Quantcast

Ant senųjų troleibusų – ir kosmoso, ir „Spurginės“ motyvai

  • Teksto dydis:

Liko visai nedaug laukti, kai Kauną pasieks naujieji troleibusai, tad belaukiant naujųjų, miestas ir toliau išradingai atsisveikina su senaisiais „Škoda“ troleibusais. Menininkai ant šių transporto priemonių perpiešė ir kosmosą, atidavė duoklę ir legendinei „Spurginei“.

Nauji eksponatai

Gatvės meno paroda „Atia senienos, labas naujienos!“ pasipildė naujais eksponatais. Menininkas Marius Skorupskas ant senojo troleibuso perpiešė kosmosą ir kosmonautą. Toks pats gatvės meno piešinys puošia Lietuvos sporto universiteto pastatą.

Menininkas, pasivadinęs Kipras, kuris piešia, senutei „Škodai“ suteikė naują vardą. Nuo šiol Kauno gatvėse važinės troleibusas Spurginis. Tai duoklė legendinei Kauno maitinimo įstaigai „Spurginė“, kurią žino ne tik kiekvienas kaunietis, bet ir miesto svečiai.

Dar ienas naujesnis mobilios gatvės parodos eksponatas – „Naktis zoologijos sode“. Šis piešinys ant troleibuso vaizduoja įvairius gyvius, leidžia pafantazuoti, kaip gyvūnai Kaune esančiame zoologijos sode atrodo tamsiuoju paros metu.

Morfai ir Krlos Gruber įgyvendino piešinį, skirtą pasveikinti Materą, Tadas Vincaitis – Plūgas ant senojo troleibuso įamžino Kauno miesto muziejaus detales bei nupiešė Kauną saugančius angelus.

Originali idėja

Praėjusiais metais nuspręsta originaliai atsisveikinti su senaisiais „Škoda“ troleibusais, kuriuos pakeis nauji. Ant šių viešojo transporto priemonių menininkai išlaisvino fantaziją ir sukūrė įvairių gatvės meno eksponatų. Ryškioji paroda „Atia senienos, labas naujienos!“ matoma beveik visame Kaune. miestiečių dėmesį patraukė neseniai išmarginti troleibusai, ant kurių puikuojasi kitos transporto priemonės, tokios kaip riedlentė, skrodžianti Kauną, automobiliai, primenantys kokį nors renginį ar spūstis gatvėse.

Gatvės menininkai atidavė duoklę ir Kauno istorijai. Ant senosios „Škodos“ jau yra mieste seniau veikusios spaustuvės motyvai, istorinės asmenybės – japonų vicekonsulas Čijunė Sugihara ir Pasaulio teisuolis olandas Janas Zwartendijkas. Šioje parodoje yra nutapytas ir Kauno centrinis paštas, IX forto memorialas. Yra ir linksmensių troleibusų, padabintų zebro „kamufliažu“, Lietuvos trispalve ar socialiniame tinkle „Facebook“ naudojamomis širdelėmis ir patiktukais ar mažiesiems kauniečiams sukurto Kauniuko atvaizdu.

Rugpjūtį – nauji troleibusai

„Kauno diena“ primena, kad senieji „Škoda“ troleibusai miesto gatvėse važinės iki šių metų pabaigos.

Planuojama, kad pirmieji nauji „Solaris“ troleibusai Kauną pasieks jau rugpjūtį, o iki gruodžio atvyks visi 85 nauji troleibusai, kurie pakeis senuosius.

„Kauno autobusai“ į naujus troleibusus investavo 29,4 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Eilinė SOVIETINĖ propaganda - mums ŽADĖJO naujus troleibusus, tai... ir pateikė naujai išmaliavotus: "TYLĖKIT, runkeliai, nes milicininkui Krabui jūsų vapėjimas NEPATINKA, ką jau pamiršot kas jūsų anais laikais laukdavo?".

a kiek

a kiek portretas
miesto biudžetui kainavo šitos terlionės?

Anonimas

Anonimas portretas
Geriau butu palaipsniui mazine vaziavimo kaina su tokiom griuvenom o ne dazus eikvoje. Kas finansavo sita nesamone?
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių