Quantcast

Aplinkos apsaugai šįmet Kaune numatoma panaudoti šimtus tūkstančių eurų

Ateinantį antradienį Kauno miesto savivaldybės taryba nuotoliniame posėdyje turėtų patvirtinti Savivaldybės aplinkos apsaugos rėmimo specialiosios programos 2021 m. priemonių finansavimo planą.

Pasak Savivaldybės administracijos Aplinkos apsaugos skyriaus vedėjos Radetos Savickienės, Kauno miesto savivaldybės aplinkos apsaugos rėmimo specialiosios programos finansavimo šaltiniai yra teisės aktų nustatyta tvarka mokami mokesčiai už teršalų išmetimą į aplinką, valstybinius gamtos išteklius ir lėšos, gautos kaip želdinių atkuriamosios vertės kompensacija. Šįmet planuojama surinkti 940 tūkst. eurų, iš jų Savivaldybės visuomenės sveikatos rėmimo specialiajai programai skiriama 188 tūkst. eurų (20 proc. planuojamų surinkti lėšų sumos). Savivaldybės aplinkos apsaugos rėmimo specialiosios programos priemonėms teks 752 tūkst. eurų.

Miesto politikams parengtame Aiškinamajame rašte pažymima, kad Savivaldybės aplinkos apsaugos rėmimo specialiosios programos likutis 2020 m. gruodžio 31 d. buvo 654 037 eurai.

Skyriaus vedėjos teigimu, tokia suma susidarė, nes pernai surinkta daugiau, nei buvo planuota surinkti teisės aktų nustatyta tvarka mokamų mokesčių už valstybinius gamtos išteklius, taip pat ir lėšų, gautų kaip želdinių atkuriamosios vertės kompensacija. Ir dar dalis programos buvo sutaupyta, įgyvendinant praėjusių metų priemones viešųjų pirkimų procedūrų metu bei nukėlus planuotų priemonių įgyvendinimą į šiuos metus.

Bendra 2021 m. programos lėšų suma – 1 406 037 eurai. Pagal programą 350 tūkst. eurų suplanuota panaudoti aplinkos kokybės gerinimo ir aplinkos apsaugos priemonėms, 298 tūkst. – atliekų tvarkymo infrastruktūros plėtros priemonėms.

Želdynų ir želdinių apsaugos, tvarkymo, būklės stebėsenos, želdynų kūrimo, želdinių veisimo, inventorizacijos priemonėms numatyta 406 440 eurų. Aplinkos monitoringo, prevencinėms, aplinkos atkūrimo priemonėms – 326 597 eurai. Atliekų, kurių turėtojo nustatyti neįmanoma arba kuris nebeegzistuoja, tvarkymo priemonėms rengiamasi išleisti 15 tūkst. eurų programos lėšų, o visuomenės švietimo ir mokymo aplinkosaugos klausimais priemonėms – 10 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žilvinas Ručys

Žilvinas Ručys portretas
nu va kad keli atmatos atidurs teisme , pažiūrėsiu kaip tuomet prisistatinėsit svetimu vardu ir pavarde , kaip įžeidinėjimai liesis

Vida

Vida portretas
Kaip gražiai atrodo medžiai neapkapoti

Bijau,

Bijau, portretas
kad iššvaistys pinigus, ir tiek. Kaip jie tai sugeba.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių