Quantcast

Antroji vakcinos „Moderna“ siunta Lietuvą pasieks mėnesio gale, ji bus skirta revakcinacijai

Antroji vakcinos nuo COVID-19 „Moderna“ siunta Lietuvą turėtų pasiekti mėnesio gale, didžioji jos dalis bus skirta revakcinuoti anksčiau paskiepytus asmenis, BNS informavo Sveikatos apsaugos ministerija (SAM).

„Modernos“ atveju gauta tik ta pirmoji siunta. Antroji siunta yra numatoma sausio pabaigoje, jos kiekis bus šiek tiek didesnis nei pirmosios“, – BNS sakė ministerijos atstovas Lukas Vosylius.

Pasak jo, didžioji dalis šios siuntos keliaus į Kauną ir bus skirta revakcinuoti žmones, kurie buvo paskiepyti pirmąja „Modernos“ vakcinos doze sausio viduryje.

„Tie 2,4 tūkst. kurie buvo gauti, jau yra suskiepyti Kauno poliklinikoje. Ir sausio pabaigoje gauto kiekio didžioji dalis atiteks Kauno poliklinikai bus skirta būtent revakcinacijai“, – sakė SAM atstovas.

Ministerija akcentuoja, kad antroji vakcinos dozė visada yra skiriama to paties vakcinos gamintojo, kaip ir pirmoji.  Tai reiškia, kad asmenys, kurie buvo paskiepyti pirmąja vakcinos „Moderna“ doze, antrąją dozę gaus taip pat „Moderna“. Vakcinų gamintojo „Pfizer“ atveju yra lygiai  taip pat.

Antroji vakcinos „Moderna“ dozė yra skiriama po keturių savaičių, skirtingai nei gamintojo „Pfizer“, kurio gaminiu revakcinuojama praėjus trims savaitėms.

Statistikos departamento skelbiamais duomenimis, pirmąjį skiepą nuo COVID-19 šiuo metu yra gavę per 57 tūkst. žmonių, antrąjį – per 8 tūkst. žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

BAISU...

BAISU... portretas
Izraelis baigia zmones skiepyti o mes1-o proc. dar nepaskiepinom.

Žilvinas Ručys

Žilvinas Ručys portretas
vagių gauja , pfizer nesunaudojo , bet prisipirko dvigubai brangesnės
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių