Quantcast

Apie Kauno investicinę aplinką ir potencialą

  • Teksto dydis:

Kelerius metus iš eilės pastebimas nuoseklus Kauno augimas skirtingose ekonominės plėtros srityse – kinta ir patogesnė tampa miesto viešoji infrastruktūra, stiprėja modernių verslo paslaugų sektorius, didėja ir miesto gyventojų skaičius.

Ir nors 2020-uosius sunku pavadinti įprastais metais, Kauno augimo tendencijų jie stipriai nesutrukdė – toliau buvo ir yra vystomi nacionalinės svarbos infrastruktūros projektai "Rail Baltica" ir įgyvendinama tilto per Nemuną rekonstrukcija, atskirsianti automobilių srautus Islandijos plente. Toliau vystomi nauji gyvenamojo nekilnojamojo turto projektai – ne tik miesto centre ar greta jo esantys "Piliamiestis" ir "Radio City", bet ir tokie ambicingi projektai kaip "Nemunaičiai" Aleksote ar gausus skaičius daugiabučių projektų miegamuosiuose miesto rajonuose.

Mieste pradėti ir vystomi viešosios įvairūs infrastruktūros projektai: Sporto halės, S.Dariaus ir S.Girėno stadiono rekonstrukcijos, statoma "Mokslo sala" ir baseinas Nemumo saloje. Tai kuria naują modernaus miesto veidą.

"Norime pasidžiaugti, kad investuotojai didina savo investicijas – augimas fiksuotas aukštos pridėtinės vertės sektoriuose, kuriančiuose gerai apmokamas darbo vietas: automobilių komponentų ("Continental", "Hella"), medicinos technikos ("Hollister") ir IT ("Devbrige" ir "Hostinger"). Išaugusi modernių biurų pasiūla sudaro puikias sąlygas naujiems verslo centrams ateiti į Kauną. Kauno Aleksoto inovacijų pramonės parkas, praėjusių metų pabaigoje gavęs valstybei svarbaus ekonominio projekto statusą, toliau vystomas ir artimiausiu metu sukurs dar daugiau galimybių į miestą pritraukti naujų investuotojų. Nors 2020 m. pirmą kartą nuo nepriklausomybės atkūrimo Kauno miesto gyventojų skaičius augo, keliame ambicingus tikslus augti ir toliau", – teigė "Kaunas IN" direktorius Tadas Stankevičius.

Esamai situacijai apžvelgti ir pokyčiams akcentuoti buvo išleistas Kauno miesto investicinės aplinkos gerinimo, turizmo ir tarptautinės rinkodaros agentūros VšĮ "Kaunas IN" pirmasis miesto verslo aplinką iliustruojantis leidinys "Kauno verslo aplinkos apžvalga 2020".

Leidinys skirtas greitai ir paprastai suprasti mieste vystančius ekonominius pokyčius ir gauti apibendrintos informacijos ne tik apie Kauno, bet ir apie viso regiono ekonominę situaciją ir aktualiausius pastarojo meto įvykius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o kam

o kam portretas
...prisirašot ir Kauno rajone esančias įmones, nes Kauno miesto ryškiausios investicijos į biurų nuomą?

kaunietis

kaunietis portretas
Gerai būtų sužinoti kokie tolesni darbai vyksta dėl Kėdainių tilto, dėl pėsčiųjų tilto iš Nemuno salos į kairįjį upės krantą [ pradžią, į salą atliktus darbus matome ], dėl įvažiavimo į magistralę Vilnius-Kaunas-Klaipėda pastarojo miesto kryptimi, savivaldybės sustabdytą darbą "Britanikoje" , dar vis daugiausia "teršiančio" miesto "vaizdelį"...TIKRAI DOMINA ir, greičiausiai, ne vieną miestietį.

pilietis

pilietis portretas
Taip, darbų atlikta begalės... BET dar liko atlikti jų ne ką mažiau, nes miestas apleistas buvo "iki begalybės". Smagu, kad tvarkomasi ne tik centre, bet ir tolesniuose vietose nuo centro. Atkreiptinas dėmesys į didžiausias matomas bėdas , kaip "Britanika", dar vis aiškiai aptrupėjusius kelis [keliolika ] pastatų Donelaičio, Kęstučio, Karaliaus Mindaugo, Savanorių gatvėse [ prospektuose ], reikalinga didesnė tvarka, be sutvarkytų ar dabar tvarkomų pastatų ir prie geležinkelio stoties...
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių