligoniai. Sistema demoskavo pati save. Lietuvos Respublika, Valdas Adamkus. Žinoma, kad E67 kelią sukibdami grandine gabeno kontrabandas. Všį Ernmar Respublika. 1.2 procento gyventojo paramos 2022 metų forma. Luminor LT 294010051005573106. Direktorius, Ernestas Marcinkevičius.

tiputapu

tiputapu portretas
Mažojoj gatvėj tokie šaligatviai,kad sveikas gali sprandą nusisukt,ką ten kalbėt apie neįgalius.

kad

kad portretas
pasidarytų draugiškas, reikia per savivaldybių rinkimus, balsuoti už mūsų visų mylimus ir gerbiamus konservatorius
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių