Quantcast

Apleistų kioskų Kaune mažėja

  • Teksto dydis:

Prieš keletą mėnesių Kauno miesto savivaldybės pradėta kova su nelegaliai veikiančiais, aptriušusiais ir miesto vaizdą darkančiais kioskais jau davė rezultatų. Po įspėjimų nenaudojamų statinių savininkams nemaža jų dalis savanoriškai nusikėlė apleistus kioskus.

„Yra tikrai daug atvejų, kuomet savininkai geranoriškai nenori tvarkytis, todėl tenka problemas spręsti teisminiu keliu. Tačiau esama ir gerų pavyzdžių, kai veiklos nevykdantys kioskų savininkai supranta, jog darko miesto aplinką ir savanoriškai nusikelia statinius. Vasarą buvo nukeltas pirmasis kioskas. Džiugu, jog situacija kinta į gerąją pusę", – sakė Kauno meras Andrius Kupčinskas.

Iki praėjusio penktadienio patys kioskų savininkai jau buvo nusikėlę 15 statinių. Daugiausiai kioskų – keturi – buvo nukelta iš A. Juozapavičiaus prospekto. Po du neteisėtus statinius buvo nukelta iš Laisvės alėjos, V. Krėvės prospekto ir, Kovo 11-osios gatvės. Apleistų kioskų taip pat neliko Medvėgalio, Volungių, T. Masiulio ir Zanavykų gatvėse bei Savanorių prospekte.

Smulkieji verslininkai, norėdami vykdyti prekybą kioskuose, privalo su Kauno miesto savivaldybe sudaryti sutartį, kuria įsipareigoja laikytis Prekybos Kauno viešose vietose taisyklių.

„Kaune yra kioskų, kurių savininkai neturi jokių leidimų. Informaciją apie tokius kioskus surinkome į duomenų bazę. Prekybos Kauno viešose vietose taisyklėse yra numatyta, kad jeigu savininkas pats nenukelia nelegalaus kiosko, jo išvežimą ir saugojimą organizuoja savivaldybė. Patirtas išlaidas turi kompensuoti kiosko savininkas", – teigė miesto savivaldybės Licencijų ir paslaugų skyriaus vedėja Rasa Palevičienė.

Pasak Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo Remigijaus Skilandžio, prieš keletą mėnesių dar kartą iš esmės buvo peržiūrėtos visos sutartys su kioskų savininkais.

„Matyti, kad procesas įsibėgėja. Šiandien nemaža dalis miesto vaizdą darkančių statinių sėkmingai šalinami", – teigė R. Skilandis.


Šiame straipsnyje: kioskasapleisti kioskaikaunas

NAUJAUSI KOMENTARAI

kysa

kysa portretas
kiekvienas apleistas kioskas-tai dar keli badarbiai.o kodel kioskai nyksta, o prekybos centru daugeja ? kieno cia nuopelnas ir interesai?

kalniečiai

kalniečiai  portretas
prie Kalniečių ,,gražiosios " parduotuvės stovi apšiuręs kioskas, aplink vyksta parduotuvės priegų tvarkymas, o tas kioskas tai kaip rakštis jau daug metu stovi ir nieko, nieks nemato, išvis aplink dulkės, o kioskelyje pardavinėjami sausainiai, bandelės... Kam jis priklauso?

Jopapa

Jopapa portretas
Ir ta auksini kioskeli isvezkit,kuris prie Kauno pilies stovi
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių