Quantcast

Verslininkai įsigijo sklypą, kuriame gyvena kauniečių šeima: mums grasina, kad išsikeltume

  • Teksto dydis:

Ant Neries kranto esantis hektaro dydžio sklypas prieš pusmetį įsigytas verslo įmonės. Čia ruošiamasi statyti dvibučių namų kvartalą. Tačiau problema ta, kad sklype stovi keturių aukštų gyvenamasis namas, kuriame daugiau nei 20 metų gyvena viena šeima. Kitaip tariant, verslininkai įsigijo visą žemę, tačiau čia stovintis namas priklauso gyventojams, praneša LNK.

Verslininkams pradėjus tvarkytis savo sklypą, prasidėjo konfliktas su senbuviais.

„Trukdo sklypas. Jis yra centre viso šito hektaro. Trukdo statyboms. Nori, kad neliktų šito sklypo ir kad statiniai būtų panaikinti – daugiau namų tilps pastatyti“, – pasakojo gyventoja Vilma Volungevičienė.

„Ir veiksmai, ir grasinimai prasidėjo“, – skundėsi gyventojas Mindaugas Gailiūnas.

Gyventojai mano, kad juos norima iškeldinti. „Pasiūlė išsikraustyti. Į jokius kompromisus net nesileido“, – teigė jie.

Sklypo savininkas sakė, kad nei kaimynai, nei namas planams netrukdo.

„Nuo pat pirmos akimirkos, kai įsigijome šitą sklypą, sakiau, kad jie mums visiškai netrukdo. Nei pastatas mums trukdo, nei tai, kad jie tame pastate nelegaliai gyveno. Iš esmės trukdo tai, kaip jie naudojasi mūsų sklypu. Jie tuo sklypu naudojasi netvarkingai“, – kalbėjo žemės sklypo savininkas Evaldas Greičius.

Gyventojai mano, kad juos verslininkas specialiai nukasinėja, nes netoli namo atsirado didelis šlaitas.

Stop kadras.

„Kad nušliaužtų visas servitutinis sklypas, kad nebūtų įmanoma patekti prie pastatų, juos prižiūrėti, kad nebūtų galima į pastatus patekti ir tiesiog taip užgrobti turtą“, – įsitikinusi gyventoja.

O verslininkas sakė, kad šlaitas nukastas todėl, kad vykdant darbus žemėse rasta daugybė šiukšlių.

„Šiame grunte yra labai daug šiukšlių. Mes nusprendėme, kad verčiau reikia investuoti šiek tiek lėšų šitas žemes išvalyti ir tada suformuoti naują šlaitą“, – aiškino Evaldas Greičius.

Gyventojai teigė sulaukę grasinimų.

Priversta kalnai šiukšlių, prieiti prie upės nebeįmanoma. Žmogus, kuris nežino, kad tai buvo įlanka, net nesuprastų, kad mes esame prie įlankos.

„Iš prokuratūros gauta informacija apie galimai vykdytas nusikalstamas veikas – grasinimą nužudyti ar sunkiai sutrikdyti žmogaus sveikatą, turto prievartavimą ir savivaldžiavimą“, – komentavo Kauno policijos atstovė Gintarė Žulytė.

Verslininkas sakė, kad niekam nėra grasinęs ir tokių ketinimų niekad neturėjęs. Taip pasirodė ir tyrėjams, kurie nusprendė tyrimą dėl grasinimų nutraukti.

Tačiau gyventojai nepasiduoda – jie aiškino, kad žemės savininkai niokoja gamtą. Senbuviai teigė, kad čia drastiškai išpjauti medžiai, liko styroti tik šaknys. Aplinkosaugininkai, patikrinę sklypą, pažeidimų rado.

„Pušys buvo užpiltos dumblu, buvo duotas privalomas nurodymas pašalinti dumblą. Jis buvo įvykdytas. Kitas pažeidimas, kuris buvo fiksuotas – netinkamas žalių atliekų tvarkymas. Jos buvo suverstos į įlankos šlaitą. Šiuo metu jos yra pašalintos. Už tai gresia administracinė atsakomybė“, – kalbėjo aplinkos apsaugos vyresnioji specialistė Orinta Vaitkutė.

Stop kadras.

Gyventojai taip pat mano, kad ne tik medžiai, bet ir Neries įlanka naikinama.

„Priversta kalnai šiukšlių, prieiti prie upės nebeįmanoma. Žmogus, kuris nežino, kad tai buvo įlanka, net nesuprastų, kad mes esame prie įlankos“, – piktinosi gyventoja.

O verslininkas sako priešingai – įlanka kaip tik tvarkoma.

„Su savivaldybe buvome sutarę, kad mes padarysime netgi servitutą visuomenei patekti prie šitos įlankos. Mes viską gražiai sutvarkėm, gražiai apsodinsim ir tikrai papuošim“, – teigė jis.

Aplinkosauga tyrimą tęsia, o leidimas statybos darbams dar nėra išduotas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Šančiokas

Šančiokas portretas
Jei turi pinigų ir pažinčių,pas tave niekada neras jokių pažeidimų. Ką ir įrodo šis įvykis.

Keistuoliai

Keistuoliai portretas
Vyksta paprasciausias banditizmas. Yra toks posakis ...banditai su antpeciais

alio

alio portretas
Iš nuotraukos matosi kad tai senas,medinis vieno aukšto keturių kambarių/butų/ žydų nacionalizuotas namas...Lai varo į valstybės skiriamus barakus,gana kitų geru naudotis..
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių